Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akarják sokan, hogy itt...

Miért akarják sokan, hogy itt is olyan albérleti rendszer legyen, mint nyugaton és saját lakás helyett albérletekben lakjunk?

Figyelt kérdés

A saját lakás számomra olyan fontos, mint az ivóvíz vagy a levegő. Nincsenek kompromisszumok, nem fogok albérletbe menni. Inkább lakok a mamahotelben, amíg össze nem kuporgatok egy lakásra valót, de nem költözök albérletbe.

És természetesen támogatnám azt is, hogy a kormány beavatkozzon és bevezessen valami árplafont vagy ingatlanadót.

24/F

2022. jan. 30. 21:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
79%
Mo. kapzsi ország, meg a másik tehene dögöljön gondolkodás miatt. Meg az Uram-bátyám vonal miatt.
2022. jan. 30. 22:32
 22/31 anonim ***** válasza:
86%

19

Index mint baloldali. Mókas fiú vagy.

2022. jan. 30. 22:44
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez max annak lenne érdeke akinek van kiadható háza.
2022. jan. 30. 23:21
 24/31 anonim ***** válasza:
88%
Bocs de nekem 29 évesen kell a privát szféra és nem akarok a szüleimen élősködni. Én kérek elnézést, hogy albérletben élek.
2022. jan. 31. 00:15
 25/31 A kérdező kommentje:
Nekem viszont 29 évesen már saját lakásom lesz és nem leszek kiszolgáltatott, kizsákmányolt albérlő.
2022. jan. 31. 01:05
 26/31 anonim ***** válasza:
88%
25 Jó neked. Mire 29 leszel addigra nekem is lesz saját. Na jó egészséget!
2022. jan. 31. 01:23
 27/31 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de hibásan használják az "albérlet" kifejezést. Mert igazából bérlet értelemről beszélnek.

Albérlet az az, amikor egy bérlőtől bérel valaki tovább valamit, pl. lakást, és NEM a tulajdonostól.

Amikor egyenesen a tulajdonostól bérel valaki valamit, az egyszerűen bérlés, hiszen nem al bérli egy szintén a tulajdonostól bérlő valakitől, hanem egyenesen bérli.

2022. febr. 9. 03:58
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
27-es csak hogy tudd ez az egész a szoci időből maradt ránk, mert akkor állambácsi tulajdonában voltak a dolgok. Ma ha megnézel egy bérleti szerződést, Bérlő van, Bérbeadó és Bérlemény (tulajdonosnak nem kötelező lenni). Mégsem kopnak ki a mindennapi szóhasznasználatunkból az albi,albérlet szavak és még a Facebook csoportokat is így hívják. De pl: én tényleg albérletet üzemeltetek, mert a szüleim a lakás tulajdonosai, viszont a szerződésben én vagyok a Bérbeadó és amúgy is az ingatlangban lakom, mint haszonélvező. De tudod, ezek olyan dolgok, amiket egy kiadó hirdetésben nem tüntetsz fel, akinek eszébe jut megkérdezni, az meg úgyis megtudja. Én pl: hivatalos értelemben vett albérletben nem laknék semmi pénzért. Nem túl bizalomgerjesztő, honnan tudjam, hogy nem ver át a kedves lakó? Azontúl a legtöbben szerződésbe írják, hogy a bérlő nem adhatja bérbe az ingatlant vagy részeit. Sőt továbbmegyek, én konkrèt szobákat adok ki, úgyhogy szobaként van feltüntetve, és hogy a közös részeket használhatja, de az megint a teljes "albérlet". Szóval ez az ósdi kifejezés aligha fog kimenni a divatból a fentebb említett példák miatt. :)
2022. febr. 9. 05:04
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
*Nem a teljes "albérlet" akarom mondani.
2022. febr. 9. 05:06
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

28.

Pont hogy a "régi időkben" még helyesen használták, és még a váltás után is egy darabig. Az utóbbi időben meg soha nem használják helyesen.

Az állami lakások bérlőit soha nem mondták al bérlőnek. Bérlők voltak, esetleg társbérlők, ha az állam több embernek adott ki egy túl nagy lakást.

Az ALbérlő mindig is a lakást valaki mástól bérel, de nem a tulajdonostól, hanem egy szintén bérlőtől tulajdont.

2022. febr. 9. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!