Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves Fidesz szavazók, mit...

Kedves Fidesz szavazók, mit szóltok ahhoz, hogy a boltokban az élelmiszer árak, mindennapi bevásárlási árak egy év alatt 12-15%-kal nőttek?

Figyelt kérdés

Mennyi is a nyugdíjemelés most? 5%?

És dolgozók, kaptatok 12-15% fizetésemelést?

[link]

2022. jan. 9. 20:27
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

20:41-kor válaszoló:

"Nincs kedvem 40 százalék szja-t fizetni."

Mutasd már meg, honnan veszed ezt a 40% SZJA-t!

Vagy csak orbanomédiát nézel, és elhiszel mindent?

2022. jan. 9. 20:58
 12/32 anonim ***** válasza:
32%
Megoldom, nem veszek kígyóuborkát. XD Lényegében az drágult csak brutálisan. Amilyen tésztát én veszek, annak nem is ment fel az ára.
2022. jan. 9. 20:59
 13/32 anonim ***** válasza:
60%

Egyenlőre a következőket tudjuk.

Az összefogás pártjai nem támogatják az egykulcsos adót.

MZP nem akar magasabb kulcsot, de amit ő akar azt kb. leszarják majd a pártok a választás után.

Volt olyan év a szoci kormányzás alatt amikor 38 vagy 40 százalék volt a felső kulcs.

A pártok mélyen hallgatnak az adóztatással kapcsolatos terveikről.

Nekem ebből az jön le hogy adóemelésre készülnek de nem merik bejelenteni a választás előtt.

2022. jan. 9. 21:10
 14/32 anonim ***** válasza:
73%
Mit is mond nektek MZP? Vasarolj kevesebbet! :) Ulj kisebb autoba es vegyel fel otthon egy pulovert!!! :D
2022. jan. 9. 21:11
 15/32 anonim ***** válasza:
43%

Nekem MZP-ről az a vicc jut eszembe amikor megkérdezik a dadogóst.

- Tudod hogy tudnál leggyorsabban leszokni a dadogásról ?

- Ha befogod a pofádat.

Hát MZP-nek is végig kellene gondolni, hogy hogy tud minél gyorsabban leszokni arról, hogy hülyeségeket beszél.

De szerencsére van már egy kampány tanácsadója aki a fenti stratégiát követi.

2022. jan. 9. 21:17
 16/32 anonim ***** válasza:

Én nem voltam válaszoló sem lepontozó, most bukkantam ere a kérdésre. Szóval.

Nyilván a sima infláció az más, a Forint akkor erősödik, ha minél több ember ,, tartja" a pénzét forintban, nyilván azzal, hogy sok ember külfölfi cégeknek dolgozik, de itt él, s pl. Euróban kapja a pénzét az már ront ezen a helyzeten.

Viszont, én is mint átlagember tapasztalom, hogy mennyivel több pénzt fizetek egy bevásárlás során, mint pár évvel ezelőtt. Azzal szerintem te sem tudsz vitatkozni, hogy egy ÁTLAG magyar ember alapból 5 boltban bonyolítja le a heti bevásárlást, ha belefeszül is kideríti, hogy az adott termék hol olcsóbb. Kérlek, ha te nem érzed azt, hogy a kaja meg a bevásárlások mennyivel több pénzt elvisznek mint mondjuk 2016-ban, akkor vagy átlagon aluli a fogyasztásod vagy annyira gazdag vagy, hogy nem veszed észre.

És ezt a kormány úgy tudná ellensúlyozni, hogy azt a 27%-os áfát lecsökkenteni, mert az üzleteknek ezt bele kell kalkulálniuk ugyanúgy, de nem, s ugyanez volt a benzin árral is.

Mindennek emelkedett az ára, jó a rezsinek nem hála, de azon kívül, ha végignézem hogy 2016 óta, amire kiakadtam pénzt és létszükséglet, hát a nagy része emelkedett és nem is kevéssel. Én is kapok emeléseket persze, meg a nejem is, de egyszerűen nem látszik meg érdemben a bankszámlánkon vagy az életszínvonalunkon, s nem dohányzunk, nem iszunk, a gyerekeinknek próbálunk néha erőn felül mindent megadni, hogy továbbtanulhassanak.

És ami a legnagyobb probléma. Lehet sokan jönnek ezzel de ez így van. Van egy szűk, nagyon szűk réteg, ennek a rétegnek a kezében összpontosul az ország vagyonának nagy része. Minden társadalomban lesznek milliárdosok, viszont fontos lenne az, hogy itthon valamilyen szinten kisebbek legyenek ezek a különbségek, magyarán azt kéne elérni, hogy a középosztály erősebb legyen, nagyobb legyen a fogyasztásuk, s akkor indulna be a gazdaság is jelentősen.

Értem a te álláspontodat, nem tudhatjuk, hogy MZP mennyivel lenne jobb, de az biztos, hogy a jelen állapot sem jó! Nem vagyok nagyravágyó, szerintme sok ember nem az, csak mondjuk olyan jó lenne, hogy 10-15 évente a feleségemmel zsebből tudnánk venni egy újabb autót, nem vadi újat, csak egy újabbat, s ne hitelből kelljen ezt is fizetni.

2022. jan. 9. 21:18
 17/32 anonim ***** válasza:
8-asnak válaszoltam.
2022. jan. 9. 21:24
 18/32 anonim ***** válasza:
77%

"És ezt a kormány úgy tudná ellensúlyozni, hogy azt a 27%-os áfát lecsökkenteni, mert az üzleteknek ezt bele kell kalkulálniuk ugyanúgy, de nem, s ugyanez volt a benzin árral is."

Néhány százalékos áfa csökkentést simán benyelnék a boltok és a szolgáltatók. A fogyasztó semmit sem érezne belőle.

Drasztikus áfa csökkentésre pedig nincs mód mert az alacsony szja miatt kell magasan tartani az áfát. ( amit legalább az adócsaló minimálbérre bejelntett dolgozók is megfizetnek )

2022. jan. 9. 21:25
 19/32 anonim ***** válasza:
De ezt értsd meg, hogy az adónknak nincs értelme, mert ha az emberek nagy részének eleszi az infláció és a növekvő kiadások a pénzét ugyanúgy vagyunk, de jövőre Csányi, Tiborcz, Mészáros Úrnak így is majd több száz milliárddal nő a vagyona, Rákay Philip vesz magának talán még 2 db ménest, meg birtokot, addig meg még talán mar milliárd összegben költik a közpénzt youtube és facebook hirdetésekre. Mert igazából itt egy jelentős változás az lenne, hogy a közvagyont visszaosztanák, nagyon korrupt az ország és az általad is említett emelések mind HITELBŐL vannak. De akkor igazából ezzel te is kimondtad, hogy itt a helyzet nem nagyon fog javulni, nincs terv erre, egyetlen egy az akkor az, hogy az emberek feketén is dolgoznak, vagy irány nyugat.
2022. jan. 9. 21:39
 20/32 anonim ***** válasza:
Testvéremnek van egy Finnországban dolgozó ismerőse. A finnek mélyebbről kezdték mint mi, mert a téli háború után konkrétan férfi nem volt az országban, de mégis Európa leggazdagabb, legélhetőbb, legnagyobb életszínvonalú országa lett, s statisztikai adatok szerint a korrupció ott nagyon kicsiny.
2022. jan. 9. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!