Mi alapján mérlegelitek, hogy Igen vagy Nem mellé húzzátok be az X-et a 2022. április 3-i népszavazás alábbi kérdésére?
,,Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?"
Bár 15. életévét be nem töltött kiskorúak esetében semmiképpen nem engedném, de 15. életévét betöltő, de 18. életévét be nem töltöttek esetén az előzetes kezelések megkezdését igen, hogyha ennek pszichológusi, pszichiáteri és szexuálpszichológiai szakvéleménye megvan, hogy képes felfogni, hogy a kezelések megkezdése valamint a 18. életévének betöltését követően az operáció elvégzése milyen változásokat fog hozni az életében, rövid- valamint közép- és hosszútávon, vagyis élete végéig.
'Gyerekekkel dolgozom, pontosan látom mekkora szerepe van a divatnak már a 10 évesek körében is, legyen szó zenei klipekről, témákról, szórakozásról vagy öltözködésről, viselkedésről."
Ebbe nem tartozik bele a szexualis orientacio, raadasul en is ki tudom jelenteni hogy mar gyermekkent meleg voltam, ami igaz is, de ezt nem tudom igazolni igy felesleges a vitaba hozni, mint ahogy azt is hogy te hany eve dolgozol gyermekekkel.
Csakhogy mennyire nem igaz az, amit állítasz! A velem azonos nemű (férfi) párommal 2000 és 2019 között egyfajta nyári tábort csináltunk a családom balatoni nyaralójában július eleje és augusztus közepe között. Átlagban 15-20 gyerekkel. A gyerekek átlagéletkora 13,5 év volt. Érdekes módon azok közül egyetlen egy homoszexuális, biszexuális nem lett. Azért 20 év alatt az átfedéssel együtt is legalább 200 gyerekről beszélhetünk. És ezek közül egyik sem rokonom volt. Szóval az, amit a #14-es hozzászólásában írt valaki, na meg, amit te (#32) írsz az szemenszedett kamu (hogy ne fogalmazzak durvábban).
#33 Értsük ezt úgy, hogy ti próbáltátok melegpropagandával megváltoztatni a gyerekeket, de nem sikerült?
Vagy mi a tökömet akar ez jelenteni?
Komolyan 200 gyerekből akarsz itt világra szóló tényként megállapítani valamit?
Egyet meg lehet belőle állapítani, ezek szerint még akkora sincsen az lmbtqxyz-sek aránya a társadalomban, mint amekkorának én gondoltam, annál is kisebb. Ez jó hír.
Semmilyen meleg propaganda nem történt. A szülők ugyanis tisztában vannak és voltak akkor is, hogy homoszexuális vagyok és a párom is az. A szülők arra kértek, hogy adjuk meg annak lehetőségét a gyerekeknek, amiket ők anyagi okok miatt alapvetően nem tudnak megtenni-megadni nekik. Ez pedig a nyaralás, túrázás és ezekhez kapcsolódó dolgok. Eszünk ágában nem állt senkit, semmire átnevelni.
A megközelítőleg 200 gyerek (inkább több is kicsivel) nem kevés, de nem is sok. Ehhez hozzápárosul a családomban felnövekvő hasonló korú gyerekek, akkor már igencsak nagy a szám.
Elmondom neked, hogy csak a vállaltan homoszexuálisok (ideértve meleg, leszbikus) aránya legalább 5%, a biszexuálisok aránya min. 10%, a transzneműeké kb. 3-4% százalék, vagyis összességében kb. 30% ez a minimum.
#36 "Semmilyen meleg propaganda nem történt. "
Én is ezt gondoltam, ezért nem értem miért is lenne meghatározó a kérdésben az hogy ti a pároddal táboroztattatok gyerekeket.
Pontosan ez a lényeg, hogy ha te nem mutatsz nekik ilyen propagandát, akkor nem is befolyásolod az életüket, szemléletmódjukat, csak látják, hogy normálisak vagytok.
A kérdés és a vita nem erről szól, hanem pont arról a propagandáról, amit viszont nem szabad engedni a gyerekek felé.
Ti nem ezt teszitek, élitek az életeteket és ennyi. Amit tesztek az nagyszerű dolog. Nem is erről van most szó.
