Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó ötlet, hogy MZP visszahozza...

Jó ötlet, hogy MZP visszahozza a vizitdíjat?

Figyelt kérdés

2022. jan. 12. 09:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

#19 Óvodással nem éri meg vitatkozni, mégis belemegyek, hátha megértesz valamit. Nyugodtan visszaolvashatod, veled ellentétben nem mocskolódtam, nem személyeskedtem, leírtam, hogy hazugság az állítás és ennyi. Te meg itt hülyegyerekezel, mint egy hisztis ovis. Mert leírtam, hogy hülyeség volt amit állítottál.

Hülyeség volt. Pont. Lépj tovább, ne fokozd!

Adómentesnek írtad, de a bruttót írtad be nettónak, vagyis egyértelmű volt, hogy nem az SZJA mentességre gondoltál, hanem hogy semmit nem vonnak le belőle. Ez megint csak hülyeség volt, ezért tettem be pontosan a nettó összegeket - láthattad volna ha nem hisztizel. Te használtad rosszul az "adómentes" kifejezést, én csak nem javítottam ki, leírtam ahogy te is. Még most sem érted, hogy nem volt teljesen "adómentes" mert a járulékokat éppen úgy vonták belőle mint a magasabb bérekből. Ezért nem volt azonos a nettó minimálbér a bruttóval, amivel számoltál.

"vagyis a 65 ezres fizetés, az bizony nettó." Azaz nem érted mit jelent egy nettó jövedelem és mit vonnak le belőle. Akkor mielőtt elkezdenél dolgozni végre, jó ha tudod, hogy a bruttó béredből vonnak adót és egyéb járulékokat IS. Soha nincs olyan, hogy nem fizetsz semmit hanem megkapod a bruttó béredet és nem is volt ilyen, mert a jövedelemadó mellett mindig létezett a nyugdíjjárulék, TB járulék, munkaerőpiaci járulék és hasonlók. A 0% adókulcs esetén sem volt a bruttó=nettóval, akkor is vontak belőle, CSAK jövedelemadót nem vontak le. Ahogy most csak 15% a jövedelemadó, a többi levonás a TB járulék, ami 18,5% jelenleg, mert összevonták egy név alá amiket korábban fizetni kellett.

Ahogy ha teljesen precíz akarok lenni, akkor nem volt adómentes a minimálbér, 18% adó volt rajta 2007-ben is. Csak volt mellette adójóváírás és ezért a számolt adót nem kellett befizetni.1996 óta nincsen adómentesség, vagyis 0%-os SZJA. Ezzel szemben most az SZJA csak 15% - és igen, arra nincsen adójóváírás, mindenkinek fizetnie kell 25 éves kor felett.

"A múlt év végén az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) által 62 500 forintban meghatározott minimálbért jelenleg az adójóváírás (9000 forint) és a kiegészítő adójóváírás (2340 forint) teszi adómentessé, melyek kiegyenlítik a 18 százalékos személyi jövedelemadót- írja a Világgazdaság. A minimálbér esetén tehát a 11 250 forintos szja gyakorlatilag lenullázódik. "

[link]

[link]

2022. jan. 12. 16:15
 22/28 anonim ***** válasza:
59%
Nem akarja. Fideszes kamu az egész.
2022. jan. 16. 23:19
 23/28 anonim ***** válasza:
29%

"Óvodással nem éri meg vitatkozni"

Akkor most utoljára cáfollak és hagylak a francba, óvodás. :)

"veled ellentétben nem mocskolódtam, nem személyeskedtem, leírtam, hogy hazugság az állítás és ennyi"

Valakit hazugsággal vádolni tévedés helyett implicit utal a gerinctelenségére.

Ahogy valakinek azt mondani, hogy hülyeséget mond, implicit utal arra, hogy hülye.

Ezek tények, ezeket te írtad. Nem én kezdtem.

