FIATALOK! Melyik párttal szimpatizáltok jelenleg Magyarországon?
Hát, aki kicsit is magyarnak/hazafinak gondolja magát az mszmp utódpártra, illetve annak fiók pártjaira sem szavaz, így alapből kiesik a fidesz, dk, mszp, mihazánk, iszomm.
A párbeszéd nálad egybe van az mszp-vel, szóval az se és az mmm nem párt.
Szóval marad a jobbik, mkkp, momentum, lmp.
Nekem a jobbik kiesik Jakab kommunikációja miatt, illetve én centrumban vagyok és nem jobboldalt.
Az lmp nem volt rossz, viszont elég ellenszenves lett, amikor Hadházy-t és Szél B.-t megbüntették, miközben jól vezették a pártot.
Így igen, hozzám a legközelebb az mkkp és a momentum áll. Talán a momentumot részesítem előnyben, mivel ők ténylegesen készítenek szakmai anyagokat, amik elég részletesek, az mkkp esetében annyira nem lehet tudni, hogy bizonyos kérdésekben mit gondolnak.
"A felsoroltak közül csak a Fidesz, DK, és a Mi Hazánk Mozgalom működik pártként"
Egyébként erre reagálva. Pont nem.
Ezek a pártok működnek legkevésbé DEMOKRATIKUS pártként. Igen, egy diktatúrában egy egypártrendszer pártja úgy működik, ahogy a fentebb említett pártok.
Van a vezető, aki kiskirályként osztja a többieket, viszont a demokratikus pártban nem kiskirályok vannak.
"24 évesen még a jobbikkal, rájuk is szavaztam, most 28 évesen egyikkel se tudok azonosulni, így valószínűleg el se megyek majd."
Ezt kéne tennie mindenkinek. Ha mindenki így cselekedne, végre rákényszerülne ez a politikai elitnek nevezett trágyadomb arra, hogy magába nézzen és eltűnjön a balfenéken fideszestől, dékástól, jobbikostól, mi hazánkostól, mindenestől.
Aztán nőjön ki végre a földből egy normális politikai platform, amelyik nem magát, hanem a feladatát veszi végre komolyan.
"Ha mindenki így cselekedne, végre rákényszerülne ez a politikai elitnek nevezett trágyadomb arra, hogy magába nézzen és eltűnjön a balfenéken fideszestől, dékástól, jobbikostól, mi hazánkostól, mindenestől."
Ez egészen pontosan hogyan történne szerinted?
Azért kérdeztem, mert szerintem naivitás, amit gondolsz.
És ki lenne a megfelelő? És honnan jönne? És kik lennének a tagjai, vezetői?
Mitől "normális" egy platform?
Gondolkozz egy kicsit: egy kibszott munkahelyen, ahol dolgoznak öten és mind utálja a főnököt, amint egy veszi a bátorságot, hogy beolvasson, a többi kihátrál mögüle. Ilyen mentalitással ez nyilván kivitelezhetetlen. Pedig az egyetlen hatékony megoldás ez lenne.
A kérdésedre a válaszom részben már olvashattad: a célt és a feladatát vegye komolyan, ne saját magát. Annyira eldurvult a közbeszéd és elqevult a politika, hogy ezt le kéne tarolni a ptsba és a mostani gárdából egy kisujj se vehessen részt az új elitben. Nyilván ennek is születne ellenzéke, ami működhet addig, amíg megmarad a konstruktivitás. Ahogy kegdünk újra ilyenné válni, megint tarvágás. Egyszer csak tanulunk belőle. Vagy beledöglünk. De ebből, ami van, rohadtul elegem van már.
Szerintem illúzió, amit írsz.
Mitől lenne jobb egy újabb csapat politikus? És ki döntené el, mikor kellene tarvágás? És minden politikusnak mennie kell vagy van olyan, aki esetleg maradhatna, mert jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!