Ha jól gondolom, akkor nekem szólnak a gondolataid. Akkor egyfelől köszönöm a szavaidat, másfelől pedig ez a "propaganda" kifejezés ugyanúgy értelmezhetetlen, mint a "jogállamiság" kifejezés.
Szerintem egyáltalán nem propaganda, hogyha a szexualitásról világosan beszélhetünk a gyerekeknek, mégpedig életkoruknak megfelelően. Ezt ugyanis 8. és 11. osztályban az iskolába is megteszik, mégpedig tanórai keretek között, több órán keresztül taglalva azt. Persze mindenki belenyugvó, hisz a heteroszexuális normatívát mutatják be. Ha pedig valaki hajlandó beszélni arról a gyerekeknek, hogy vannak melegek, biszexek vagy transzneműek, akkor az állásával játszik.
#38 És le is írtad a lényeget. EZ nem is változott meg a gyermekvédelmi törvénnyel és az egész pontosa arról szól, hogy ne is változzon.
Az iskolai oktatásnak eddig is része volt a felvilágosítás, a nemi szerepek, a család stb. ahogy a szexualitás is. Ebben semmi nem is fog változni.
Csak nem jöhetnek be az iskolába érzékenyíteni olyan szervezetek akik előre deklaráltan szeretnék megváltoztatni a fiatalokat.
Nem egy melegjogi aktivista fog bejönni, nem egy transzvesztita fog előadást tartani az iskolában - ahogy eddig sem tették - hanem megbeszélik a témát életkoruknak megfelelően tanárokkal, szakemberekkel és mindezt a szülők tudtával és nem a tudtuk nélkül.
A lányom iskolájában is nyomták a dumát, hogy majd nem lehet a görög ókori Szapphót oktatni, mert hogy leszbikus volt stb. miközben ez baromság.
Ahogyan ez is: "Ha pedig valaki hajlandó beszélni arról a gyerekeknek, hogy vannak melegek, biszexek vagy transzneműek, akkor az állásával játszik."
Nem!
Én éppen úgy beszélhetek erről velük, mert a tanáruk vagyok, ahogy megteheti a védőnő vagy egy olyan egészségügyis előadó aki megfelelő szakember a kérdésben.
Egy külsős nem jöhet be csak úgy előadást tartani és konkrétan propagandát nem tehetek a gyerekek elé, pl. nem vetíthetek le nekik olyan "oktató" filmeket amik nyugaton már kötelezőek, és tényleg népszerűsítik a homoszexualitást, egyéb szexuális szokásokat.
Értsd már meg, hogyha nincs meg a genetikai alap, akkor senkit nem lehet melegnek, biszexnek vagy transzneműnek nevelni, ahogy arról átnevelni sem. A propagandát éppen jelenleg csinálják az iskolákban, amikor kizárólag egyoldalúan mutathatóak be ezeket a dolgokat.
Amit a #38 hozzászólásomban írtam azt egy biológia szakos tanártól és egyben testvéremtől hallottam. Ő pedig 26 éve van a pályán és sok mindent tapasztalt. Látta, hogy miként rekesztik ki azokat a tiniket a társaik, akikről csak feltételezik, hogy homoszexuális. Nagyon sok tinédzser ezért próbálja meg a szexualitását és szexuális orientációját elfedni, megtagadni. Ez viszont lehetetlen, mert egy homoszexuális sem képes egy nő felé szexuálisan közeledni. Nem azért, mert undorodik tőle (ez megint kamu, amit mindkét oldal próbál terjeszteni), hanem azért, mert nem kívánja velük a szexuális aktust.
Az, hogy Magyarországon van több ezer közoktatási intézmény és abból néhány iskola úgy gondolta, hogy úgy próbálja bemutatni a szexuális kisebbségeket, hogy az abban élőket hívják be. Ezt alapvetően nem tartanám hibának, hogyha ezt 12-13 éveseknek vagy idősebbeknek tartják. Óvodában valamint alsó tagozatos általános iskolásoknak valamint 5-6. osztályosoknak még túlzottan korai lehet. Bár az én tapasztalataim alapján ez megkérdőjelezhető.
Én pl. 13 éves voltam, amikor már egyértelműnek tűnt számomra, hogy a fiúk vonzanak a lányok helyett. Mivel őszi (novemberi) születésű vagyok, így azt mondhatom, hogy ez 7. osztályos koromban kezdődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!