"Adómentesnek írtad, de a bruttót írtad be nettónak, vagyis egyértelmű volt, hogy nem az SZJA mentességre gondoltál, hanem hogy semmit nem vonnak le belőle."

A levonás után visszaigényelhettél mindent. Ez ment 2008-ig.

Direkt linkeltem forrást is.

Vagyis ez azzal egyenértékű, hogy nem vonnak le semmit.

"Te használtad rosszul az "adómentes" kifejezést, én csak nem javítottam ki, leírtam ahogy te is."

Ha ugyanakkora összeget tudsz visszaigényelni, pontosabban jóváírni, akkor de, egyenértékű az adómentességgel.

Alapvetően akkor nem beszélünk a fogalmak felcserélhetőségéről, ha az adónak pl. csak egy részét igényelheted vissza.

"Akkor mielőtt elkezdenél dolgozni végre, jó ha tudod, hogy a bruttó béredből vonnak adót és egyéb járulékokat IS."

Igen, ha nem adómentes vagy nem igényelheted vissza.

Egyébként a nettó egyenlő a bruttóval.

" Soha nincs olyan, hogy nem fizetsz semmit hanem megkapod a bruttó béredet és nem is volt ilyen, mert a jövedelemadó mellett mindig létezett a nyugdíjjárulék, TB járulék"

IGen, amire voltak támogatások vagy elengedések, ahogy műskor is és máshol is.

CSűrheted, csavarhatod ahogy szeretnéd. Ugyanazt akarod bonyolultabban leírni, amit én, csak nincs gerinced beismerni, hogy igazam van, kedves óvodás.

2022. jan. 17. 10:09
 24/28 anonim ***** válasza:
59%

A családtámogatási rendszer és rezsicsökkentés megtartását, azok szociális alapon történő igazságosabbá tételét, valamint bérlakásépítési programot ígértek ellenzéki választási győzelem esetén a Jobbik, az MSZP és az LMP képviselői hétfői sajtótájékoztatójukon.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője a pártok Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, “a Fidesz hárommilliós tandíjjal akar kínai egyetemet importálni Magyarországra az adófizetők pénzéből”, az ellenzék hosszú távon harmincezer fiatal lakhatását szeretné rendezni pár év alatt.

A politikus azt mondta, a kormány elvette a fiatalok jövőjét, az összellenzék pedig egy gondosan kimunkált programmal megpróbálja azt visszaadni.

Rögzítette: a családtámogatásokat az ellenzék megtartaná, bővítené, igazságosabbá tenné, visszaállítanák a lakáscélú előtakarékosság és a lakhatási támogatás rendszerét is. Átfogó bérlakásépítési programmal, a kollégiumi férőhelyek tömeges bővítésével és az üresen álló ingatlanok egy részének hasznosításával éves szinten több ezer, a piaci ár alatt bérelhető lakás lenne – mondta.

2022. jan. 17. 22:00
 25/28 anonim ***** válasza:

#24 Igen, igen, tudjuk.

Lassan mondják, hogy mindenki megértse: nem lesz gázár emelés.

Csak az a baj, hogy már tudjuk, hogy de lett. Háromszorosára emelték a gáz és duplájára a villany árát.

Ahogy mondták, hogy nem veszik el a családi adókedvezményt - majd első intézkedésekként elvették. Nem fogják megszüntetni a támogatott forint lakáshitelezést: nem kellett hozzá sok idő és megszüntették.

Na, pont ennyire kell ezeket a kampánydumákat is elhinni.

2022. jan. 17. 22:29
 26/28 anonim ***** válasza:
29%

Igazi fideszes duma.

Azt tudjuk, hogy a fidesz elfogja venni ezeket.

2022. jan. 19. 00:28
 27/28 anonim ***** válasza:
#26 Nem, nem tudsz te semmit, csak hülyeségeket beszélsz.
2022. jan. 19. 06:36
 28/28 anonim ***** válasza:
59%
De tudjuk. Maga a kormány mondja ezt.
2022. jan. 19. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!