Kedves Fidesz szavazók, mit szóltok ahhoz, hogy a boltokban az élelmiszer árak, mindennapi bevásárlási árak egy év alatt 12-15%-kal nőttek?
Mennyi is a nyugdíjemelés most? 5%?
És dolgozók, kaptatok 12-15% fizetésemelést?
2017-es de azért nagyjából fedheti a valóságot most is.
"Persze ahány ország, annyi szokás, így például a magyar háztartásoknál így néz ki ugyanez a mix:
háztartás, rezsi: 18,8 %
étel, alkoholmentes ital: 18,2 %
utazás: 13,2 %
étterem, hotel: 9,2 %
egyéb termékek és szolgáltatások: 8,4 %
alkohol és dohány: 7,4 %
rekreáció és kultúra: 7,2 %
bútorok és egyéb háztartási eszközök: 4,4 %
egészségügy: 4,2 %
ruházat és cipő: 3,8 %
kommunikáció 3,6 %
oktatás: 1,6 %"
A legtöbbet amire költünk, rezsi az pont nem változott semmit se az elmúlt 9-10 évben. Szóval szép az, hogy kinézünk egy adott termékcsoportot és az alapján mondjuk hogy romlott az életszínvonal csak épp nem biztos, hogy ez igaz is.
Nyugdíjakat 5%-kal emelték, csak még fizetnek mellé egy nyugdíjprémiumot, ami valószínűleg ha évre elosztod van még 5%, meg egy 13. havi nyugdíjat ami szintén 8,3%-os emelés. Szóval erősen kétlem, hogy a nyugdíjasok életszínvonala romlana 2022-ben.
A dolgozóknál már ez másabb kérdés, mert bizonyos régiókban lehet nincs meg a cikkben emlegetett 14% de azért mint az elején írtam ez a valós költéseknek csak egy része és nem ennyi a teljes.
Engem zavar, de könnyen kibírom. A kiadásaimnak nagy része élelmiszerre, étkezésre megy el, de a jövedelmemnek ez csak egy kis része.
Egy kisnyugdíjasnak nehezebb a helyzete.
Igen szar a helyzet, de pont ezért kell hogy maradjon a fidesz.
MZP és Gyurcsány szarrá adóztatná az embereket. Nincs kedvem 40 százalék szja-t fizetni.
Kedves lepontozó bizottság, érdemben tudtok azzal vitatkozni, hogy az infláció nem egyenlő az élelmiszer inflációval vagy csak mindent lepontoztok ami nem tetszik nektek?
Érdemben tudtok azzal vitázni, hogy pont a nyugdíjasok kapnak annyi plusz pénzt idén, hogy 15% fölött fog nőni a havi nyugdíjuk?
Értem én, hogy nem tetszik amit írok mert abban reménykedtek, hogy majd az infláció fogja megnyerni nektek a választást csak közben meg kéne nézni hogy ki hány százalékos emelést kapott.
20:35-kor válaszoló:
"A legtöbbet amire költünk, rezsi az pont nem változott semmit se az elmúlt 9-10 évben."
Vak vagy, vagy csak orbanomédiát nézel? Méghogy nem változott a rezsi? Azért kérdezd már meg a cégeket, és az önkormányzatot, mennyivel többet fizetnek energiáért!
És szerinte ha a vállalkozónak durván nőnek az áram/gáz/energiaköltségei, azt nem épati be a neked eladott árukba???
"Nyugdíjakat 5%-kal emelték, csak még fizetnek mellé egy nyugdíjprémiumot, ami valószínűleg ha évre elosztod van még 5%"
Elosztottam, nincs még plusz 5%.
"meg egy 13. havi nyugdíjat ami szintén 8,3%-os emelés."
Ajjaj, 10 év után egyszer egy 13. havi nyugdíj, az aztán pótolja a megélhetési költségeket.
"Szóval erősen kétlem, hogy a nyugdíjasok életszínvonala romlana 2022-ben."
Majd csak nézd meg, (de korábbi éveket is nézhetsz), hogy a nyugdíjak annyival nőttek, mint a bérek? Vagy a nyugdíjasok életszínvonala nem picinykét lemaradt az átlagfizetésen élőkhöz képest?
"a valós költéseknek csak egy része és nem ennyi a teljes."
Egyetértek, főleg a magasabb keresetűeknél. Az átlag alatt, vagy minimálbért keresők kevésbé vesznek nagyobb értékű dolgokat, (ház, autó 2 évente, hűtő/tv stb.) ami vigasztalná őket. Bár pont a lakásárak és építőanyag árak sem az enyhén emelkedő árairól híresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!