Kedves Fidesz szavazók, mit szóltok ahhoz, hogy a boltokban az élelmiszer árak, mindennapi bevásárlási árak egy év alatt 12-15%-kal nőttek?
Mennyi is a nyugdíjemelés most? 5%?
És dolgozók, kaptatok 12-15% fizetésemelést?
Én sehol sem láttam ÁFA csökkentéssel kapcsolatos ígéreteket.
Csak annyi van a retorikában, hogy világbajnok ÁFA és hogy Orbán miatt.
ma 20:55
" Méghogy nem változott a rezsi? Azért kérdezd már meg a cégeket, és az önkormányzatot, mennyivel többet fizetnek energiáért!"
Az az ő rezsijük nem a tiéd. A teljes inflációban meg benne van az is, ha mondjuk emiatt ők árat emeltek és nőtt a szolgáltatások ára de ettől még te rezsire nem fizetsz többet.
"Elosztottam, nincs még plusz 5%." 80 ezer forint a nyugdíjprémium, 6 666 forint egy hónapra, akinek 133 ezernél kisebb a nyugdíja annak több mint 5%. Akinek ennél lényegesen több annak kevesebb de gondolom nem miattuk aggódtál. (166 650 forintnál 4%, 222 ezernél 3% ...)
"Ajjaj, 10 év után egyszer egy 13. havi nyugdíj, az aztán pótolja a megélhetési költségeket."
Plusz egy hónap, az plusz egy hónap. Tavaly ezt még nem kapták, idén meg kapják.
Így a nyugdíjasok nagyon nincs miért sírjanak.
"a nyugdíjak annyival nőttek, mint a bérek?" amiről te beszélsz az relatív életszínvonal, de ha tavaly x mennyiséget tudtak fogyasztani és idén is x-et tudnak (igazból valószínűleg az emelések miatt 1,05-1,1x lesz az) akkor nem romlott az életszínvonaluk. Az más kérdés hogy aki dolgozik annak még nőtt is az életszínvonala.
"az átlag alatt, vagy minimálbért keresők kevésbé vesznek nagyobb értékű dolgokat,"
Akkor kérlek linkelj már egyet arról hogy milyen a szegények vásárlói kosara és ne csak a kaját nézzük hanem akkor az összes költésüket és számoljunk rájuk is egy inflációt.
"Az az ő rezsijük nem a tiéd. A teljes inflációban meg benne van az is, ha mondjuk emiatt ők árat emeltek és nőtt a szolgáltatások ára de ettől még te rezsire nem fizetsz többet."
Tévedés, nincs ingyenebéd. Várj csak.
"Plusz egy hónap, az plusz egy hónap. Tavaly ezt még nem kapták, idén meg kapják.
Így a nyugdíjasok nagyon nincs miért sírjanak."
És miért csak most kapják? Tlán egyélet munkája után és az állítólagos katasztofális Gyurcsány kormány után nem érdemlik meg minden évben?
"Akkor kérlek linkelj már egyet arról hogy milyen a szegények vásárlói kosara és ne csak a kaját nézzük hanem akkor az összes költésüket és számoljunk rájuk is egy inflációt."
Te is tudod, hogy erre nincs szükség. Vagy neked a cselédek járnak bevásárolni?
ma 21:18
"Viszont, én is mint átlagember tapasztalom, hogy mennyivel több pénzt fizetek egy bevásárlás során, mint pár évvel ezelőtt." Azt is tapasztalod pl. hogy kevesebb mindent engedhetsz meg magadnak?
nem találtam 2021-es adatot de gondolom ha 10-20%-ot estek volna ezek a számok akkor már éhséglázadás lenne.
2010-ben a legszegényebb 1 millió magyar átlag húsfogyasztása 38,7 kg volt, 2020-ban 64,1. Gyümölcs 16,4-ről 34 kg-ra ment fel.
Az 5.,6. decilis átlagát nézve meg 38,3-ról 46,5-re ment fel a gyümölcsfogyasztás és a húsfogyasztás meg 54,2 kg-ról 69,5 kg-ra.
Tehát én értem, hogy te meg az átlag magyar mit érez amikor valaminek megdrágul az ára duplájára csak épp ha mégis többet vesz belőle, még a legszegényebb 1 millió is akkor élek a gyanúperrel, hogy mégse romlik az életszínvonal.
