Itt hogyhogy semmilyen intézkedés, párt, világnézet nem megfelelő az embereknek?
Mindenki károg, hogy nyugatias ország kellene, hogy legyünk, ugyanakkor amikor a kormány behozott vagy be akart hozni olyan döntéseket, törvényeket, amelyek nyugaton is jellemzőek, például a nagypéntek munkaszüneti nappá tétele vagy a vasárnapi boltzár, mindenki ki volt borulva és azok kornyikáltak a legjobban, akik előtte a nyugatiasság mellett voltak.
Utána mindenki kornyikál, hogy mennyire Kelet-Európához és Kelet-Közép-Európához tartozunk és együtt kell működnünk, a kormány kapcsolatokat keres a szintén ebben a régióban, akkor meg mindenki azért kornyikál, mert ez sem felel meg.
Mindenki pesszimista, mint a fene, mindenki utálja, gyűlöli a saját hazáját, élükön a netes nyanyákkal, meg papákkal, akik mindenkit kiosztanak, hogy mi lenne a jó.
Senkinek sincs egyéni ötlete, nem alapítunk cégeket, inkább behozzuk a külföldi multikat. Minek is a jó ötlet... El kell adni másoknak. Ha van egy jó ötletünk, inkább nyomjuk el, majd a külföldiek úgyis mindent meg fognak csinálni helyettünk.
Nem létezik harmadik út vagy másik út, csak két út létezik és mind a kettőt gyűlölni kell a másik oldalról, úgy, hogy meg sem szabad hallgatni a túloldalon állók véleményét, mert az csak rossz lehet.
Szerintem ez az ország sokkal jobb helyzetben lehetne mind társadalmi, mind gazdasági és gyakorlatilag minden téren, ha egy kicsit is tenne érte bárki vagy ha nem csak gyekeregne mindenki. Van egy részben orosz, részben kárpátaljai magyar ismerősöm, aki itt él már régóta. Nagyon okos ember gyakorlatilag minden területen. Ő is megjegyezte, hogy nagyon furcsa számára ez az ország, még úgy is, hogy részben magyar. Lehetséges még két háború veresége és sok év kommunizmus után is talpra állni, de ennek az országnak a lakói nem akarnak. Mindennek az oka, hogy semmi nem felel meg senkinek, nem él senki, a jó ötletével, mindenki pesszimista, mindenki ha valamilyen akadállyal találkozik inkább elfut előle, mintsem hogy átugorja.
Miért ilyen ez a népesség? Lesz valaha másabb?
8) 400 eurós fizetésejből hányan szállodáznak, mennyien vesznek autót? esetleg valami 20 évest mert sokaknak nélkülözhetetlen.
'Ha már itt tartunk az összes eddigi kormányt lehetne hibáztatni'-persze hogy lehet.
'Nem tagadom, hogy van szegénység'-akkor jó.
'lehetne egy jóléti állam Magyarország, ha valaki tenne érte legalább egy kicsit.-a fidesz nem fog,ez bebizonyosodott az elmúlt 11 évben.kiépített egy segélyezési rendszert amire ráhúzzák a támogatás jelzőt és kész,el van intézve.
Minden ember máshogy gondolkodik, ilyen egyszerű.
Ahány ház annyi szokás.
Létezik több ezer különböző gondolkodású ember!
Így amíg egy embernek teljesen normális valami,addig a másik vagy nem halott rólla vagy nem is tudja.
Ugyanez a politika! Sose lesz politikus aki mindenkinek meg tud felelni!
#11.
Telex, meg Népszava. Pontosan ugyanolyan, mint a Hír TV. Sarkított, a valóságot aligha tükröző cikkeket írnak.
Az utóbbi időben jöttem rá, hogy mennyire egy undorító rendszer a demokrácia, leginkább, legmocskosabbul a képviseleti demokrácia és a pártokrácia. Kisebb társadalmakban lehet hogy igazságosan és jól működött (pl. Athén), de ott sem a képviseleti demokrácia, hanem a közvetlen demokrácia. Szerintem ideje lenne meghaladni, hogy a hazugságok népszerűsége szerint választanak az emberek 4 évente egy nyomorult X-szel vezetőket. Sokkal inkább a szakértelem alapján kellene dönteni az ilyen kérdésekben, nem pedig boldog, meg boldogtalan, köztük többek között tájékozatlan, műveletlen emberek véleménye alapján. Ezért is szimpatikusak számomra a technokrácia különböző vonásai. Van egy csomó alternatíva a politikai rendszerek területén a demokrácián és az autokrácián kívül. A nagy, fejlett államok, társadalmak nem voltak képesek demokratikus keretek között működni a történelemben, mert egy idő után már észrevették, hogy a demokrácia pusztán a hazudozások és gyűlölködések ütköztetéséről szól, sok esetben népbutítás és rengeteg energiát vesz el a társadalomtól a valódi problémák megoldásától, illetve a fejlődés elősegítésétől.
#15.
Honnan vetted, hogy jobboldali és FIDESZ-es vagyok? Ha valaki nem liberális (igazi baloldal nem is van nagyon), akkor annak rögtön jobboldalinak kell lenni? Nem lehetek harmadikutas? Olyan ebben a nyomorult társadalomban nem létezik?
Amúgy, ha nem tetszik a FIDESZ miért választjátok meg minden évben? Tényleg nevetséges ez a nyomorult társadalom. Talán Adytól A magyar Ugaron című vers nagyon idekapcsolódik.
Nevetséges ennek a nyomorult társadalomnak a logikája. Ha nem vagyok balos, akkor jobber vagyok, ha nem vagyok jobber, akkor balos vagyok.
Ha nem támogatom az Ellenzéki Összefogdosást, akkor törvényszerűen a korrupt FIDESZ-t kell támogatnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!