Miért szeret annyira a régmúltban élni a magyar?
A történelem az élet tanítómestere. A mult hibáiból tanulva tudunk csak sikereket elérni a jövőben. Miért szavazzunk a baloldalra, amikor ők elk*rták? Nem akarok én sem kétségek közt élni, mint 2006-2010ig. Ott voltam, láttam, átéltem. Munkanélküliség, szegénység, bizonytalanság volt akkor az életem. Ezt anélkül is tudom, hogy a Fidesz emlékeztetne rá. Emlékszem az adóbevallásra, a vizitdíjra, a törlesztők emelgedésére és a Pesti zavargásokra. Emlékszem, amikor kirúgtak egy munkahelyről és a főnököm megmondta, hogy ez nem személyes, bír engem, de sajnos a kormány döntése miatt meg fog szünni a munkahelyem. Ez volt 2009-ben. 2008 ban éretségiztem. 2007-ben kitalálták, hogy ha ösztöndíjasként megyek a felsőoktatásban, akkor is fizetnem kell, de nincsvész, hiszen van diákhitel. Olyan bizonytalan volt a helyzet, hogy elengedtem a továbbtanulást, mire 2008 ban bejelentették, hogy visszacsinálják ezt. Addigra viszont már leromlottak a jegyeim, mert a cél az érettségi volt már és nem a továbbtanulás. Hitelt felvenni akkoriban, még diákhitelt is meggondolandó volt. Utólag be is igazolódott, mert van olyan volt osztálytársam, aki máig nyögi a hiteleit ennek az időszaknak köszönhetően. Emlékszem, nagymamám kétségbeesésére amikor elvette a "gordonka" a 13. havi nyugdíját és minden még bizonytalanabbá vált. Felvirágzott a drogpiac és elkezdték árulni a korombeliek a herbált, ami rengeteg embert megbetegített. Ebből kellett megélni. Pálinkát főzni nem lehetett, ha megtetted és felnyomott a konkurens illegális pálinkafőző, akkor járkálhattál bíróságra.
Kígyózó sorok az okmányirodákban, munkaügyi központokban és az Apehnál, ráadásul a korházak állapota is csak romlott. Hiába volt vizitdíj. Az adóbevallás egyrémálom volt, lejelentkezni a munkaügyön havonta pedig elvett egy délelőtött. Ma már ez csupán néhány kattintás.
Emlékszzem akkoriban mik voltak. Nemkell engem emlékeztetni erre. A baloldal örökre elvesztette a magyar emberek többségének a bizalmát. Ennyi.
A Fidesz nem emlékeztetni akarja erre az embereket, hanem a fiataloknak terjeszteni az ismereteket. Azoknak, akik most szavaznak előszőr, hiszen ők nem úgy élték meg ezt az időszakot, mert akkoriban 10 év körüliek lehettek, kis 3.-osok. A 30 éves korosztály már pontosan emlékszik ezekre az időkre. Átéltük. cumi volt.
Ne nyomd már a begyepesedett, kiöregedett kamu propagandát utolsó.
Mennyivel jobb most? Szinte semmivel.
Közben lopnak csalnak hazudnak, hülyeségekre szórják a pénzt, nem baj ha szétrohad minden.
Igazi beszűkült csőlátású fideszhívő vagy.
Az eu-ban már pént se adnak orbán kezébe mert azonnal zsebre rakja.
Kígyózó sorok? Sor sincs mert 3 hónapokat kell várni. Hülye nyugger vagy.
Köztudott tény hogy az ostoba fideszes csak libbantozni baloldalozni gyurcsányozni tud.
A gazdája csak erre tanította meg.
Köztudott tény hogy az ostoba balos csak kruplizni , fideszhívőzni, o1g tud.
A gazdája csak erre tanította meg.
11 es vagyok.
Átéltem a Fideszes 12 évet is. Volt munkámszinte végig és képezhettem magam abban a fél évben, amig nem volt munkám. Igy lett egy burkoló szakmám. Mertem gyereket válalni, felvettük a CSokot, rögtön az elsők közt. A házunk értéke önmagától megduplázódott az évek alatt. Mellette hitelből még egy lakást kifizettünk. Sem én sem a párom nem voltunk párt tagok és párttag barátaink sem voltak.
Igaz, hogy el váltunk menet közben, de a gyerekeim jövője biztosítva van.
Külön élek és csupán havi 30 ezret vagyok köteles gyerektartásra fizetni. Amugy egész jól kijövök a bruttó 208 ezres alapbéremből. Tulajdonképpen meg van mindenem, amire szükségem van.
Azok az alapok vannak meg , amik 12 éve elképzelhetetlenek voltak.
Ja és semmi hitelem sincsen.
Szóval akkor miről is beszélünk?
A megszerzett burkoló szakmámmal meg akkor vállalkozok, amikor csak akarok, mivel dübörög az építőipar is.
Még kérdés?
Ja és vidékről beszélünk. Ezekkel a lehetőségekkel kánaán van gyerekek, csak meg kell mozdulni érte. Az, hogy azt várjátok, hogy kolbászból lesz magától a kerítés, az semilyen rendszerben sem fog megtörténni. Most is otthon mereszted a valagad, ahelyett, hogy utána járnál a lehetőségeidnek.
Ja és 33 éves vagyok, sajnos még messze van a nyugdíj. Szóval ne nevezz nyuggernek kisköcsög ballos!
#16, és milyen igényekkel élsz netto 138 ezerből? Mennyit tudsz megtakarítani belőle?
Szidod a Gyurcsány korszakot mint az ördögöt, akkor 62 ezer volt a minimálbér, de egy lakás még Bp. is 4-6 millió volt. Most pontosan 6x annyi, miközben a minimálbér 2x. Ez szerinted fejlődés?
