Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hazai LMBTQ-bántalmazós...

A hazai LMBTQ-bántalmazós esetekből vajon hány százalék lehet igaz? Hallottátok Jussie Smollett esetét?

Figyelt kérdés

[link]

Lényeg röviden: a fekete meleg színész lenyilatkozta a köztévében, hogy maszkos emberek verték össze, vegyszerrel locsolták, miközben homofób és rasszista megjegyzéseket tettek. A demokrata sajtó rácuppant az esetre mint légy a takonyra, minden csövön azt harsogták, hogy tombol a homofóbrasszizmus.

...Majd jött a vizsgálat, és kiderült, hogy egy büdös szó nem igaz az egészből, a médiahekket mindössze a saját karrierjének előremozdítása érdekében csinálta a színész.

Namost itthon három eset volt ugye az elmúlt 10 évben összesen, érdekes módon mindhárom pont a "homofób" törvény után jött sorban, alátámasztva, hogy mekkora erőszakhullám kezdődött...

Az első az volt, hogy két ultra felpofozott két német lányt egy meccsen, állítólag azért, mert szivárványos zászlót viseltek. Az ultrákat nem szólaltatták meg, a két lány beszámolója viszont bejárta a balos sajtót - tehát nem tudhatjuk, pontosan mi történt.

A második a két meleg orvos megverése volt Pécsett, ahol bár a balos sajtó nem hozta le, de egyértelműen kiderült, hogy a tipikus belekötős-cigikérős jelenet zajlott le - egyáltalán nem bizonyított, hogy azért kaptak volna, mert melegek voltak (de azért minden cikk ezt sugallta).

A harmadik, ami talán a leginkább bűzlik: egy meleg pár ajtaját gonosz bakacsosok rugdosták, akik bár elszaladtak, de előtte a melegtörvényre utaló matricákat ragsztottak a pár ajtajára... az elkövetőket természetesen nem sikerült elfogni, pedig ilyen esetekben a rendőrség igen aktív szokott lenni.

Mit gondoltok, ezek után, mennyire lehet adni a balos sajtó hasonló híreinek hitelességére?

#erőszak #homofóbia #LMBTQ #Jussie Smollett
2021. dec. 27. 03:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 anonim ***** válasza:
22%
Egy szóval sem hibáztatom az áldozatot, pusztán arra hívtam fel a figyelmet, hogy az indíték nem lehet önmagában az, hogy az illető homár. Szövegértés!
2021. dec. 27. 11:45
 12/86 A kérdező kommentje:

4: szövegértés neked se megy.

"azzal GYANÚSÍTANAK, hogy a sértetteket azok szexuális beállítottsága miatt bántalmazták"

"a két férfi ellen közösség tagja elleni erőszak [...] GYANÚJA miatt nyomozott"

Tudod, ha engem gyilkossággal gyanúsítanak, az még nem jelenti, hogy öltem is embert.

11; az, hogy mi a divat és a valóság két teljesen külön dolog. Márpedig ha valakin miniszoknya van, azt nagyobb eséllyel erőszakolják meg, mintha valaki kevésbé kihívó. Ahogy a nyilvánosan smároló, provokáló b*zi párt is.

2021. dec. 27. 12:00
 13/86 anonim ***** válasza:
78%

Azért a kimasolt mondatodbol véletlenül lemaradt a megalapozott szó a gyanú előtt. Tehát a bizonyítékok erre mutatnak, de a rendőrség csak gyanúsít, a bíróság dolga az ítélet. De a cigikeresnek még csak halvány gyanúja se merült fel, szóval a szovegertest te gyakorold, mert szerinted kiderült, hogy cigi miatt verték meg őket, semmi más nem volt a dologban.

És gratulálok, hogy nem sikerült lemasznod a fáról az evolúció közben. Ha valaki nő akkor alapból nagyobb eséllyel eroszakoljak meg, tehát szerinted muttesse magát férfivé mindenki? Vagy pontosan mit szeretnél mondani azzal, hogy ha valaki miniszoknyat vesz fel számoljon vele, hogy megeroszakoljak.

12-es valaszolonak pedig nem tilos ám használni az agyat, nem sorvad el tőle. Ha valakinel a ruhajabol jönnek rá, hogy melet attól még amelegsege az indíték a támadásra.

2021. dec. 27. 12:10
 14/86 anonim ***** válasza:
69%

Ha a saját eseteimet számolom, plusz amit érintettek ismerősi emberektől hallottam az sok..

Én pl azt a szót 3. osztályos koromban hallottam, hogy b*zi.

Aztán leszbiztek egy lányt abban az osztályba, ahová jártunk, mert ő szeretett a fiúkkal focizni. Utána is mivel túlérzékeny voltam, bár már voltak jelek a melegségemre, de nem ezért, de melegeztek engem.

Középsuliban ugyanezt a lányt kiközösítették mikor kiderült róla a leszbikussága. Engem meg érettségi után közösítették ki felsőfokú szakképzésen amiatt mert meleg vagyok és mert érzékenyíteni akartam a jövőbeli média munkásokat...

Utána vidéki aktivizmuson során hallottam igaz rémtörténeteket... szóval eléggé sok.

