Vajon jogos a pedagógussztrájk?
A pedagógus állás részmunkaidős (5-6 óra naponta aztán megy haza), szabad hétvége, nincs éjjeli műszak, 24 órázás. Már a pályakezdő megkapja a három és fél hónap szabadságot : jun 15-től egy hétig napi 3 óra értekezlet aztán jun 20-aug 23-ig szünet. Szeptember 1-ig szintén három óra értekezlet aztán haza. Minden évszakban 1-2 hét szünet
Minden országban a pedagógus keres a diplomások közt a legalacsonyabban, mivel elég könnyű a főiskola, egyetem nekik.Nálunk is így van ez az állás beárazva. Gondolom a szünidő miatt mentek oda meg mert kényelmes állás. Nem fárad ki napközben az ember el tud menni mindenhova.
A tanárképzők is nagyon könnyűek. Középiskolai matekot tanulnak. Én az ELTE-TTK-án végeztem és minden kollokviumom jeles volt, úgy hogy előtte pár nappal tanultam csak rá, képzelheted hogy a többi tanárképzős felsőoktatás milyen lehet akkor.
Szerintem jó ez így. Vagy mégsem?
Pont azért kell emelni a pedagógusok bérét, hogy verseny legyen és ne csak a selejtek mennyenek oda, mint oda.
Nem szoktam másokat emberi méltóságukban sérteni, de a te írásod bicskanyitogató.
"A pedagógus állás részmunkaidős (5-6 óra naponta aztán megy haza)"
Már itt megállítanálak, mert még a törvény is több órát ír elő nekik kötelezően, amit neveléssel-oktatással kell tölteniük. Innentől kezdve, hogy még a legalapabb törvényi tényállást sem ismered a tanári pályáról mégis miért kéne komolyan vegyem a többi írkálmányodat?
Sztrajkolni kapitalizmusban? :)))) - marha sok ertelme van.
Akinek nem tetszik, az keressen jobb melot! Ez van a kapitalizmusban kezit csokolom!
Számomra kettős dolog. Egyrészt nagyon fontos a feladatuk, másrészt visszagondolva a tanáraimra ez a többséget hidegen hagyja. A többség csak leadta az anyagot, nem érdekelte, hogy van-e kérdés, bármi. Az említett doga javításokat gyakran akkor csinálták amikor tz-t írtunk, vagy feladtak órai feladatot. Kisdogáknál gyakran csak átkellett adnunk a padtársunknak, a tanár felsorolta a megoldást mi meg ellenőriztük, hogy jó-e a megoldás.
Ha emelem a fizetést akkor mérhető javulást várnék a tanároktól, ha nagyobb fizuval is sz@rnak bele nem érdemlik meg a pénzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!