Magyarországon miért kötekednek és miért cseszegetik egymást folyton folyvást az emberek?
Alapvető ember tulajdonság jelen pillanat, az oka pedig egyszerü : EGO.
Az ego először is azonosul valamivel. Legyen az a bal oldal / jobb oldal.
Aztán az egó mindig nőni akar. Amikor éppen nincsenek az embernek anyagi sikerei, akkor egyszerüen csak növekedik a másik egóján. Amikor 2 ember szembe van egymással valójában 2 ego áll szemben egymással. Kivéve, ha az ember tudatos, de az egot kizárni még akkor sem lehet teljesen. Növekedni úgy tud az ego a másikból, hogy
-Magát magasztalja
-A másikat nyomorítja
Tipitkus példák
-Az én farkom nagyobb!
-Nekem sokkal csinosabb a derekam!
-Látod, hogy nekem volt igazam?
-Te mindig csak a hülyeséget beszéled!
De a legviccesebb, amikor a mamik licitálják egymást túl az orvosi rendelőben!
-Ugyan, maga beszél? Nekem már 8 infarktusom volt! És nézze meg! A derekam is majd leszakad! 12 vese műtét volt a múlt héten!
Ez mind mind az egó műve. Általánosságban elmondható, hogy az ego képes a saját gazdatestet is nyomorítani, azért, hogy aktuálisan azonosuljon valamivel, hogy speciálisnak érezze magát. Nézz rá egy depressziósra, ők éppen a szerencsétlen semmirekellővel azonosulnak, akiknek speciálisan nagyon szar az életük.
Az ego öröklött mintákon alapul, mindenkinél ugyan úgy működnek. Majd csak figyelj amikor valakivel beszélgetsz, néha burkoltan, néha kevésbé, de valójában mindig ez van terítéken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!