A melegjogi aktivisták a provokációk helyett miért nem oda mennek, ahol szükség van rájuk?
Az arab világban a legenyhébb büntetés pénzbírság ha homoszexualitáson kapnak valakit, a legsúlyosabb a kivégzés. Ehelyett az LMBT itt kiabál elnyomást, ahol minden létező joguk megvan (de igen, a bejegyzett élettársi kapcsolat egyenlő jogokat biztosít a házasokkal) nem pedig ott.
Itt előjönnek meleg Mikulással és transz Szűzmáriával, de meleg Mohamedet valamiért nem látok.
Miért? Tényleg szeretnék erre egy egyenes választ.
#28 Kérdező, én voltam a #20-as hozzászóló.
"Azt, hogy a gonosz tagadja önmaga létezését természetesen nem Orbánékra, hanem az LMBTQ-ra értettem"
Tudom, hogy másképp értetted, de bebizonyítottam neked, hogy rosszul tudod. Ha létezne az összeesküvés-elméletes LMBTQ szervezet, akkor meg tudnád mondani nekem, hogy hol van, ki vezeti, stb. Nincs ilyen. Melegjogi/LMBTQ aktivisták vannak, akik egyedül vagy konkrét, nevesíthető szervezetekbe tömörülnek és jogi és egyéb segítséget adnak azoknak, akiknek erre szükségük van. Működésük átlátható, nincs titkolódzás mögötte.
"Hiszen mindig ez van: ha kínos a téma, akkor máris nincs LMBTQ"
Nem én voltam az egyetlen, aki elmagyarázta neked mit jelent a betűszó: a meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek összességét. Lásd: [link]
"ez csak egy betűszó, viszont ha közös célokat kell megfogalmaznotok, akkor mindjárt az összes meleg nevében beszéltek"
Lehetséges, hogy félreértés áldozata vagy. Az általad olvasott nyilatkozatok egy része biztosan minden meleg véleményével egyezik, egy másik része pedig nem. Mindannyian emberek vagyunk, mondhatunk olyat, tévesen, amiről azt hisszük, hogy általánosan elfogadott.
Más részről nem lehet nem észrevenni, hogy többen nyilatkoznak a ciszheteró közösség nevében olyan módon, ami nem egyezik meg a többség véleményével. Mint például amikor te bárdolatlan, goromba, homofób válaszokat írsz, én mint ciszheteró ember szekunder szégyenérzetet érzek miattad. Mi nem értünk veled egyet, a mi nevünkben ne nyilatkozz.
"esetleg hozzá is hazudjátok, hogy a társadalom többsége támogat titeket"
Nem te vagy az első, aki tévesen hazugsággal vádol. Veled ellentétben nekem viszont van rá bizonyítékom is:
Kíváncsi vagyok, hogy ezek után egyenes gerinccel legalább bocsánatot kérsz-e.
"Csak azt nem értem, ha nincs LMBTQ, akkor miért háborodsz fel most, mikor az LMBTQ-t kritizálom."
Nem értem a kérdésed. Miért háborodok fel azon, hogy LMBTQ embereket támadsz? Azért, mert ezek az emberek magyar gyerekek és felnőttek. Ugyanígy zavarna, ha a vakok, a rokkantak, fogyatékosok ellen ágálnál. Egyszerű erkölcsi kötelességemnek tartom, hogy az ilyen uszító és gyűlöletkeltő véleményekkel szemben, a szólásszabadságom korlátainak figyelembevétele mentén, fellépjek.
"Ez a kettősség is érdekes: a társadalom hol homofób és kierekesztő, vernek minden meleget, akik nem mernek a rendőrnek szólni - máskor viszont, ha pl. melegházasságról van szó, akkor máris a társadalom nagy része támogat titeket."
Ez nem ellentmondás. Attól, hogy a társadalom nagy része támogató, nem jelenti azt, hogy néhány elborult ember ne lehetne ellenséges. Te hol látod az ellentmondást?
"Itt erre van szükség, mármint a törvényre"
A homofób törvényről nem kívánom megosztani veled a véleményem, mert az egy külön fejezet lenne. Maradjunk annyiban, hogy az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt elveket is sérti az említett törvény.
"mi a gond a kultúrkörökkel? Ami ott rendben van, az itthon már nincs? Megint ez a kettős mérce? El kéne dönteni mi van..."
