MZP lufi kipukkadt?
#40 Én ezt konkrétan a youtube-ra feltöltött interjúban láttam, nem onnan szedem, amit a telex/index/origo szentháromság leközöl. A saját szememnek csak hihetek, ha csak nem vágja meg úgy a saját videóját, hogy direkt fogalmaz ostobán.
Azt mondod, hogy szeretnéd, ha az emberek észrevennék a szemük előtt zajló eseményeket.
Mégsem veszed észre, hogy a 134 ezer forintos nettó minimálbérhez képest 470ft egy kg kenyér, 250ft egy liter tej, 362ft egy euró. Tele van az ország összeszerelő üzemmel úgy, hogy az éghajlatunk és az erőforrásaink nem erre, hanem a mezőgazdaságra és állattenyésztésre lenne alkalmas. Konkrétan vasárnap este esett el nagyanyám és 1,5 óra alatt "végeztek vele" a kórházban, aztán hazaküldték úgy, hogy el se vitte volna a mentő, ha nincs covid igazolása (mellesleg a derekát ütötte be ami csúnyán megzúzódott, agyrázkódást szenvedett és kb. 5 percig nem reagált semmire csak nézett maga elé). Az unokaöcsémnek az otthoni tanulás alatt ment tönkre a laptopja, nem volt pénzük másikra és az iskola sem tudott vele mit tenni, én adtam nekik egy régi rozoga gépet. Ezek azok a dolgok, amiknek rendben kéne lenniük ahhoz, hogy egyáltalán beszélhessünk alapvető életről.
De fizetek havonta több, mint 60 ezret TB-re és romokban az egészségügy, hiába volt a kormány előtt példa nem tudták megoldani az oktatás problémáját, lassan a szegényebb rétegek eldönthetik, hogy ételt, vagy wc papírt vesznek, miközben a csúnya nyugatról érkező multik berendelik a melóst vasárnap is, de a bérét nem adja oda, mert a covid alatt nem ment a gyár. Mindezt úgy, hogy nem magunknak termeljük a húst, meg a tojást, hanem exportáljuk és aztán beimportálják többszörös áron a külfdit amit megvehetsz. Vehetnék házait is, de ugye a hazai gazdák nem kaptak akkora kedvezményt, mint a multik, így csak +20-30%-os áron tudják eladni, hogy ne legyen veszteséges.
Kérlek mesélj, miért szavazzak jövőre a kormányra? Hol van az a több ezer milliárd euros támogatás, amit az EU-tól kaptunk? Hogy lehet, hogy még mindig vannak olyan települések, ahol nincs bevezetve a vezetékes víz, vagy a szennyvíz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!