Engem is a sírás kerülget amikor tankolni kell csak míg mondjuk 2010-ben a nettó minimálbérből 180 litert vettél addig most 270 litert.
"27%-os áfát lecsökkenteni" jelenleg Magyarországon a GDP arányos adóterhelés 37%-os, ezt a pénzt valahonnan be kell szedni ha nem a áfából akkor majd lesz ingatlanadó vagy munkát terhelik majd aminek megint az lesz a vége hogy trükközni kezdenek a fizetéssekkel.
Nagy baj a társadalmi egyenlőtlenség.
Gini mutató pont erre szolgál és érdekes módon bezzeg szomszédéknál még kicsivel nagyobb is. Most akkor tényleg ez a baj, hogy túl sok a milliárdos nálunk ha nyugaton arányaiban több még úgy is, hogy szegények se annyira szegények mint nálunk?
ma 22:51
Az hogy a péknek drága a földgáz az megjelenik a kenyér árában. De pont ezért mint élelmiszer infláció be fog kerülni a tiédbe is de ne számold már be a rezsihez megint, mert ott a te sajátod az érdekes ami 10 éve fix.
"És miért csak most kapják? Tlán egyélet munkája után és az állítólagos katasztofális Gyurcsány kormány után nem érdemlik meg minden évben?" Ennek mi köze van az eredeti állításodhoz, hogy nekik is rosszabb lesz? Nekik nem lesz rosszabb.
(amúgy meg nem érdemlik meg, mert miután felépítesz egy házat nem várod el, hogy évről évre nagyobb legyen, így ők is akkor kellett volna iparkodjanak amikor dolgoztak, aztán meg érjék be azzal, hogy nem romlik az életszínvonaluk, ne a jövő generációk kárára akarjanak egyre jobban élni)
"Te is tudod, hogy erre nincs szükség. Vagy neked a cselédek járnak bevásárolni?"
Állítasz egy hülyeséget de nem kell alátámasztani, mert te azt érzed. :)
nem találtam 2021-es adatot de gondolom ha 10-20%-ot estek volna ezek a számok akkor már éhséglázadás lenne.
2010-ben a legszegényebb 1 millió magyar átlag húsfogyasztása 38,7 kg volt, 2020-ban 64,1-et, gyümölcs 16,4-ről 34 kg-ra ment fel.
Az 5.,6. decilis átlagát nézve meg 38,3-ról 46,5-re ment fel a gyümölcsfogyasztás és a húsfogyasztás meg 54,2 kg-ról 69,5 kg-ra.
25-ös. Képzeld nem, nem engedhetek meg többet magamnak. És szerintem nagyon sok ember így van ezzel. És kérlek a KSH-t szerintem pont ne vegyük alapul. Az azt is megmondta egyszer állítólag, hogy az átlagfizetés 400 ezer, vagy, hogy 10 milliós megtakarítása van minden magyarnak, erről inkább a lakosságot kéne megkérdezni kérdőívben, hogy hogyan értekeli az életszínvonalát.
Nem romlott az életszínvonalam, de nem javult, ha javult is nagyon csekély.
A másik. Ezt már egyszer leírtam valahova. Lehet, hogy tegyük fel Németországban/ Ausztriában nagyobb a szakadék, de. Ha te 5 évente megteheted, hogy lecseréld az autód, minden hétvégen el tudsz menni étterembe, nem okoz gondot, fejtörést az, hogy hogy oszd be a pénzt, hogy a gyerekeid különórára járhassanak, vagy a feleséged nőgyógyászati vizsgálatára ( mert ugye államiban örülsz ha 3-4 hónap múlva kapsz időpontot, covid idején most ez egy félév is lehet), eljutsz nyaralni, nem nézed meg nagyon, hogy az adott árucikk amit a boltban megveszel mennyibe kerül, kvázi mindened megvan, akkor nem leszarod, hogy Kis Pista Jóskának 100 milliárddal nőtt a vagyona?
Ez nem mindegy. Ja és az sem mindegy, hogy Kis Pista Jóska úgy lett ilyen burzsuj, hogy az elnök barátja, vagy pedig úgy, hogy feltalált valamit ami a társadalomra nézve hasznos/ szórakoztató.
engem annyira nem zavar, van miből kifizetnem
amúgy meg ha drága neked a kaja, akkor hallgass MZP haverodra és használjál kevesebb gáz, vegyél kisebb autót, ezáltal marad több pénzed kajára, hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!