Arról lehet szó, hogy korlátozott ismereteid vannak más országok kultúrájával kapcsolatban. Igen, van ami más országban teljesen alap, Magyarországon pedig még nem elfogadott.
"Én a helyedben nem tennék egyébként nagy összegben arra, hogy itt Magyarországon bármiféle házasság meg többletjogaitok lesznek."
Gondolom a melegekre gondoltál, nem rám. Ha kormányváltás lesz, elképzelhető hogy elbukod azt a fogadást.
"A külföldről, főleg nyugatról behozott trendek itthon soha nem működtek tartósan. Ez történelmi gyökerű: nem bízunk a nyugatban."
A történelem ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Magyarország szinte mindig a nyugattól várta a a fejlődést, mindig hozzájuk hasonlítottuk magunkat amikor elmaradottságunkat igyekeztünk bizonyítani. Ez egy új trend, hogy Oroszországtól, Kínától meg a kipcsakoktól várjuk a felemelkedést.
"A magyar ember, lehet öreg vagy fiatal egy adott pontig tűr, vagy akár el is fogad."
Ez a közhely minden emberre igaz.
"De mindig van egy fordulópont, amikor a ráerőltett dolgokat leveti magáról."
Nem feltétlenül. Van olyan, amikor a bigott vagy ismerethiányban szenvedő emberek képtelenek követni a világ változását. Nekik két opciójuk marad: vakon elfogadni a világ változását vagy folyton derpegni.
"hiába teszi ki a sok divatmajom a szivárványos profilképet, mert mindez csak képmutatás, jóemberkedés"
Ebben egytértünk. Van aki nem fogja fel mit is jelent ez a fajta jelzés. Mások meg pontosan tudják és felvállalják az ismerőseik és rokonaik előtt is, hogy ők bizony nem homofóbok.
"ha tényleges elnyomás érne benneteket, egyikőjük sem nyúlna utánatok, sőt talán még belétek is rúgna"
Én vagyok az élő példa, hogy amikor a való életben konkrét szituációkban voltam, igenis mindig megvédtem azt, akit sérelem ért. Ez a hozzászólásom is azt bizonyítja, hogy nem hagy érintetlenül, amikor valaki egy kisebbséget támad alaptalanul.
"miért nem hallassz ellenzéki oldalról semmi LMBTQ pártoló dumát"
A melegek jogainak érvényesítését szeretné öt ellenzéki párt: [link] (MSZP, DK, Párbeszéd, LMP és Momentum)
Ne csak kormánymédiát olvass, mert akkor ezekről lemaradsz.
"Donáth kacsát leszámítva nem hülyék"
Sokat elmond rólad, hogy egy embert gúnynevén nevezel.
"nagyon jól érzik, hogy a meleglonbbit támogatni ikább szavazatvesztéssel járna"
Nem lehetetlen, hogy a pártok tartanak ettől a lehetőségtől. De a mondatod érvelési hiba, nem következik belőle, hogy a magyar emberek nagy része ne támogatná az LMBTQ közösség tagjait. (Lásd a korábbi linkeket.)
Azért gyorsan rákerestem a legismertebb ellenzéki pártokra, hátha találok valamit, amit te nem leltél meg:
- Momentum: [link]
- Párbeszéd: [link]
- MSZP: [link]
- DK: [link]
- LMP: [link]
Egyedül a Jobbikról tudom úgy, hogy nem tett hasonló nyilatkozatot.
"Szóval folytasd felőlem a kis szabadságharcodat, de én a helyedben kiélvezném, amíg valóban szabad vagyok."
Nem tudom mit értesz ez alatt. Burkolt fenyegetésnek gyenge lenne.
Végül figyelmedbe ajánlanám ezt az összefoglalót a 2010-es évtől: [link]
Igazán rövidre van fogva. Általános jellemzője a történteknek, hogy míg az LMBTQ tematikában nyilatkozók törvényes eszközökkel igyekeznek javulást elérni, az ellenük támadók elsősorban aggresszív támadásokkal vagy ellenséges politikai nyilatkozatokkal élnek. Mindenki eldöntheti, ebben a helyzetben melyik oldalt érzi erkölcsileg, morálisan vállalhatónak.
#32:
Nincs olyan szó, hogy "ciszheteró". Heteroszexuális emberek vannak.
#35:
És az újbalos droidokat ki hatalmazta fel, hogy ilyen idióta szavakat alkossanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!