Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jelenlegi 145 ezer nettó...

A jelenlegi 145 ezer nettó tanári kezdőfizetések mellett mi lesz az oktatás sorsa?

Figyelt kérdés

2021. nov. 23. 18:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
45%

7-es, te vagy trollkodsz tanár léttedre, vagy nem vagy tanár.

Milyen 3,5 hónapról beszélsz?

Ennyi ésszel csak szépen kapálgass tovább!

2021. nov. 23. 18:47
 12/34 anonim ***** válasza:
95%
9. A sokat emlegetett 22-26 óra a gyerekek közt eltöltendő idő. A többi dolgozat javítás, készülés másnapra, egyéb adminisztrációs teendők, amiből annyi van, hogy gyakran még a hétvége is rámegy.
2021. nov. 23. 18:51
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon élsz drága, itt bármennyiért elmennek az emberek dolgozni.
2021. nov. 23. 18:53
 14/34 anonim ***** válasza:
93%

Ez lesz a sorsa:

[link]

2021. nov. 23. 18:58
 15/34 anonim ***** válasza:
93%

Én két évig voltam tanár, végig anyámék nyakán éltem, mert ebből máshogy nem lehet önálló életet élni.

Heti 50-55 óra volt a munkám, egyszer összeszámoltam (órák, ügyeletek, dolgozatok összeállítása, dolgozatok javítása, órára készülés, kifizetetlen helyettesítések, fogadóórák, szülői értekezletek, munkaközösségi gyűlések, tantestületi értekezletek, osztályok kísérgetése órák után is programokra, versenyfelkészítés, felzárkóztatás, ünnepélyek műsorainak betanítasa, rengeteg adminisztráció, kötelező portfólióírás, stb.)

Szóval a heti 50 óra mindig megvolt, de általában több is. Mindezt 3 éve nettó 132 ezer forintért. Természetesen cafeteria vagy bármi juttatás nem járt a tanári pályán. Semmi.

Aztán elegem lett, miután egy diákom halálosan megfenyegetett, miután beírtam neki egy egyest, mert a dolgozata értékelhetetlen volt. Szóval felmondtam, otthagytam a francba az egész pedagógusi pályát.

Eljöttem egy SSC-be, a belépő fizum volt nettó 220, ez 2 év alatt már elérte a nettó 310-et. Fix. 40 óra munka, nincs fizetetlen helyettesítés, nincs hazahordott munka, támogató a főnökség és a csapat, nyugodt munkakörnyezet van, illetve egyéb juttatások (cafeteria, lakhatási támogatás, ingyenes céges pszichológus, kondibérlet, ajándékutalvány születésnapra, stb).

Ha ezt olvassa csak egy tanár is, annyit szeretnék mondani, de féljetek váltani. Én is aggódtam az elején, de jobb lett. Összehasonlíthatatlanul jobb, már semmi pénzért nem mennék vissza tanítani.

2021. nov. 23. 19:02
 16/34 anonim ***** válasza:
92%
Elég annyi nekik.
2021. nov. 23. 19:06
 17/34 anonim ***** válasza:
82%

7-es, heti 30 órám van.

Hogy matekoznád ki a 10-re megyek, egykor jövök dolgot? Mikor érettségiztetsz, ha nem juni15 után? Hogy a többire már ne is reagaljak.

Minőségi szabadidő, hogy egy moziba se jutsz el, annyira kevés a fizu.

B@lf@sz troll

2021. nov. 23. 19:25
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Az a vicc hogy a tanárok egymásnak teszik tönkre a munkahelyet. Én ismerek olyanokat akik bizony elvannak mint hal a vízben a tanítói allasukkal. Persze jol kereső férj kell hozzá, mert a fizu az semmi.

De ahol egyfolytában egymas vérét szívják meg kipecezik a vén rókák a fiatalokat helyettesitgetni míg ők sumakolnak, meg mindenféle felesleges dolgokról értekeznek...

2021. nov. 23. 19:45
 19/34 anonim ***** válasza:
29%

15 "Eljöttem egy SSC-be, a belépő fizum volt nettó 220, ez 2 év alatt már elérte a nettó 310-et. Fix. 40 óra munka, "

Hát ez pont nem érte meg. Ha még 450k lett volna. A 220-at eléred tizenöt év alatt is, magántanítvány nélkül is és közben heti 22-25 órát dolgozol évi 3.5 hónap szabadsággal. Nem kell kuncsorogni azért az évi 22 napért.

2021. nov. 23. 20:11
 20/34 anonim ***** válasza:
86%

De nem 22-25 órát dolgozik, mi olyan felfoghatatlan ezen??? Nem értem egyszerűen.

Ennyi időt tölt a gyerekkel órán. De nem ennyit dolgozik.

2021. nov. 23. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!