MZP eltörölné a fidesz-féle rezsicsökkentést?
Egyszer már felvetettem a következő problémát, se sajnos kitérő válaszokat kaptam:
MZP eltörölné a rezsicsökkentést és visszatérne a piaci árakhoz, de mondjuk támogatást adna szigeteléshez. A kettő egyébként nem oltaná ki egymást? Hiába a szigetelés, ha a kevesebb elfogyasztott gázért/villanyért úgyis többet kell fizetni, legjobb esetben is 0-ra jönne ki az egész művelet.
A másik:
MZP verziójánál is igazából a szegényebbek szívnának, akiknek mondjuk rosszabb minőségű téglából épült a házuk, ami nyilván rosszabbul szigetel még akkor is, ha körbeszigeteli hungarocellel mondjuk az egész házat.
Fogadjátok el hogy a kommunizmus nem működik, nincs ingyenebéd, mindent ki kell fizetni!
A rezsicsökkentésnél két opció van:
1. Veszteséggel árulják a gázt és emiatt csődbe megy a cég és nem lesz gáz.
2. Valójában ki van fizetve a teljes ár, csak nem a számla formájában, hanem a más adókból befolyó összegből fizetik ki.
Olyan nincs hogy az állam csettint egyet és hirtelen mindenkinek jobb lesz. Ez a kommunista utópia ami mindenhol megbukott eddig.
Végülis csak minden alkalommal jegyzi meg hogy nem akarja eltörölni, de nem baj. Már fizikailag fáj ez a sok marhaság amiket itt összehordtok, komolyan :D
NEM akarja eltörölni, hanem máshogy akarja csinálni. Ameddig nincs új rendszer, addig pedig marad a jelenelegi, ez egyértelmű. Ilyen magas árak mellett nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni a jelenlegi rezsicsökkentést, mert hatalmas plusz terheket róna a háztartásokra.
5#
" Ilyen magas árak mellett nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni a jelenlegi rezsicsökkentést, mert hatalmas plusz terheket róna a háztartásokra." Hát ez a lényeg, kérem!
Tehát hülyeség, de mégsem annyira, hogy el kéne törölni...
Bőségesen megtérül, ha mondjuk évente emelkedik a gáz ára? (Volt már ilyen, nem is tudom, talán a Gyurcsány alatt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!