Ha egy transz öngyilkos lesz, akkor én vagy érte a felelős?
Ők azt mondák, hogy én öltem meg a nem kellő mértékű elfogadásommal (vagy annak hiányával).
Szerintem meg inkább azt bánta meg, hogy levágatta bizonyos testrészét, majd rájött, hogy ez rossz döntés volt.
Szerintem ennek alapja is van, jóval nagyobb a mentális betegek aránya a transzok körében csak ez tabu a közbeszédben és a tudományos világban is.
Önmagában a transzság is (szerintem) mentális betegség, csak a skizofréniának, Ocd-nek stb... annyira rossz a megítélése, hogy kikérik maguknak, hogy ide sorolódjanak érthető okokból, mert a köztudat ezt még mindig a diliházzal köti össze.
De ez a hiperérzékenység pedig kontraproduktív. Olyan kezelésről, ami a születési nem elfogadására vonatkozik, beszélni sem lehet, ahogy sok más részéről sem ennek a problémának.
Pedig szerintem egy sokkal jobban kezelhető betegség ez, mind akár borderline vagy a skizofrénia. Nemi átalakítás is biztos segíthet 1-2 esetben, de nem csak ebben kellene gondolkodni.
Nem állította senki, hogy válfaja. Értelmezd a mondatot... De valóban nincs értelme konyha szaktudással állításokat tenni.
Figyelj, ezt így nem lehet megmondani. Ki volt ő neked? Mennyire bántottad meg?
Ha fontos személy voltál az életében, hozzájárulhattál sajnos, de a saját életét vette el. Viszont a nem elfogadás önmagában szerintem nem elég az öngyilkossághoz, szóval biztos hogy volt még valami oka ami miatt már nem akart tovább élni.
Ja és elég szomorú, hogy a válaszolók között ilyen sokan érzéketlenek. A transzság betegség? Komoly?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!