Ha a magyaroknak tényleg elege van a Fideszből, és tényleg olyan rosszul élnek sokan, akkor miért nem tüntet, sztrájkol senki?
Háááát jogos kérdés...🤫
Erről az jutott eszembe, hogy az egyik munkatársam állandóan szidja a Fideszt. Tegyük hozzá 3 gyerekes, évről évre egyre jobban élnek, a fizetése is rendesen emelkedik, stb.
Megkérdeztem tőle, hogy mi rosszat tett neked a kormány?
Elkezdte, hogy neki tulajdonképpen a jarvanykezelés, meg a számára kötelező oltás a probléma.
Mondom, oké, ebben is dönteni kell valakinek, és biztos lesz mindig, akinek nem tetszik.
Aztán mondom neki, három gyerek után igénybe veszed a havi 100 000 Ft-os szja adókedvezményt, vettetek új hétszemélyes autót állami támogatással, 2 éve
család házat, igénybevetted a falusi CSOK ot, most lakásfelújítási támogatást, fizetésed harminc negyven százalékkal nőtt 1-2 év alatt, a cafeteriád duplájára, éves szinten 400 ezerre, kb háromszor egy hetet nyaralni mentek, van megtakarításod...
A válasz, de a jarvanykezelés....
Szóval erről ennyit. Vannak, akiknek nem tudsz elég jó lenni...
1. a kormány olyanná tette a sztrájktörvényt, ami a sztrájkot lehetetlenné teszi. A pedagógusok hónapok óta tárgyalnak erről.
2. a tüntetés csak bélkemenet formájában lehetséges, különben a COVID-ra hivatkozva szétverik.
3. a legfontosabb. A sztrájk és tüntetés figyelemfelhívás, nyomásgyakorlás elemi szabályokat betartó kormányok felé. Ennek itt semmi értelme, ez a társaság egyetlen dologból ért. Egy hatalmas nagy fülesből. A formája, jelege mindegy, de ezt ugyan meg nem érti, de jobb hijján eloldalog.
Én nem szeretem a Fideszt, de az ellenzéket se.
Az ismerősi köröm nagyrésze napi több órát tölt el Facebookon azzal h a Fideszt szidja. A Fideszes ismerőseim nyilván csöndben vannak. De mintha kevesen lennének. Legalábbis ez a látszat, hiszen a többiek nagyon "hangosak".
A rokoni, baráti körből látom hogy jópáran jól jártak a Fidesszel. Pl. a tesóm, akinek nemrég született gyereke. Ők is szidják a Fideszt amúgy.
Ugyanakkor látom h cserébe az egészségügy borzasztó és az oktatás is. Bár magamról tudom, h az oktatás már 15 éve is borzasztó volt.
A járványügy nekem is nagyon böki a csőrömet, bár azt mondjuk más országok is hasonlóan csinálták (és máshol se lett túl nagy sikere...) Ebben inkább világszintű a probléma sztem mint országos.
De problémák tényleg vannak ez jól látható, csak ki kell lépni az utcára.
Viszont úgy gondolom a problémáinkat nem fogja megoldani egy ellenzék. Még ha jó is lenne az ellenzék (de sajnos nem az) akkor se hiszem hogy a politikusok egyáltalán képesek, vagy érdekük lenne komplexebb problémákat (pl egészségügy) megoldani. Ehhez mérnöki agy kell, mégpedig egészen zseni agy, hiszen gyakorlatilag a legkisebb építőkockától a legutolsó külföldi milliárdos befektetőig mindent át kell látnod hozzá. Namost a politikusaink, legyen
Másrészt ott van az is, hogy nincsenek illúzióim. Aki közel kerül a tűzhöz az lopni fog egy kicsit. És minél kisebb a társadalmi ellenállás, annál többet.
A népnek sztem mindössze két fegyvere van, a tüntetés és a sztrájk. Ha van egy probléma, akkor egyszerűen ki kell menni és küzdeni azért hogy megoldódjon.
"a kormány olyanná tette a sztrájktörvényt, ami a sztrájkot lehetetlenné tesz"
Ez a legnagyobb paradoxon sztem az utóbbi évek történelmében. Ha holnap a tanárok 75%-a sztrájkba kezd, nem fog senki törődni a törvénnyel...
Lemaradt egy mondatom
*Namost a politikusaink, legyen az Fideszes vagy ellenzéki, nem az eszükről híresek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!