Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ szervezetek mit...

Az LMBTQ szervezetek mit kifogásolnak a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt leírják ugyan, de ezek csak ilyen mondvacsinált indokok. Mi lehet a valós problémájuk?

[link]

2022. jan. 12. 11:41
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
87%
Nem sírok, sőt sokkal előrébb tartok mint te valaha fogsz tizeském.... mert az ilyen gyűlölködők miatt meg is keményedtem...
2022. jan. 12. 15:24
 12/42 anonim ***** válasza:
22%

Azt írja: "Külön felhívták a figyelmet, hogy számukra rendkívül problémás a hagyományos nemi szerepek példaként állítása és a nemi szerepek biológiai funkciójának hangsúlyozása."

Komolyan, teljesen elment már az emberek esze? Tíz éve érdekes módon ilyesmiről még szó se lehetett, most meg úgy tesznek, mintha ez olyan alapjog lenne, mint a levegővétel. Ezért utálom az egész LMBTQ-mozgalmat, mert itt messze nem a szexuális kisebbségek jogairól van szó, hanem a nemi szerepeket és a tudomány átírásáról.

2022. jan. 12. 15:35
 13/42 anonim ***** válasza:
17%
(#12.) ❌ Pseudo tudománynak hívják ezeket 🎭
2022. jan. 12. 19:24
 14/42 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy bírom, mikor pseudo-vagy áltudománynak hívsz olyat, amit nem értesz... kb olyan mint amikor utca embere 70 éves Pista bácsinak segítek az utcán, hogy melyik villamossal menjenek el valamerre, aztán mikor szóba elegyedünk, hogy ki mit csinál, ki mit tanul, akkor a humánökológiára legyintenek, és mondják, hogy menjek heggesztőnek tanulni... na akkor betudok pipulni...
2022. jan. 12. 19:33
 15/42 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként pl kezdetben közgazdaság volt az egyetlen társadalomtudományi dolog, meg előtte volt filozófia, amely valamely szinten vizsgálta a társadalmat.

Ugyanúgy volt az aranycsináló alkímia, amiből aztán ma már kifejlődött számos dolog, biokémia, kémia.

Fizikából is sok minden kifejlődött, atomfizika, asztrofizika.

Szociológiából is kialakult csomó új fajta tudományág, queer-studies, gender-studies, amelynek valójában már 1920-as években is létezett előzménye, pl Magnus Hirschfeld is vizsgálhata a szabadabb Weimari Németországban ezt a témát 1919-1933 között, és számos tanulmányt írt konkrétan egy intézi könyvtári témája volt az LMBTQI kisebbségről egy kis hiján múlott, hogy dekriminizálják az-az eltöröljék a homoszexualitás büntethetőség lehetővé tevő 175 Paragrafust.

Maga Alfred Kinsey aki meg az Egyesült Államokban kutatatta az emberi szexualitást, beleértve a szexuális kisebbségeket, ő is 30-as években kezdte el, és 1948-ban már publikálta a felméréseit Kinsey Skála néven... 1953-ban is publikált egy-egy kötetet előbb férfiakról, majd a nők szexuális viselkedését elemezve... Aztán a konzervatív-republikánus politika egészen a szexuális forradalomig jégre tette a témát...

Őszintén lehet vitatkozni ezen... de én nekem is kezembe akadt még szociológia szakos hallgatóként egy könyvtárban egy könyv, amit jól elrejtettek az archivumban, ami 20-as években írodott magyar nyelven és tényleg modern nyelven leírja, és toleránsan, hogy milyen volt a korabeli meleg élet Berlinben, Párizsban, de a Budapesten élő melegeket is megemlítette... meg számos aspektusban vizsgálta a melegeket...

2022. jan. 12. 19:47
 16/42 anonim ***** válasza:
37%
#15: Az a gond a társadalom-tudományokkal, hogy nagyon bizonytalan terület. Vannak elképesztő elméletek, amiket minimális logikával is meg lehet cáfolni, vagy legalább rá lehet mutatni arra, hogy milyen gyenge lábakon áll.
2022. jan. 12. 19:57
 17/42 anonim ***** válasza:
32%

Mi a végzettséged 16? Pont az előbb mondtam, hogy most már komoly kiszámítható statisztikai adatokra építenek és nem csak interjúkra épülnek a társadalomtudományok, különösen a szociológia nem, de pl a kulturális antropológia igen, ott interjúzáson van a hangsúly, emlékszem mivel az idő tájt jelentkeztem a társadalmi nemek tanulmányára is, mikor a humánökológiára, de valahogy a globális éghajlatváltozást közelebbi témának éreztem, így az lett elsőhelyen, és nem is bántam meg. Bár módszertani szempontból itt sokat tanultam az interjúzásról, de azért kellett tanulni, biológiát, kémiát, meg egyéb dolgokat is...

A társadalmi nemek tanulmányánál, pl voltak statisztikai számításokra építő tantárgyak is, ami nekem csak szociológiai képzésen volt... ami valahogy nem állt közelebb hozzám, bár értem, hogy miért nem lehet pusztán interjúkra építeni egy kutatást....

2022. jan. 12. 20:06
 18/42 anonim ***** válasza:
63%

Ha már Alfred Kinseyvel példálózol, az ő eredményeiből pont az jön ki hogy a szexuális orientáció nagyrészt külső hatásra jön létre, szóval éppen a törvény létjogosultságát igazolja. Sokkal több embernek van homoerotikus hajlama mint ahány homoszexuális ténylegesen van, nem véletlenül nőtt meg robbanásszerűen ezeknek a száma az utóbbi 30 évben.

2022. jan. 13. 12:22
 19/42 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg nem, plusz utána sokan foglalkoztak a transzexuálisok és homoszexuálisok agyának a vizsgálatával és boncoláson kiderült, hogy ők eltérnek az átlagtól... és úgy születésünk után nem módosul az agyunk, kivéve ha fizikai trauma ér bennünket, pl baleset során agyunk egyrészét el kell távolítani...

Pl ezért nem valid az se, hogy a balkezeseket átkéne szoktatni, mert az is több problémát okoz, mint hasznot... pl részképesség zavarokat és epilepsziát is okozhat... vagy tikkelést...

Vagy Aspergeresből se úgy válik valaki, hogy kapott egy oltás... hanem eleve más aggyal született...

2022. jan. 13. 12:34
 20/42 anonim ***** válasza:
26%

,,transzexuálisok és homoszexuálisok agyának a vizsgálatával és boncoláson kiderült, hogy ők eltérnek az átlagtól... "

Gondolom arról nem hallottál hogy az agy meg tud változni, erre számtalan példa van. A neuronhálőzat bizony még tud változni külső hatásra. Feltételezem a Thaiföldön hímprostivá nevelt gyerekeknek is másmilyen, de attól még ők sem így születnek. A genetikai kutatások bizony azt igazolják hogy az öröklöttségi tényező 5:1 a külső hatások javára.

Érdekes hogy az lmbtq propagandisták az ilyen tényekről irtóznak mint ördög a szenteltvíztől mert a végén még kiderülne hogy kártékony a tevékenységük.

2022. jan. 13. 12:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!