A liberálisok miért mondják állandóan, hogy "az ukránok megszavazzák Orbánt", miközben Ukrajna tiltja a többszörös állampolgárságot?
Folyton olyanokat irkálnak, hogy "persze, hogy Orbán nyer, hiszen az ukránok leszavaznak rá".
De amennyire én tudom kizárólag magyar állampolgárok szavazhatnak. És Ukrajna tiltja a kettős állampolgárságot.
Szorosan összefonodik a "haladó" ballib mentalitás a bolsevikkal, nem tudtad?
Nekik a nemzet, a haza semmit nem jelentenek, métely mindkét eszme az ország számára.
Max. elveheti a kettős állampolgárság esetén az ukrán állampolgárságot. Papíron. De nem ismerem sem az ukrán jogszabályokat, sem a joggyakorlatot, hogy mennyire veszítik el tényleg az ukrán állampolgárságot. Az oroszok miatt van egyébként ez bevezetve. El tudom képzelni, hogy az ukrán-magyar kettős állampolgárság esetén letojják, csak az urkán-oroszra utaznak.
Vagy ha meg elveszi az ukránt, ugyan mi lesz? A magyarral EU-s állampolgár lesz, jobban is jár.
Nem vagyok egyébként liberális, nagyon nem. De gyomorforgató a fideszes politika. Nem emiatt nyer Orbán, de kvázi kiárusítani állampolgárságot, hogy cserébe ránk szavazzanak, ez azért enyhén szólva is bűncselekmény.
#5 Sehol nincs az megszabva hogy aki külhoni magyar az csak a fideszre szavazhat. Amikor szavaznak az éppen úgy a saját döntésük, mint másnak.
Ott vannak a választási eredmények jól láthatóan. 2014-ben és 2018-ban is voltak jó páran akik levélszavazattal sem a fidesz-kdnp-re szavaztak. Ha megtehette 1500 szavazó, akkor megtehette volna mind a 200 ezer, sőt az összes határon túli magyar is, hogy nem a fidesz-kdnp-re szavaznak, hanem más pártra.
de nem tették meg mert nem akarták. Nem kellett nekik a fideszre szavazni, hanem akartak a fideszre szavazni.
Senki nem tíltotta meg a dk-nak, hogy megpróbáljon szavazókat szerezni a határon túli magyarok között, a saját döntésük volt, hogy azzal kampányoltak, hogy el kell venni a szavazójogukat, vagy akár az állampolgárságukat is a határon túli magyaroktól. Pont így a jobbik is szerezhetett volna sok külhoni szavazatot, a saját döntésük volt hogy szembeköpik mindazt amit korábban képviseltek és összeállnak gyurcsányékkal.
A magyar állampolgársággal együtt jár a szavazati jog. Amiatt, hogy nem itt van a lakcímük, csak listán szavazhatnak, ez éppen elég megkülönböztetés.
Az Ukrán határ melletti voksturizmus létező jelenség volt, csodálom, hogy eddig nem hallottatok róla. Itt van egy kis emlékeztető:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!