Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanád a szilveszteri...

Betiltanád a szilveszteri tűzijátékot Magyarországon?

Figyelt kérdés
Szegény kutyák félelmükben nem tudnak hova bújni.

2022. jan. 1. 00:18
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
37%
Ha az a szempont, hogy hány ember haláláért felelős valamely csoport, akkor az embereket kell betiltani.
2022. jan. 1. 00:59
 12/59 anonim ***** válasza:
55%
Pár dög miatt, az én szilveszteremet ne csesszék el.
2022. jan. 1. 01:04
 13/59 anonim ***** válasza:
71%

"Szegény kutyák félelmükben nem tudnak hova bújni."

Nekem is van kutyám, beengedtem a tévére meg raktam hangot hogy ne a durrogásra figyeljen, ennyi. És még pénzbe sem kerül

2022. jan. 1. 01:06
 14/59 anonim ***** válasza:
41%
Be, nem csak a kutyák miatt. Nagyon sok embert is zavar ( idősek, babák, autisták, stb.). Nem mellesleg a madarak és a vadállatok is teljesen megzavarodnak tőle. Ennyit nagyon mem ér meg az a pár másodperc, önzőségnek tartom!
2022. jan. 1. 01:08
 15/59 anonim ***** válasza:
65%
Az augusztus 20-i tűzijátéknál is így kardoskodnál a betiltás mellett?
2022. jan. 1. 01:28
 16/59 anonim ***** válasza:
26%
14-es vagyok. Ha nekem szólt, akkor természetesen igen.
2022. jan. 1. 01:34
 17/59 anonim ***** válasza:
38%

Magánszemélyeknek simán. A legtöbbnek még ördögpatron se való. Állami szervezésben viszont engedélyezném, de csak és kizárólag a leghalkabb eszközök használatával, mondjuk a Duna és a Tisza felett.

Egyrészt nem, baromira nem lehet kibírni egy napot sem, mivel:

1. Nem egy nap, hanem kettő, mivel a sok barom még az időkorlátokat sem tartja be.

2. Próbáld ki ha nem hiszed. Vedd elő a legnagyobb félelmedet, és ezen a két napon, minden egyes évben éld át. Ha a pókoktól félsz, mártózz egy kád pókba, vagy hasonló. Meglátjuk akkor mennyire lehet kibírni.

3. Állítólag mi, emberek vagyunk a legintelligensebb faj a földön. Ehhez képest mégis mi nem vagyunk képesek lemondani egy, a környezetre, az élővilágra, és ránk nézve is káros, haszontalan hülyeségről.

Nem azt mondom, hogy ne legyen ünnep. Legyen, lehessen szabadon bulizni hajnalig, lehessen kimenni egy állami tüzijátékra. De ezt ne ennyi élőlény kárára tegyük.

Ja, és a kutyatámadásos, betiltós dologra: Akkor legyen itt is a Kim dinasztia módszere szerint? Ha lop a gyereked, akkor te, és az őseid mennek a gyerekkel együtt a munkatáborba megdögleni. Hisz mit számít, hogy nem a kutya tehet a támadásról, hanem a nemtörődöm gazdája... Bár, lehet el kéne ide egy kis diktatúra, sokakra ráférne az elnyomás és a vasszigor.

2022. jan. 1. 01:37
 18/59 anonim ***** válasza:
77%

"Hisz mit számít, hogy nem a kutya tehet a támadásról, hanem a nemtörődöm gazdája..."

A támadásról a gazdája tehet, de az nem a gazdája felelősége, hogy a saját kutyáját megóvja ha fél valamitől? Ha veszel egy kutyát, akkor tanítsd meg neki hogy nem kell félnie a tűzijátékoktól, ahogy megtanítod pórázon sétálni, meg parancsra leülni is. Már a kutyaiskolákban is tanítanak ilyet petárdákkal meg mindenféle durrogó dolgokkal, elég csak oda elvinni és még meg is mondják hogy mit kell csinálnod. Ha már egyszer te tartod azt a szerencsétlen állatot, legalább ebben segíts neki. Nehogy már az én hibám legyen az is hogy a te kutyád fél... Mi is megtanítottuk a miénket az első szilveszterkor, akkor megijedt ő is, azóta meg se rezzen, leszarja az egészet. Ha a szomszéd kezd el tűzijátékot lövöldözni, akkor közelebb szokott húzódni az ajtóhoz, vagy ha éppen kint vagyok nála, akkor szorosan mellém áll, és onnan hallgatózik, mert vettük a fáradságot és foglalkoztunk vele. Ha meg nincs időd a saját kutyádra, akkor ne vegyél kutyád, hanem legyenek halaid, azokkal nincs ennyi gond.

2022. jan. 1. 01:45
 19/59 anonim ***** válasza:
68%
Vagyis csesszünk szét a kedvetekért egy hagyományt...mellesleg be lehet engedni a macskát/ebet az előszobába és nincs gond.
2022. jan. 1. 01:45
 20/59 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk idén először nem volt augusztus 20-án tűzijáték. A kisfiam már nagyon várta, hogy megnézzük, mert aznap van a születésnapja. Szörnyen csalódott volt, a lézershow nem érdekelte. Kicsi kora óta mindig bementünk ezen a napon a városközpontba, idén kihagytuk.

Nagyon örülök, hogy legalább a szilveszteri tűzjátékot megtartották. Ez volt az első év, hogy fenn tudott maradni éjfélig, és nagyon tetszett neki. A házunk ablakából néztük együtt.

Én megértem az ellene szóló érveket és sajnálom az állatokat, amik megijednek tőle, ugyanakkor nagyon szeretem nézni, a hangja sem zavar. A macskáinkat ilyenkor nem engedem ki a házból, ha lenne kutyám, az is bent lenne, vagy még az is jó megoldás, amit a 18. írt. Kevés ilyen alkalom van egy évben, akkor sem tart sokáig. Nekünk nagyon hiányozna, ha nem lenne többé, számunkra ez egy különleges élmény. Azt el tudnám fogadni, ha magánszemélyek nem lövöldözhetnének tűzijátékokat. A petárdázást én is utálom, annak tényleg semmi értelme.

2022. jan. 1. 02:11
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!