A jelenlegi 145 ezer nettó tanári kezdőfizetések mellett mi lesz az oktatás sorsa?
"Hát ez pont nem érte meg. Ha még 450k lett volna. A 220-at eléred tizenöt év alatt is, magántanítvány nélkül is és közben heti 22-25 órát dolgozol évi 3.5 hónap szabadsággal."
Legalább a dupláját dolgoztam tanárként az általad említett óraszámnak. Alapból a 22-26 az már mindenhol 26, mert nincs elég tanár, ki kell osztani a többit. De a 26 csak az állandó, mellé heti 32-ig lazán elmennek a helyettesítésekkel, természetesen "eseti" helyettesítésnek álcázva azt is, ha egész évben ugyanakkor-ugyanott helyettesítesz.
Marad 8 óra, ami nonszensz. Ha csak egyetlen osztály fogalmazásait javítod ki, az is 2 óra alsóhangon megvan. És akkor még csak egy órára készültél fel a 26/32-ből. Csak az órákra készülés egy héten elvisz 15 órát minimum. Aztán akkor még ott van minden egyéb ügyeletek, dolgozatok összeállítása, fogadóórák, szülői értekezletek, munkaközösségi gyűlések, tantestületi értekezletek, osztályok kísérgetése órák után is programokra, versenyfelkészítés, felzárkóztatás, ünnepélyek műsorainak betanítasa, rengeteg adminisztráció, portfólióírás.
A 20 és a 21 külön személy.
Már felismerem ezt a "közhelyeket puffogtatnak" választ, kb. mindenhova ezt írod :D szerencsére egyáltalán nem igaz egyébként, amit írsz.
De honnan is tudhatnád. Akkor voltál te tanár, amikor én operaénekes.
Vagy voltál tanár, csak az a fajta, akiben nincs lelkiismeret. Akkor viszont jó, hogy elhagytad ezt a pályát.
A 7-es persze, hogy nem tanár. Ostobaságokat ír.
Egyébként meg tele vannak a multik tanárokkal. Ha beszélsz angolul középfokon, már fel is vettek.
Én is tanár voltam. A lelkiismeretes fajta. Kezdőként iszonyat sokat dolgoztam, minden nap estig készültem az óráimra. A lelkem kitettem, a szülőktől mégis azt kaptam, hogy én vagyok a rossz, volt, aki megrongálta a kocsimat, mert a kolléganőm megbuktatta a gyerekét. 4 év után elegem lett belőle. Se pénz, sem erkölcsi megbecsülés, hát ez kinek kell?
Amúgy tényleg voltak ott olyanok, akik jól elvoltak. Nem készültek, bementek, elmesélték mit csináltak hétvégén, nem adtak rossz jegyeket, mert akkor senki nem támadta őket. Aztán egyáltalán nem érdekelte őket, hogy lesz nyelvvizsga, lesz továbbtanulás?
Egyébként nekem is nagyon rossz véleményem van a pályán maradókról. Egyszerűen ennyi pénzért nem dolgozik senki sem szívesen, ezért mindegyik keserű, de nem mer váltani, vagy tényleg nem kell sehova máshova. Ezért a gyerekeken és a szülőkön élik ki a frusztrációjukat. Két iskolás gyerekem van, látom, hogy mi megy a sulikban. Persze a gyerekanyag is rémes, de a hozzáállásukkal még rontanak a helyzeten. Itt is meg lehet nézni a gyereknevelés témakört, néha odajön egy-két tanárnak mondott illető, minősíthetetlen a gyerekekhez való hozzáállásuk.
Amúgy szerintem most már kénytelenek lesznek valami minimálisat emelni nekik, de soha nem fognak annyit, hogy érdemes legyen a pályán maradni.
" iszonyat sokat dolgoztam, minden nap estig készültem az óráimra. "
Hogy mentél át főiskolán? Hogy érettségiztél le? 😦
Na, megjelent a napi troll. Köszönjük 27-es.
Bizonyára fura ez neked, de a tanár készül az óráira. Nem csak bemegy, és elmondja a tananyagot. Az órának van egy felépítése, bemelegítés, ráhangolódás, vázlatírás, csoportmunka stb. Egy lelkiismeretes tanár ebbe elég sok energiát fektet, legalábbis az elején. Ugyanis a tanárképzésen ezeket nem igazán tanítják. A dolgozatok sem javítják ki magukat.
Az alsós tanárok 20 év után is sokat készülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!