Jó ötlet, hogy MZP visszahozza a vizitdíjat?
Nézd, a vizitdíj 300 ft volt, a szolgáltatónál maradt. Volt maximuma, és elég sokan mentesültek a fizetése alól.
Amikor megszüntette vektorka, titokban bevezette a krónikus osztályokon a térítési díjat (ez nem azonos a fizetős ápolási osztállyal). 900/nap, mosdó a folyosó végén, nincs maximum, kéthetente ki kell fizetni vagy kiraknak, és nincs mentesség. Olyanok fizetik, akik már kb minden pénzüket beleölték a rákos családtag kezelésébe, és most végstádiumban kicsit megvágja őket az állam.
Az én apukám tavaly ott halt meg... Totál begyógyszerezték, kábán kiesett az ablakon, és volt képük azt a napot is kifizettetni...
Szóval akkor inkább vizitdíj.
#12 Csakhogy amikor a vizitdíjat bevezették, a minimálbér még csak 65000Ft volt, ma meg 200 ezer. Vagyis olyan, mintha ma 300Ft 3-szorosát vezetnék be, 900Ft-t. Emellett volt még ugyanenyni a receptfelírási díj is. Vagyis ha elmentél a dokihoz, alapból 2000ft-t otthagytál.
Ráadásul igen vicces hogy annyira szeretnél valahogy zorbánozni, hogy annak se néztél utána mikor is szüntették meg. Ugyanis azt még 2009-re megszüntették , mivel 2008-ban népszavazás volt róla.
Csak ha ez sem lenne meg: akkor éppen gyurcsány volt kormányon, vagyis sem eltörölni nem tudták Orbánék, sem bármilyen fizetős ellátást bevezetni. Mivel csak 2010 áprilisától kerültek kormányra.
Viszont elfelejted, hogy a 65 ezres, az már adómentes volt, vagyis a 200 ezret át kell számolnod nettóba, ami kb. 140 ezer, vagyis már ezek alapján is csak kétszeres.
"Ugyanis azt még 2009-re megszüntették , mivel 2008-ban népszavazás volt róla"
Amiről a fidesz szabályok szerint nem lehetett volna, mivel költségvetést érint.
Csak hogy lássuk mennyire független a hatalomtól a jelenlegi rendszer.
#14 Miért hazudsz? Nem volt adómentes. De számoljuk át nettóba nyugodtan!
Akkor nettóban 53590Ft volt 2007-ben, 133000Ft meg idén. számoljunk akkor a 2,5-szeres szorzóval.
Szerintem azzal sem vagy előrébb.
Most komolyan azzal mentegeted a hülyeségedet, hogy Orbánnak tulajdonítottál valamit amikor még 2 évig nem is volt kormányon, hogy amúgy máskor nem is lehetett volna róla szavazni?????
"Miért hazudsz? Nem volt adómentes"
Parazita féreg, és még engem gyanúsítasz meg hazugsággal:
"A 2002. és 2008. közötti tárgyi adóévekben (hét adóévben) a minimálbér adómentes volt. 2009-től ismét adóköteles, azonban az adójóváírás miatt ez csak minimális adóterhet jelentett."
"Akkor nettóban 53590Ft volt 2007-ben"
Akkor még mindig adómentes volt, de ne zavarjon, hülyegyerek.
"Most komolyan azzal mentegeted a hülyeségedet, hogy Orbánnak tulajdonítottál valamit amikor még 2 évig nem is volt kormányon, hogy amúgy máskor nem is lehetett volna róla szavazni????"
Hülye baromállat.
A #14-es válaszom előtt nem is kommenteltem. Mekkora gyökér akarsz még lenne?
#17 Látom szépen bepörögtél.
Hazudtál egy nagyot, kijavítottalak, de nem bírod abbahagyni. Azért nem árt ha tudod, hogy minél személyeskedőbb vagy - hogy te is értsd, minél többet mocskolódsz, annál jobban látszik, hogy nincs igazad és csak erőlködsz.
"Hazudtál egy nagyot, kijavítottalak, de nem bírod abbahagyni"
Forrás megjelöléssel cáfoltalak, hülyegyerek.
"Azért nem árt ha tudod, hogy minél személyeskedőbb vagy"
Abban a stílusban válaszoltam, amiben te válaszoltál nekem, ha nem tetszik, akkor nézz tükörbe és ott orvosold a gondokat.
Forrás megjelöléssel bizonyítottam ,hogy igazam van. Te 2007-es bért hoztál, ami TELJESEN adómentes volt. 2009-től volt minimális adó, de akkor sem akkor mint most, vagyis a 65 ezres fizetés, az bizony nettó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!