Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon jogos a pedagógussztrájk?

Vajon jogos a pedagógussztrájk?

Figyelt kérdés

A pedagógus állás részmunkaidős (5-6 óra naponta aztán megy haza), szabad hétvége, nincs éjjeli műszak, 24 órázás. Már a pályakezdő megkapja a három és fél hónap szabadságot : jun 15-től egy hétig napi 3 óra értekezlet aztán jun 20-aug 23-ig szünet. Szeptember 1-ig szintén három óra értekezlet aztán haza. Minden évszakban 1-2 hét szünet

Minden országban a pedagógus keres a diplomások közt a legalacsonyabban, mivel elég könnyű a főiskola, egyetem nekik.Nálunk is így van ez az állás beárazva. Gondolom a szünidő miatt mentek oda meg mert kényelmes állás. Nem fárad ki napközben az ember el tud menni mindenhova.

A tanárképzők is nagyon könnyűek. Középiskolai matekot tanulnak. Én az ELTE-TTK-án végeztem és minden kollokviumom jeles volt, úgy hogy előtte pár nappal tanultam csak rá, képzelheted hogy a többi tanárképzős felsőoktatás milyen lehet akkor.

Szerintem jó ez így. Vagy mégsem?

2022. jan. 30. 14:51
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

7 "Képzeld, én pont az ELTE-TTK-ra járok és nem középiskolai matematikát tanulok matematika tanárszakon,"

Látod a szövegértelmezésed sem jó. Nem azt írtam, hogy az egyetemen tanulnak középiskolás matekot, hanem tanárképzőkön. Igenis főiskolai tanárképzőn középiskolai matekot tanulnak, ha hiszed ha nem. Te nem tudod pár napi tanulással letenni a kollokbiumot sem

2022. jan. 30. 17:57
 12/29 A kérdező kommentje:
Annyi szabadságot kapunk amit leírtam. Minden részben pontos
2022. jan. 30. 17:58
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, te egy idióta vagy!

Foglalkoztál 30, óvodából éppenhogy kikerült gyerekkel? Vagy éppen annyi kamasszal?

Nem?! Leülhetsz, egyes!

Ès nem, nem a tanári pályán vagyok. Ennek ellenére irritáló ès arrogáns a stílusod. Kíváncsi lennék hány napig bírnád ezt a szerinted részmunkaidős állást…

2022. jan. 30. 18:58
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

Heti 32 órát kell kötelezően az iskolában töltenünk (van kis belépőkártyánk tanárként, amit le kell húzni érkezéskor és távozáskor), emellett van annyi dolgozatjavítás, adminisztráció és órára készülés minden nap, hogy a heti 45 óra minden héten megvan.

A nyári szünet tanárként július 10 és augusztus 15 között van, ha egy napot is tanítottál volna, ezt tudnád.

Mivel idei bért még nem kaptam, ezért csak a tavalyiról tudok nyilatkozni, pótlékokkal együtt összesen keresek 160 ezer forintot. Mindezt úgy, hogy kétszakos mesterdiplomám van, amihez egy 6 éves képzés volt kötelező. Emellé semmi cafeteria, semmi egyéb segítség nincs.

Eljutottunk oda, hogy 26 évesen főállású tanárként kevesebbet keresek, mintha 8 általánossal krumplit csomagolnék a Mekiben...

2022. jan. 30. 21:46
 15/29 anonim ***** válasza:
87%

Igen, jogos. Nagyon kevés a fizetés és sok a munka.

Mellette a pszichés terhelés sem semmi, ami éri őket.

A szünetről meg annyit, hogy ugyanannyi, mint másnak. Csak nekik kötött, hogy mikor van.

Aki azt mondja, nem jogos, próbálja ki, és rájön, hogy azt sem tudta, mit dumál.

2022. jan. 31. 15:53
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Jol teszik!Nem azert tanultak hogy ehberert dolgozzanak es kiideheljek oket a viszonylag surun elofordulo problemasabb gyerekek plusz a kotelezo oltast se kene eroltetni mert van bajuk eleg igy is es nem kell meg extra elmebaj nekik

Aki fel oltasson aki nem az nem

2022. jan. 31. 20:05
 17/29 anonim ***** válasza:
88%

“Én az ELTE-TTK-án végeztem és minden kollokviumom jeles volt”

Szóval van egy kérdező aki egy büfészakot végezve kérdezi fel a tanárokat, hova jutott ez a világ. Néhány ember tényleg nem tudja a helyét.

2022. jan. 31. 22:52
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ó, te vagy a mindenből jeles TTK-s, ha ennyire könnyű volt az egyetem és van egy szintén könnyű állásod mi a probléma? Ez öngól így.
2022. jan. 31. 23:21
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
amúgy az nem TTK (természettudomány és technológia) hanem TáTK (társadalomtudomány) vagy BTK lesz.
2022. jan. 31. 23:24
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jogos.
2022. febr. 1. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!