Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Erre mi szükség van? Ha a...

Erre mi szükség van? Ha a melegek áldozatok, miért csinálhatnak ilyet?

Figyelt kérdés

[link]

Én nem vagyok vallásos, de azért vannak jelképek amiket fontosnak érzek (úgy látszik a melegek is).

2021. dec. 3. 09:06
A kérdező szavazást indított:
Elnyomottak csak a melegek lehetnek. Részükről belefér bármilyen jelkép és vallásgyalázás, hiszen áldozatok.
Ilyet nem kellene csinálniuk, de ettől még áldozatok.
Ez is annak a jele, hogy egyre kevésbé nevezhetőek áldozatnak.
Már régóta nem áldozatok, sőt egyre inkább ők diktálnak. Ezért tehetnek meg ilyet és még sok hasonlót.
24 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Nem vagyok keresztény, de ennek ellenére is úgy érzem, hogy ezt nem kellett volna. Egy LMBTQ nagykövetnek nem lenne szabad ilyet megtennie. Ezzel nem azt éri el, hogy elfogadóbbak legyenek az emberek, épp ellenkezőleg.
2021. dec. 3. 09:18
 2/22 anonim ***** válasza:
25%
Baromság az összes vallás. Annak öltözik aminek akar.
2021. dec. 3. 09:44
 3/22 Gofrisütő ***** válasza:
71%
Ő megsértett egy sokaknak fontos jelképet. És? Ha egy keresztény ember megöl valakit, akkor minden keresztény gyilkos lesz? Nem. Na látod. Ne álltalánosíts!
2021. dec. 3. 09:45
 4/22 steven95 ***** válasza:
67%

Meleg vagyok, megosztom a saját gondolataimat.

1. Csak hogy mit kell megítélni: A magazinba nem olvastam bele, a facebook poszt szövege a transzneműeket említi. Tehát a koncepció lényege a transznemű Mária ábrázolás. A fekete férfival, Józseffel. Száraz lényege az lenne talán, hogy az LMBTQ és úgy általában a nem fehér cisznemű emberek (keresztény kultúrkörében élő) közösségének egy ábrázolásan alapuló utalással való képviselete.

2. A történelmi személyiségek mivoltjának felülírásaként értelmezni egyértelmű butaság. Még mindig úgy gondolom ez inkább művészi ráhatásként kell értelmezni. Egyfajta párhuzamos valóság, az alkotás megértésének pillanatáig érvényes, amelyben ezen emberek csoportja is isteni keresztény világba való beágyazódási vágyát fejezi ki. Egyfajta személyi toposz, amit felhasználva önmagukat is képviseltetve látják.

3. Akinek eddig ellenérzése volt a LMBTQ ellen, azon ez nem segített, sőt. Bár néha magam úgy érzem csak az segítene ha eltűnnénk a földszínéről. Illetve sajnálom, ha valaki provokációnak éli meg. Nem akarom megkérdőjelezni ezt. Amit látok inkább két dolog. Az egyik: sok minden van ami provokálhat mást, de ha az LMBTQ-val kapcsolatos a dolog az minidig többszörös kilengést okoz másnál, amit én kettősmérceként élek meg. A másik: megint egy teljes közösséget ítéltek el, mert valaki közülük csinált valamit. Sőt! nem egyszerű idiótának könyvelitek el, hanem LMBTQ-val azonosítja az aki.

4. Meleg vagyok, vidéken élek, dolgozom a családi vállalkozásban és olyan kilátásom van, hogy szülői "jótanácsra" "ne híreszteljem" "elfogadnak"..a 4 fal között és rettegnek a pletykától. És nekem ilyen f@szságokkal kell foglalkozni, mert van ez a homofóbia...

2021. dec. 3. 10:30
 5/22 molnarmarcell21 ***** válasza:
0%
Még senki nem tudta nekem érdemben elmagyarázni, hogy ez miben vallásgyalázó. Mely keresztény hitelvet sérti, ha Máriának szakálla van?
2021. dec. 3. 10:31
 6/22 A kérdező kommentje:

4: amit leírsz példaértékű ha azt nézzük, hogy hogy kell kigmagyarázni a kimagyarázhatatlant. Igen, a melegek, transzok köztudottan arra vágynak, hogy a kereszténységnek része lehessenek :D. Bár egy dologgal egyetértek, tényleg az segítene, ha eltűnnétek a Föld színéről - de nem a melegek, hanem a hozzád hasonló akarnok, képmutató, tiszteletet, megbecsülést nem tanúsító, azt csak elváró senkiháziak. És még ti beszéltek kettős mércéről lol.

Tényleg imádom, ahogy minden gyalázatot megmagyaráztok, amit elkövettek másokal szemben, de ha bárki szót emel az LMBTQ ellen, akár csak jó szándékkal is, ott érdekes módon nem kell a mélyanalízis: ott egyből homofóbia, nácizmus áll fenn. Ott nem kell az általánosításra figyelni, ott egyből a teljes társadalom a kirekesztő stb.

Ezért a rohadt képmutatásért utálnak benneteket amúgy egyre többen, és nem csak a keresztények.

2021. dec. 3. 11:04
 7/22 steven95 ***** válasza:
48%
Köszönöm. A reakciód, mindent elarult nekem is, többek között azt, hogy a párbeszéd nem volt a céljaid között.
2021. dec. 3. 11:33
 8/22 anonim ***** válasza:

Ez a kép erős túlkapás az biztos...

Azért mindegy ki mennyire hiszi magát művésznek, de ez mégis csak Szentségtörés kategóriába sorolható. Itt nem a céllal van a baj (mert logikus, hogy nem csak heterók és nem-transzok lehetnek keresztények és hívők), hanem az eszközzel és a módszerrel van gond.

Máshogy is ki lehetett volna ezt fejezni, anélkül hogy vallási Szent személyeket használnak fel hozzá.

2021. dec. 3. 11:51
 9/22 anonim ***** válasza:
48%
Épp elméjű és egészséges lelkű ember nem olvas Pestisrácokat.
2021. dec. 3. 11:51
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
11:51 nem az a lényeg, hogy kitől linkelték hanem a kép.
2021. dec. 3. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!