Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a gyakori kérdések...

Szerintetek a gyakori kérdések politika szekciójának hány százaléka férfi illetve nő?

Figyelt kérdés

2021. dec. 18. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
Aki férfi, pontozzon fel, aki nő, az le.
2021. dec. 18. 15:38
 2/6 A kérdező kommentje:
#1: Ez tetszik :p
2021. dec. 18. 15:40
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Mi az, hogy ferfi vagy no? :) Es mi van a tobbi fele-fajta genderrel? :)))
2021. dec. 18. 15:42
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

Az aktív rendszeresen itt csavargó tagoknak szerintem kb 90-92% férfi.

Az alkalmanként ide felnéző tagok kb 60-70% férfi.

Magyarországon valami miatt nem nagyon akarnak politizálni a nők, holott minden lehetőségük meglenne rá. Még Pakisztánban vagy Tunéziában is sokkal több a politizáló nő.

Ennek magyarázata szerintem a Hofstede-féle masculinity index. Hofstede egy antropológus volt, aki aszerint rangsorolta az országokat, hogy bennük az emberek mentalitása mennyire maszkulin vagy mennyire feminin. A skandináv országok a legfeminibbek, azaz az ottani emberek sokkal több figyelmet fordítanak a női tulajdonságokra, tehát szociális érzékenység, feminizmus stb. Míg a legmaszkulibabb Japán, ahol az eredmények és az üzleti előretörés fontosabb mint a gyerekvállalás vagy család. Aki volt Japánban tudja, hogy a nők a mai napig is mennyire másodrendűként vannak tekintve kulturálisan (ez nem ugyanaz mint jogilag).

Ebben a skálában Japán után rögtön Magyarország jön!

Ezért van itt a macsó kultúrának akkora szerepe. Ezért van, hogy az USA-n kívül csak itt támogatta az államfő nyíltan Trumpot és itt szavazásokat lehet nyerni bu*zízással.

A maszkulin társadalomnak az "erős férfi, gyenge nő" kép él. Tehát az erős férfi az aki pénzt keres és politizál, míg a gyenge nő az aki szegény, nem törődik a politikával és az erős férfi felkarolását várja.

Ezért sok magyar nő ahelyett, hogy elmenne sok pénzt keresni otthon ül egész nap és várja, hogy az erős szőke herceg betoppajon az ajtaján és elvigye a nagy palotájába (Várkonyi Andreák és Vajna Tinik országa vagyunk), nőklapja cikkeket olvasnak a "hogyan vonzd be a Keanu Reeves kaliberű pasikat" címekkel.

Emlékezzünk csak itt is mekkora visszhangja volt annak amikor Varga Judit vagy Dobrev Klára, mint két "erős független nő" komoly politikai tényezőkké váltak. Holott amikor én egy arab országban éltem és a sokadik nő lett politikai tényező, az emberek mégcsak nem is legyintettek, annyira hétköznapos volt (ennek az országnak azóta női miniszterelnöke lett, és ez se okozott különösebb anomáliát).

Noha az arab országokban az "erős férfi gyenge nő" nézet ugyanúgy él, de mivel az arab országok akármennyire hihetetlenül hangzik, de kevésbé maszkulinabbak mint Magyarország, ezért sokkal jellemzőbb, hogy ott a nők gyereket vállalnak és mind a férfi mind a nő a családra és gyerekekre fókuszál a karrier helyett, szemben a fogyó lakosságú Magyarországgal. Az araboknál egyébként is van egy olyanfajta elv, hogy a gazdagoknak segíteniük kell a szegényeket, hasonlóan mint a skandináv országokban, ahol az egész adórendszer úgy van kialakítva, hogy lényegében lehetetlen hajléktalannak lenni, ahogyan milliárdossá válni is.

Ezzel szemben a maszkulin országokban a szociális érzékenység kevesebb szerepet játszik, fontosabbak az eredmények és a csörtetés (lásd a szamurájok Japánja).

