A jelenlegi 145 ezer nettó tanári kezdőfizetések mellett mi lesz az oktatás sorsa?
"Az már 155 és jövőre 10%-al nő + ugye minimálbéremelés + 26 év alatt elengedik az adódat"
25 év alatt. És mivel a tanárképzés 6 év, így kb. be is töltik a 25-öt, mire diplomát szereznek.
Nem fog összeomlani az oktatási rendszer. Én tanár vagyok és a könnyű munka, hatalmas szabadidő, szünetek miatt mentünk a pályára. Egyáltalán nem a pénz motivál, az sosem volt. Képmutatás azt várni, hogy most majd lesz a semmiből, mert vagy fél évszázada gyenge az anyagi elismerés.
Nem a pénzért dolgozunk, hanem a szabadságért. A minőségi szabadidőért. Az hogy magad osztod be az idődet, nincs a sarkadban senki. Magad állítod össze a dolgozatot, akár az x évvel ezelőttiből, akár mástól vagy csak íratsz egy tesztet, kijavíttatod a gyerekekkel közben ragad is rájuk valami. Az hogy tízre bemegyek és egykor már lépek is.
Az emberek egész életükben egy mókuskerékben taposnak 8-10 órákat. Elmegy az életük, fáradtan élik le azt a kis szabadidejüket ami marad. Évi 20 nap szabadsággal ha kiadják nem lehet élni szabadon. Mi évi három és fél hónappal gazdálkodunk. Ez azért nem semmi. Ezt már a pályakezdő is megkapja. jun 15-től szevassz. Szabad július, augusztus. Napi egy három órás értekezlet aug végén meg egy hét aug 15 után azt kész. Hol van ilyen nyári szünet?
Ha meg pénz kell vállalsz nyári tábort + heti 50-ért ebéddel, magántanítványt vagy elmész magánsuliba. Kényelmes élet én mondom 👌
A garantált bérminimum 260 bruttó lesz, az meg akár hogy is számolom nekem 172 900 nettót jelent.
Nyilván lehetne ennél is több de ha valaki a pénzre hajt akkor menjen szépen el dolgozni valami mást, csak akkor nem heti 22-26 órát kell majd dolgozzon, meg nem fog 2 hónapot otthon ülni nyáron.
"Ha meg pénz kell vállalsz nyári tábort + heti 50-ért ebéddel"
Mivaaaan????
Itt buktál le, hogy egy percig sem voltál te tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!