Magyarországon a béremelésekkel kapcsolatban miért van ilyen rosszindulat?
Gyakran nézegetem Facebookon a kommenteket.
Például, cikkeztek,hogy egy ismert autóipari cégnél 30 százalékos emelés volt, egy másiknál meg 27.
Illetve, amin megakadt a szemem tegnap, azok a kommentek a mozdonyvezetők sztrájkját megíró cikk alatt.
Mindegyik esetben tele volt negatív, irigy kommentekkel.
Sokan sajnálják ezektől az emberektől a pénzt.
Pedig, nem a sajátjukból adják (na jó, MÁV-nál igen).
Olyan kommentek voltak, hogy "Minek nekik, így is sokat kapnak."Egy pedagógus meg 150 ezerrel kezd, a mozdonyvezetőnek diploma sem kell".
Szerintem, inkább örülni kellene mások béremelésének, illetve támogatni a sztrájkolókat, akár MÁV-os, akár BKV-s.
Mozdonyvezető ismerősöm (régóta nyugdíjas már), amikor még dolgozott, össze-vissza hívogatták be, sokszor mondta, hogy "bohóckodás". Pedig, azt hiszem, keresnek nettó 400 fölött, az pedig jó fizetésnek számít Magyarisztánban...
Kevesen is vannak, de ennek nyilván a húzd meg-ereszd meg gondolkodás az oka... hirdetnek felvételt, aztán (nemcsak eü okok miatt!!) kiszórják nagy részét és marad egy kis csoport.
Ott is ilyen kihalásos, gyerek-unoka-keresztgyerek-jóismerős alapon megy. Utcáról bekerülni kész csoda, ahogy hallottam.
Egyébként pedig igaz, ami igaz, a mozdonyvezetőnek diploma sem kell: "speciális betanított munka".
Szóval: nagy átverés, ami az oktatási rendszerünkben megy!
Akinek olyan szerencséje van, hogy mozdonyvezető lehetett
(nézhetjük eü szempontból, vagy nézhetjük rámenősség, tájékozottság szempontjából - tehát volt lehetősége beleszagolni, ami szintén nem mindenkinek adatik meg)
... annak így összességében nézve: nem támogatom a sztrájkját.
Én nem sajnálom a pénzt senkitől, örülök neki ha kapnak, engem az zavar hogy én esek ki ebből a kalapból mindig.
PL: 2 évet voltam egy cégnél ami friss, és a régi dolgozók akik egy másik cégtől jöttek át és ők kezdték el a gyártást (0. csoport magyarul), kaptak 10%-ot amikor én 0-át. Karácsonyi pénzt adtak pofára, mert aki utánam jött kapott 100eFt-ot én meg nem, pedig nem voltam táppénzen meg semmi.
Na én ezekért vagyok kibukva csak...
5
Nyilván tanulni kell annak, aki bekerült.
Én a bejutásról írtam, nem azokról, akik már bent ülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!