Mivel Magyarországon ez patologikus mértékben van jelen, ezért itt ezt könnyen meg is lehet figyelni amikor miniszerek olyanokat nyilatkoznak, hogy "mindenki annyit ér amennyije van" (Lázár). Mivel a maszkulin társadalomban az erős férfi tartja el a gyenge nőt, ezért ha férfi vagy akkor a kutyát nem érdekel ha bármilyen problémád van, mindent letudnak azzal, hogy "férfi vagy, növessz tököt, légy erős!". Ha megnézitek az üzlet vagy társkeresés kategóriákat akkor ott ha egy férfi teszi fel a kérdést, hogy "alig élek meg, mit tegyek?" akkor jönnek a lesajnáló "jaj de életképtelen senki vagy" típusú válaszok. Ahogyan a társkeresés kategóriában is csak merné azt írni egy férfi, hogy nincs csaja, azonnal megkapja a "lúzer incel" meg "anyuci nyomorék fiacskája" jelzőt. Ellenben ha nő írja ki ezeket akkor tucatjával jönnek a "jaj szegénykém, én tudok segíteni neked" privátok.

Míg a feminimebb országokban a feminizmus miatt ilyen nincs, tehát ha nő vagy és keveset keresel, akkor azt fogják mondani "akkor menj el dolgozni és keress többet", azaz nem kell várjad az erős férfit aki téged mint gyenge nőt majd eltart, mint Magyarországon, ott te mint nő is lehetsz erős

Ez pedig nem a fidesz hibája, a fidesz meg az Orbán csak kihasználják ezt. Mivel ilyen az általános kultúra Magyarországon.

Akinek nincs tapasztalata más országokkal az nehezen érti ezt meg.

Nekem szerencsére van, mivel négy különböző országban tartózkodtam életvitelszerűen. Amikor Magyarországon voltam szegény elesett gyenge férfi, akkor mindenki lenyomorékozott, mert férfiként bezzeg erős macsónak kellene lennem. De a nyugat-európai nők körében ez nem így volt, őket nem zavarja ha történetesen többet keresnek mint a pasijuk vagy "erősebbek" mint a pasijuk. Ahogyan a német exemre is azóta mindig felnézek, mert az élet minden területén jobb volt nálam, szebb volt, okosabb volt, gazdagabb és sikeresebb is, karrier területén is messze megelőzött engem (egyedül csak egészség területén voltam én sokkal jobb tőle). Magyarországon pont emiatt, mert egy "gyenge elesett férfi" vagyok soha nem is volt párom, szemben Nyugat-Európával, ahol sok nő még külön örül is ha ő lehet az erősebb és függetlenebb.

Emiatt van Magyarországon a legtöbb hajléktalan, akik szinte kivétel nélkül mind férfiak. "Férfiak, legyenek erősek és kezdjenek valamit magukkal" gondolja az átlag magyar róluk ha rájuk néz, míg egy skandináv nőnek inkább az "erős független nő vagyok, had segítsek az elesett gyenge férfiakon" gondolat jutna inkább az eszébe.

Még az indiai meg török barátaim is azt mondták, hogy soha nem láttak annyi hajléktalant, mint Magyarországon.

És sajnos emiatt. An annyi golddigger nő is Magyarországon, míg Nyugat-Európában alig találni.

Szóval remélem kimerítő választ tudtam adni a kérdésre.

Az egész mögött a magyar nép erősen maszkulin természete áll, ahol a politizálás és a kormányzás "az erős férfiak dolga" míg a "gyenge nők" tartsák csak magukat távol tőle.

2021. dec. 18. 16:16
 5/6 anonim ***** válasza:
34%
50/50.
2021. dec. 18. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:
3# kikre gondolsz? A balaton tagadókra esetleg a vallás fanatikusokra, esetleg a nárcisztikusokra, a trollokra, a románokra, az idegbetegekre, vaaaaaagy a GYIK politikusokra?
2021. dec. 27. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!