Mit szóltok a 25 év alatti SZJA mentességről? Jó ötlet volt a kormánytól?
Figyelt kérdés
2021. nov. 30. 22:30
1/18 anonim válasza:
Nesze semmi fogd meg jól. Újabb látszat intézkedés. Az ember addig vagy tanul, vagy pályakezdőként iszonyú alacsony bérekért dolgozik, vagy munkanélküli. Mivel mindenhova csak tapasztalt munkaerőt keresnek manapság.
2/18 A kérdező kommentje:
szerintem komoly feszültséget okoz ez az intézkedés
2021. nov. 30. 22:34
3/18 anonim válasza:
Január 1.-én leszek 25 éves... Köszi Fidesz :D
4/18 A kérdező kommentje:
részvétem
2021. nov. 30. 22:37
5/18 anonim válasza:
Ez megint csak arra jó, hogy letornázzák a béreket. Az szja mentesség simán bele lesz építve a bérbe. Tehát nettó ugyan annyit fog kapni a 25 év alatti, mint egy éve de a bruttó bére alacsonyabb lesz. Aztán eléri a 26 éves kort, kompenzálnak, hogy a nettó ne változzon, és még örüljön a delikvens, hogy mekkora béremelést kapott. Mindenki másnak meg majd ott lesz a példa, hogy nem emelhetnek, mert az bérfeszültséget szül. Aztán majd megy a sírás, hogy mekkora a fluktuáció, de hiába váltasz, az összes cég eleve alacsonyabbról indítja a béralkut. Sajnos volt már hasonló húzása valamelyik korábbi kormánynak.
6/18 anonim válasza:
3-as, már arról is a fidesz tehet hogy te betöltöd a 25-t vagy mire akarsz kilyukadni?
7/18 anonim válasza:
a fidesz olyan hitelből nagylelkű, amit majd a 25 alattiak fognak fizetni (legtovább)
egyik kézzel ad, a másikkal háromszor elvesz
8/18 anonim válasza:
Kiváló.Mint az okos lány a mesében.Adtak is ajándékot, meg nem is.Nézd már meg, hogy manapság kik azok a fiatalok, aki 25 éves koruk alatt főállású munkát vállalnak, és hogy hány évet dolgoznak 25 éves korukig.
A fiatalok többsége 23-24 éves koráig tanul, esetleg diákmunkát vállal.
9/18 anonim válasza:
szerintem a 150 év felettieknek is kéne valami alamizsna, pl 15 havi nyugdíj
10/18 anonim válasza:
Szerintem inkább valami célzottabb támogatás kellene a pályakezdőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!