Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok e cikkhez?

Mit szóltok e cikkhez?

Figyelt kérdés
[link]

#választás #esélyyek a jövőre nézve
2022. jan. 5. 15:37
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
40%

"Miért nem írod le euróban is a GDP-t?"

Ugyanazért amiért nem írom le forintban vagy rupiában. A dollár egy világvaluta, aki kicsit is szeretné, hogy komolyan vegyék az tudja, hogy világvalutát kell használni és alapvetően a dollár az, amit a legtöbben használni is szoktak.

(Mellesleg pont azért használnak világvalutát, hogy az inflációval ne lehessen trükközni, ami a forintnál pl. nagyban játszik.)

"Ez egyébként 2010 óta folyamatosan egyre több, 2019-ben 34 327 USD (becsült adat)"

Elég röhej, szóval nem tudod, hogy mire jó a vásárló erő paritás.

Ey időbeni összehasonlításra alkatmatlan statisztikát vettél elő.

Elég vicces, hogy azt az adatot használod mindig, ami téged támaszt alá, akkor is ha annak nicns értelme vagy te nem tudod értelmezni.

Ha nem akarod magad legközelebb kiröhögtetni, akkor érdemes pl. ezt elolvasni a témában:

[link]

"A vásárlóerő-paritáson mérve a GDP euróban 12 ezer milliárddal, dollárban 20 ezer milliárddal lett több"

IGen, ezt még mindig úgy hívják,hogy nem tudod mire való egy mérőszám.

Kb. azzal egyenértékű a mondatod, hogy "lemértem, hogy ma 3 kilométert aludtam".

"Ez összeomlás, és azt jelenti, hogy 2018-2019-ben is rohadtunk, ezért a kormány fogta és elodázta az összeomlást az oktatáson keresztül."

Egy olyan statisztikát hoztál fel, ami akkor is változik, ha a népesség változik. Miről beszélsz? :D

Az milyen fejlődés, hogy elmegy 10 ember és jobb eredmény jön ki? :D

Azt nem fejlődésnek hívják, attól még rohadhat egy ország.

"És még ennek ellenére is rosszabbul éltünk 2002-2010 között, mint 2010-2018 között."

Sajnálatos módon ez nem igaz.

Legalábbis minden adat ennek ellenkezőjét mutatja. Max utólag mindeki azt hiszi, hogy milyen rossz volt, mert erre is rájátszott a fidesz.

De pl. ez a hatalmas ingatlan válság, ami van, 15 évvel ezelőtt nem volt, akkor még esélye volt az embernek lakást venni.

"Sokkal könnyebb 30 óvodás gyermeket rajzoltatni és felügyelni, mint 30 iskolásnak magyarázni a másodfokú egyenletet."

Na ez egy hatalmas nagy tévedés. Az óvódában már vannak fejlesztő feladatok, sőt, pont azt lehet mondani, hogy minél idősebb egy gyerek annál kevesebbet kell neki segíteni, ezért lehet sokszor teljesen önálló feladatokat adni már középiskolában.

"Nem olyan értelemben foglalkozás az egyik, mint a másik."

Így van, az óvódában sokkal többet kell velük foglalkozni.

"plusz kap még 21 900 Ft ágazati szakmai pótlékot"

Uhh, erre aztán verheted magad. Az persze ne zavarjon, hogy ez egy 2020-as intézkedés és addig ez se volt.

Szóval nyugodtan számolj, akkor nettó 140 ezerrel, ami még mindig elmarad a 160 ezres albérlettől.

"Ha egy teljes évtizeden át egyfolytában összeomlást kiáltanak, de közben mégsem történik semmi, akkor hitelét veszti a szavuk"

Igen, ha valaki ostoba, akkor mindenképp.

Ha mondanak valamit és erre a kormány reagál egy olyan módszerrel, ami az összeomlást elodázza, akkor azzal a kormány beismerő, hogy a szakértőnek igaza van.

Ilyen volt pl. a óvodában a csoportok növelése.

A szakértő az adott pillanat alapján tudja értékelni a helyzetet, ha valami változik, akkor nyilván a kijelentése változik. Arról miért nem beszélsz, amikor egy ilyen új intézkedés után visszahívják a szakértőt és elmondja, hogy "igen, így már nem omlik össze olyan gyorsan, de ez is csak felületi megoldás".

Direkt kiemeled a szakértők egyes kijelentéseit, hogy beállíthasd őket hazugoknak.

"Egy olyan ország, ami az összeomlás szélén áll, nem vár a csőddel tizen x évet."

De, mert így működik a gazdaság.

Ha pl. te jelenleg napi 3-szor étkezel, jó nagy adagokat, de egy olyan munkahelyen, ahol nem kapsz elég pénzt, hogy ezt fedezni tudd, akkor megteheted azt, hogy 2 hét alatt csődbe megy a háztartásod, vagy azt mondod, hogy napi 2-szer étkezel csak, és akkor nem megy csődbe.

Ha változik a kiadás/bevétel oldal, akkor csőd bekövetkezésének időpontja is változik.

De megközelíthetjük más irányból. Ha olyan jó gazdasági mutatóink voltak végig, az egész évtizedben, akkor miért kellett egy eximbank botrány? Arra gondolok, hogy egy másik bankkal vettek fel hatalmas hitelt és azt nem számolták bele az államadósságba.

"Én csak egész egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy tévednek vagy hazudnak"

Igen, ezt hívják hazugságnak.

Az előbb még pont azt mondtad, hogy egyiket se mondtad.

"Nekem ebből nem az jön le, hogy egyre messzebbre kell menni a megfelelő szakemberért."

Te egyébként tudod, hogy hogy működik ez a statisztika? Azért kérdem, mert én tudom.

Ha egy orvos, mondjuk onkológus be van jelentve két helyen, mint orvos, de csak félállásban dolgozik mindkét helyen, akkor az ebben a statisztikában 2 munkahelynek számít.

Ha emellett van magán prakszisa, akkor az már 3.

Egyébként egy országban pl. lehet egy drab kórház végtelen orvossal is, akkor is mindenkinek egy helyre kell mennie. Itt sokkal érdekesebb adat a kórházak száma, mivel akkor kell messzebbre menned, ha kevesebb van.

Erre adok én adatot:

2010 175 kórház.

2018 163 kórház.

[link]

"Hanem akkor miről?"

Az elmúlt 2 ciklusban az EU vissza nem térítendő támogatást adott, mivel az volt kitűzve célul, hogy Közép- és Kelet-Európát felzárkóztassák.

A EU-nak célja egy erős gazdasági szövetség, mivel akkor a külső hatásokkal szemben is erősebbek.

"Szerintem az a triviális, hogy nem ezt értem hitel alatt. Ennek az az egyszerű oka, hogy nem ezt nevezzük hitelnek."

Akkor meg nem tudom miről beszélsz.

Most a covid alatt merült fel a hitel, mint opció. Előtte a tagállamok által befizetett "adókat" osztották újra, hogy a gyenge gazdaságok többet kapjanak és jobban fejlődjenek. Ezekből egy forintot nem kell visszafizetni.

2022. jan. 6. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!