Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha egy transz öngyilkos lesz,...

Ha egy transz öngyilkos lesz, akkor én vagy érte a felelős?

Figyelt kérdés

Ők azt mondák, hogy én öltem meg a nem kellő mértékű elfogadásommal (vagy annak hiányával).

Szerintem meg inkább azt bánta meg, hogy levágatta bizonyos testrészét, majd rájött, hogy ez rossz döntés volt.

2022. jan. 3. 18:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem ennek alapja is van, jóval nagyobb a mentális betegek aránya a transzok körében csak ez tabu a közbeszédben és a tudományos világban is.

Önmagában a transzság is (szerintem) mentális betegség, csak a skizofréniának, Ocd-nek stb... annyira rossz a megítélése, hogy kikérik maguknak, hogy ide sorolódjanak érthető okokból, mert a köztudat ezt még mindig a diliházzal köti össze.

De ez a hiperérzékenység pedig kontraproduktív. Olyan kezelésről, ami a születési nem elfogadására vonatkozik, beszélni sem lehet, ahogy sok más részéről sem ennek a problémának.

Pedig szerintem egy sokkal jobban kezelhető betegség ez, mind akár borderline vagy a skizofrénia. Nemi átalakítás is biztos segíthet 1-2 esetben, de nem csak ebben kellene gondolkodni.

2022. jan. 3. 22:42
 12/29 anonim ***** válasza:
16%
Saját döntése volt, hogy mit csinált, ahogy papíron azt is felmérhette előre, hogy lesz akinek nem fog tetszeni a dolog. Innentől meg nehogy már mindenki más legyen a hibás a döntéseiért.
2022. jan. 4. 01:10
 13/29 anonim ***** válasza:
75%
#10 #11 Ilyen intuitív konyhapszichologizálást bárki le tud tolni, nyilván rengeteg pszichológus és pszichiáter van, aki hosszasan kutatott a témában és írt is róla, semmi értelme itt mindenféle hülye és alaptalan "elméleteket" gyártani, hogy a skizofrénia egy válfaja, stb. A rák terjedéséről se írnátok ilyen légből kapott sületlenségeket, legalábbis remélem.
2022. jan. 4. 03:04
 14/29 anonim ***** válasza:
10%

Nem állította senki, hogy válfaja. Értelmezd a mondatot... De valóban nincs értelme konyha szaktudással állításokat tenni.

2022. jan. 4. 10:25
 15/29 anonim válasza:
97%

Figyelj, ezt így nem lehet megmondani. Ki volt ő neked? Mennyire bántottad meg?

Ha fontos személy voltál az életében, hozzájárulhattál sajnos, de a saját életét vette el. Viszont a nem elfogadás önmagában szerintem nem elég az öngyilkossághoz, szóval biztos hogy volt még valami oka ami miatt már nem akart tovább élni.

Ja és elég szomorú, hogy a válaszolók között ilyen sokan érzéketlenek. A transzság betegség? Komoly?

2022. jan. 5. 13:46
 16/29 A kérdező kommentje:
15 mi lenne a tarnszság, ha nem betegség? Amihez át kell operáltatnod magad, hogy jól érezd magad a bőrődben? Hogy lehetne ez normális?
2022. jan. 5. 14:24
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre az orvosok határozzák meg mi a betegség és nem te vagy Besenyő Pista bácsi XD
2022. jan. 5. 14:40
 18/29 A kérdező kommentje:
Inkább a politika ami meghatározza, nem az orvosok. De ha ennyire hiszel nekik, akkor fogadd el, hogy betegség, mivel Kínában pl, annak számít, nem tudom, tudtad-e. Nincs olyan, hogy "orvosok" ugyanis.
2022. jan. 5. 14:59
 19/29 anonim válasza:
80%
Nem tudom honnan veszed, de ha szerinted betegség, keress rá. Nem az.
2022. jan. 5. 15:01
 20/29 A kérdező kommentje:
Elmondtam, hogy miért az. Keress rá te, nem foglak pátyolgatni. Mondd egy skizofrénra, hogy nem beteg, ugyanez a szint.
2022. jan. 5. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!