A jelenlegi állapotokat tekintve mi késztet egy intelligens embert arra hogy tanárnak menjen? Ha nem menne senki tanárnak, nőne a kereslet, és a fizetés is feljebb menne.
Fele ekkora erőfeszítéssel elmehetnek marketingesnek, informatikusnak, banki ügyintézőnek, vagy épp villanyszerelőnek, erdésznek, ami tetszik.
Tudom, tudom, sokan fogják írni hogy hivatástudat.
Hogy szeret tanítani..
Hát igen, nekem van egy gitárom, imádok gitározni, mégis eszembe se jutott hogy zenész legyek. Tudom h éhen halnék...
17-18 évesen még nem mindenki gondol erre.
De ha tanárhiány van, Viktor leviszi a tankötelezettségi korhatárt 10 évre oszt' jónapot.
Egyszerűen nincs jobb ötletük, nem hiszik, h másba is jók lennének és azt hiszik ebbe azok lesznek és nem gondolkodnak előre. Meg egy kis rész hatalmat akar a gyerekek felett. Egy másik kis rész elhitte, h a tanárainak régen volt hatalma felette és erre vágyik.
Pl. óvodapedagógus ismerősöm pszichés becsípődésből ment annak, mert életében egyedül az oviban érezte jól magát, azután súlyos depressziós volt mindig.
Óvodába dolgozik de ugyan úgy rosszul van és ráadásul szegény is. De néha ott jól érzi magát.
Ezek ilyen berögzülések, nem nagyon vannak átgondolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!