2021. dec. 27. 12:16
 15/86 A kérdező kommentje:

14; várjál, segítek, mert látom nehéz:

"21 éves férfi ellen pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt nyomozott"

Tehát a súlyos testi sértés a megalapozott gyanú. Érted?

A cigikérésnek nem merült fel a agynúja, csakhogy aki vidéken él mondjuk romák közt, annak ez a fajta kisebbségi módszer nagyon is ismerős. Erről egyedül a belpesti, LMBTQ luxuslázadó csürhének nincs halvány lila fogalma sem.

"Ha valaki nő akkor alapból nagyobb eséllyel eroszakoljak meg, tehát szerinted muttesse magát férfivé mindenki?"

Hallod, te tényleg valami retartdált vagy. Ki a tököm beszélt erről, miniszoknyát hoztam fel példként, amit ti is korábban, és igen, tény: aki kihívóan öltözködik, azt nagyobb eséllyel erőszakolják meg. Tudod, ha én egy táska pénzzel a kezemben járok az utcán és még a kezemben is lengetek egy kötget, akkor meg nagyobb eséllyel rabolnak ki. Hogy ezen mit nem ért a visszamaradott fejed, az előttem rejtély.

2021. dec. 27. 12:21
 16/86 anonim ***** válasza:
67%

"két férfi ellen közösség tagja elleni erőszak, a 21 éves férfi ellen pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt is nyomozott."

Tessék itt a mondat, hogy sikerüljön elolvasni, úgy látom hosszú volt neked a szövegben. Ez egy összetett mondat, a megalapozott gyanú mindkét mondatreszre igaz, de csak az egyikük ment el a komolyabb fizikai erőszakig, tehát a súlyos testi sértés csak a egyiküket érinti.

A másik része ugyanez, ha tudnál összetett szöveget értelmezni sikerült volna megerteni.

Azt mondod a miniszoknya miatt nagyobb az esély a erőszakra. Én pedig azzal kezdtem, hogy nőként is nagyobb az esély az erőszakra, ugyanis a férfiakat ritkábban eroszakoojak meg. Tehát a te érveléseddel az a legjobb ha ferfive muttetik magukat, mert azzal minimalizaljak az erőszak esélyét, hiszen nyilván az áldozat feladata ez és nem az eroszakolok ellen kell tenni, mint tőled megtudtuk.

2021. dec. 27. 12:29
 17/86 Godaime ***** válasza:
32%
Nagyobb városokban talán nincs félnivalója, de az átlag részeges falusi megrugdosná ha a kocsmában egy pasival randizna.
2021. dec. 27. 12:48
 18/86 anonim ***** válasza:
15%
#14 Ha úgy öltözött volna, mint egy normális ember, megtámadták volna? Ha nem, akkor nem azért támadták meg, mert búzi, hanem mert provokálta a támadókat. (Gyengébbek kedvéért: ez nem azt jelenti, hogy helyesen tették, hogy megtámadták.) Ha igen, akkor meg nyilvánvalóan nem azért támadták meg. Egyébként is valószínűbb az ilyen esetekben - ha egyáltalán magát a támadás tényét nem ők találták ki -, hogy azért támadták meg őket, mert fehérek. Manapság ez a leggyakoribb indok.
2021. dec. 27. 13:03
 19/86 Godaime ***** válasza:
28%
Á igen, a nő meg akit megerőszakolnak nyilván provokálta a támadóját a lenge őltözékével. Hibáztassuk csak az áldozatokat, attól minden meg fog oldódni.
2021. dec. 27. 13:06
 20/86 anonim ***** válasza:
70%

“Ha szándékosan provokatívan viselkednek vagy öltöznek, akkor amiatt elvileg beléjük köthetnek, de az már nem önmagában a hajlamaik miatt történik.”

Miért akkor mi miatt? :D Pont erről beszéltem, amíg valaki nem mutatja nyilvánvaló jelét annak hogy meleg, vagy nem felel meg egyes rájuk vonatkozó sztereotípiáknak addig még nincs nagyobb esélye, hogy támadás áldozata lesz de ha valahogy kiderül vagy gyanítható akkor saját bevallásod szerint is nő az esélye. Na, pont annyira vannak biztonságban. Nem tudnak önazonos életet élni, mert egész életüket arra kell berendezni, hogy rejtőzködjenek ha nem akarják, hogy valamelyik ősember beléjük kössön. Ez azért elég megterhelő.

Szóval te is döntsd már el, hogy azt akarod mondani a melegeknek nincs mitől tartani, vagy hogy a világ legtermészetesebb dolga hogy egyesek esetleg megverhetik őket mert “úgy öltöznek, provokálnak” ezért feltételezhető az orientációjuk.

Az meg nem a balos médiáról szól, hanem a szakemberek, kriminológusok, szociológusok, pszichológusok kutatási eredményeiről hogy a homoszexuális embereket az orientációjuk miatt gyakran sérelem éri, azoknak a sérelmeknek amik már büntetőjogi tényállást is kimerítenek magas a látenciája, azaz aluljelentettek, ami abból os látszik ha a bűnügyi statisztikákat összevetjük az interjúk, kérdőívezések eredményeivel.

Szóval panaszt írni a tudományos kutatóintézetek munkatársainak is ha nem tetszik amit látsz.

2021. dec. 27. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!