Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a béremelésekke...

Magyarországon a béremelésekkel kapcsolatban miért van ilyen rosszindulat?

Figyelt kérdés

Gyakran nézegetem Facebookon a kommenteket.

Például, cikkeztek,hogy egy ismert autóipari cégnél 30 százalékos emelés volt, egy másiknál meg 27.

Illetve, amin megakadt a szemem tegnap, azok a kommentek a mozdonyvezetők sztrájkját megíró cikk alatt.

Mindegyik esetben tele volt negatív, irigy kommentekkel.

Sokan sajnálják ezektől az emberektől a pénzt.

Pedig, nem a sajátjukból adják (na jó, MÁV-nál igen).

Olyan kommentek voltak, hogy "Minek nekik, így is sokat kapnak."Egy pedagógus meg 150 ezerrel kezd, a mozdonyvezetőnek diploma sem kell".

Szerintem, inkább örülni kellene mások béremelésének, illetve támogatni a sztrájkolókat, akár MÁV-os, akár BKV-s.

2022. jan. 13. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Mozdonyvezető ismerősöm (régóta nyugdíjas már), amikor még dolgozott, össze-vissza hívogatták be, sokszor mondta, hogy "bohóckodás". Pedig, azt hiszem, keresnek nettó 400 fölött, az pedig jó fizetésnek számít Magyarisztánban...

Kevesen is vannak, de ennek nyilván a húzd meg-ereszd meg gondolkodás az oka... hirdetnek felvételt, aztán (nemcsak eü okok miatt!!) kiszórják nagy részét és marad egy kis csoport.

Ott is ilyen kihalásos, gyerek-unoka-keresztgyerek-jóismerős alapon megy. Utcáról bekerülni kész csoda, ahogy hallottam.

2022. jan. 13. 10:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is sokmindenről cikkeznek... Erre mondják, hogy mondani bármit lehet. Multinál dolgozok, időnként, mikor benne vagyunk a helyi sajtóban, nálunk is 15-20%-os béremelésről írnak. Más kérdés, hogy 5-7% a valóság.
2022. jan. 13. 10:52
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként pedig igaz, ami igaz, a mozdonyvezetőnek diploma sem kell: "speciális betanított munka".

Szóval: nagy átverés, ami az oktatási rendszerünkben megy!

Akinek olyan szerencséje van, hogy mozdonyvezető lehetett

(nézhetjük eü szempontból, vagy nézhetjük rámenősség, tájékozottság szempontjából - tehát volt lehetősége beleszagolni, ami szintén nem mindenkinek adatik meg)

... annak így összességében nézve: nem támogatom a sztrájkját.

2022. jan. 13. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
22%
#2 melyik multi ez? Illetve ralatsz az osszes ott dolgozo fizetesere? Lehet csak neked 5-7% a valosag.
2022. jan. 13. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
ma 10:42 Belehet oda simán kerülni, csak tanulni kell. Természetesen, csak annyi tanfolyamot indítanak, amennyi ember kell. Volt kolléga, aki 5 évet várt, hogy induljon tanfolyam.
2022. jan. 13. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem sajnálom a pénzt senkitől, örülök neki ha kapnak, engem az zavar hogy én esek ki ebből a kalapból mindig.

PL: 2 évet voltam egy cégnél ami friss, és a régi dolgozók akik egy másik cégtől jöttek át és ők kezdték el a gyártást (0. csoport magyarul), kaptak 10%-ot amikor én 0-át. Karácsonyi pénzt adtak pofára, mert aki utánam jött kapott 100eFt-ot én meg nem, pedig nem voltam táppénzen meg semmi.

Na én ezekért vagyok kibukva csak...

2022. jan. 13. 11:52
 7/7 anonim ***** válasza:

5

Nyilván tanulni kell annak, aki bekerült.

Én a bejutásról írtam, nem azokról, akik már bent ülnek.

2022. jan. 13. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!