Szintén 33 éves vagyok, én nettó 400 ezret keresek, ebből 100 ezret tudok letenni. Fizetek egy 120 ezer forintos albérletet és úgy 30 év múlva esélyem lehet saját lakásra..
Nem tudom mit tesz veletek Orbán, de azt nem tagadom hogy egy zseni, mert épp ti imádjátok akik a legkevesebből éltek. Tényleg elég nektek, hogy nem hagy éhen halni?
11 és 16 vagyok
Ez nem így van. Csak okosan kell dönteni és megragadni a lehetőséget, ha ott van.
33 éves vagyok. van egy érettségim, 1 nyelvvizsgám és két szakmám (burkoló, szakács) ezekért egy büdös vasat sem kellett fizetnem. Ezen kívül van egy B-s jogsim, amit önköltségre letettem 11 évvel ezelőtt.
Van 2 gyerekem és elvált külön élő szülő vagyok. Amíg együtt éltünk az exfeleségemmel, addig CsOK-ból vettünk potom pénzért egy 90 négyzetméteres családi házat és mellette egy lakást kifizettünk hitelre. Menet közben az ingatlan árak is felmentek ráadásul a családi házunk mérete is nőtt, mert a beépített teraszt is alapterületként számolták utána.
Vidéken, Zalamegyében lakom. Itt dübörög az építőipar, szóval ez azt jelenti, hogy 10-12 ezer forint alatt a leg@lkoholistább cigó sem megy el culágerkedni. A szakmunkát megfizetik. Burkolóként napi 20ezer alatt nem megy el senki sem burkolni.
Másik szakmám arra jó, hogy ha úgy döntenék, akkor fél évig ellehetnék a Balaton parton szállással havi 400-600 ezerért.
De én nem a szakmámban vagyok, hanem egy raktárban dolgozom 208 ezres ALAPbérért, amire jönnek a pótlékok és még csak éjszakáznom sem kell. Nekem jobban tetszik ez a tro'ger meló, mert itt nem cseszeget senki sem és nem szakadok meg. Nettósítva, ha nem vagyok beteg olyan 175 környékén mozgok. Ha például elromlik a tévé vagy a hűtő, nem szaladok egyből újat venni, hanem egy szerelővel szoktam megcsináltatni. Bár a tévémet elajándékoztam az öcsémnek, mert nekem elég egy számítógép is és igazából azt nézek rajta, amit akarok a szabadidőmben. De nyugodt vagyok, mert egyrészt itt munkaerőhiány van úgyhogy nem félek attól, hogy kirúgjanak, másrészt ha kirúgnának is lenne hova mennem. Szóval bérletidíjra nem kell költenem, a rezsi pedig egymagamra hát olyan 40 körül van. + a telefonom 8 ezer.
A többiből bőven kijön a kaja is. Félre tenni is tudok. Igazából azért vagyok ennél a cégnél, mert ingyen összejöhetett volna egy targoncás papír is, csak a covid miatt ez most itt nem megoldható amig ez le nem cseng. Ja, van egy kocsim is, de alig használom, szóval gyakorlatilag csak áll egy éve.
Bár elváltam, de olyan jól választottam párt, hogy mint mondtam, a gyermekeim jövője biztosítva van még ha nem számolok örökséggel akkor is. Mert ugye várható az is, hogy a jövőben ez is előfordul. De mindenki egészséges.
Ez a fajta élet elképzelhetetlen lett volna az MSZP alatt.
Itt vidéken, Zala megyében ez így simán megoldható. A legutolsó cigó is jól élhet, ha el megy dolgozni.
Vagy azt várjátok, hogy MZP csak úgy a semmire ad majd milliókat?
Pesten más a helyzet. emlékszem, a narancssárga ország szívében a piros foltra. Hát kellet Pestre ballos polgármester. Én nem bánom, több jutott vidékre. Ja és egy határmenti kisvárosban élek. Ennyi infó alapján simán belőhető, hogy hol zajlik mindez. Csak a Pesti nagyvárosi bunko'k nem látnak át a város határain, pedig a csoda a vidéken zajlik.
Le kell csapni a lehetőségekre. Ennyi. Csak itt sokan a politikát okolják, amiért semmit sem tudnak letenni az asztalra. Szó szerint hülyére keresik itt magukat a válalkozók. Kifizeti a kis Katát és megy vizet, villanyt szerelni, kőművelni. Emberek! Nem lehet mindenkinek a székben ülve semmit téve pénzt keresni. Ma Magyarországon egy jó szakma felér 2,3 diplomával. De mint mondtam, nekem jobban tetszik a tro'ger raktári munka.
Annyi pedig van félre téve, hogy egy elromló hűtő vagy konvektor ne okozzon problémát. MZP azt mondta spóroljunk, Takarékoskodjunk. Hát engem Gyurcsány megtanított a takarékoskodásra. Na azoknak a kemény éveknek a megtapasztalása könnyedén besegített abban, hogy a rezsim a békasegge alatt legyen. Meg itt amúgy is minden olcsóbb mint Pesten. Pesten üzlet van. Balos üzlet. Szóval ha megértik majd a Pestiek, hogy ez tulajdonképpen Karácsony tunyasága miatt van és hogy azért sz@r az élet ott, mert balos a polgármester, akkor ott is jó világ lesz. Itt vidéken sokan szavaznak a Fideszre. Mert mi kipróbáltuk és bejött nekünk. Kevés a begyöppösödött szoci és szerencsére már ők is kihalóban vannak. Pesten pedig pont forditva. Ott megy az agymosás és a trükközés. Itt pedig tapasztalatra építenek az emberek és munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!