Mit szóltok ehhez a cikkhez, mely szerint nem is lett volna olyan nehéz katonailag elkerülni Trianont?
"Károlyi, a nemzetrontó balipsi "
Na, ez legalább egy gyökeresen új világlátás. Gratulálok, névelővel együtt négy szóban ekkora f.@.szságot még nem láttam.
Ebben a cikkben rengeteg logikai bukfenc van. Oké, MO nem volt ellenséges haderő az OMM felbomlásakor. De ha antant országokkal kezdett volna háborúzni egyből az lett volna. Meg a nemzetiségi mozgalmakat nem lehet ennyire elbagatelizálni. Ha meg is ússzuk trianont pár éven belül szétszakadt volna az ország hiába próbálta volna a vezetés erőszakkal egyben tartani.
.
"Úgy értem, hogy Károlyi se nem volt bal, se nem volt libsi. A többi stimmel. :D"
Mocskos ballibsizni kell és kész, gondolkodni nem annyira, megérthetnéd végre :D
'Mocskos ballibsizni kell és kész, gondolkodni nem annyira, megérthetnéd végre :D'
Pedig régen is megmondták: Gondolkodom, tehát vagyok :D
Mi van, ha nem követem ezt a felettéb ostoba trendet?
"A nagyhatalmak miért akartak volna pár ócska kelet-európai ország kedvéért még háborúzni? Nem akartak, ahogy Törökországban sem. "
Utólag könnyű okosnak lenni, de ezt te tudtad volna előre 1918 végén??? Honnan??? A tény az volt, hogy elvesztettük a háborút, az antant győzött, a románokat, cseheket, szerbeket pedig az antant elismerte szövetségesnek. Akkoriban nem volt internet, hogy percre pontosan tájékozódj róla, hogy mi történik a világban. Károlyi valóban béna politikus volt, de kb. nulla információvala birtokában kellett volna megoldania a helyzetet, ez sokkal jobban azt hiszem, másnak sem ment volna akkor.
Másrészt a legendákkal ellentétben nem lett volna olyan egyszerű egy ütőképes hadsereget pikk-pakk felállítanunk, az olasz hadszíntérről visszaáramló csapatok többsége valóban fosztogató bandákká verődve áramlot visszafelé, akiket akkor, abban a pillanatban tényleg le kellett szerelni, mert anarchiával fenyegetett a jelenlétük. A Felvidéken helyenként a magyar lakosság hívta be a cseh katonaságot, csakhogy helyreállhasson már legalább a közrend és a vagyonbiztonság. Ezek voltak a tényleges állapotok Magyarországon 1918 novemberében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!