Miért akarják sokan, hogy itt is olyan albérleti rendszer legyen, mint nyugaton és saját lakás helyett albérletekben lakjunk?
Figyelt kérdés
A saját lakás számomra olyan fontos, mint az ivóvíz vagy a levegő. Nincsenek kompromisszumok, nem fogok albérletbe menni. Inkább lakok a mamahotelben, amíg össze nem kuporgatok egy lakásra valót, de nem költözök albérletbe.
És természetesen támogatnám azt is, hogy a kormány beavatkozzon és bevezessen valami árplafont vagy ingatlanadót.
24/F
2022. jan. 30. 21:25
31/31 anonim válasza:
28 vagyok: Még tiszta szerencse, hogy társbérlet nincs már, legalábbis olyan formában nem, hogy egy kétszobás lakásban szállásoltak el 2 egész családot. Elég necces lehetett megoldani a Fürdő-konyha használatot úgy. Bár én még mindig hallottam olyanról, hogy közösségi albérletekben 4-en laktak lányok egy szobában meg még egy fő a félszobában, de ez csak egy példa volt, ha van koli, tuti nem fizettem volna ilyen lakhatásért 3x annyi pénzt. Egy ex-lakótársam pedig nyolcadmagával élt egy két lakásból kialakított óriás polgári lakásban, ahol volt tágas nappali, és konyha, lehetett közösségi életet élni, mint valami szakkoliban. Aztán beköltözött hozzám és nem tudom honnan gondolta, hogy én majd nem élek ott, de teljesen ki volt akadva, hogy egy csomót fizet egy pici szobáért, és még nappalija sincs a lakásnak. Én kellett felvilágosítsam őt, hogy sehol nem kap többet ennyi pénzért a környéken, és én még áron alul adtam ki. A bérlés mindenhogy szívás ebben az országban, mert egyedül nem igazán telik rá, a lakótársakat meg nem szívesen viseljük 25+-osan, de szingliként nem szívesen élnék egy 3 szobás lakásban egyedül, még így haszonélvezőként sem. Télen a rezsi 40 ezer ft, és 160 ezer a fizetésem. A szobakiadással együtt viszont már teljesen elfogadható számomra az életszínvonalam. Fogok ennél jobban keresni, ez motivál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!