A rezsicsökkentés baloldali vagy jobboldali lépés?
Figyelt kérdés
2021. nov. 16. 03:29
A kérdező szavazást indított:
Fideszes vagyok és szerintem jobboldali
Fideszes vagyok és szerintem baloldali
Ellenzéki vagyok és szerintem jobboldali
Ellenzéki vagyok és szerintem baloldali
25 szavazat
1/12 anonim válasza:
Nagyon összekeveredett már ez a jobb- és baloldal, egyik párt se tisztán az, amit állít.
2/12 A kérdező kommentje:
Szerencsere itt nem pártot kell besorolni hanem egy intézkedést.
2021. nov. 16. 04:22
3/12 anonim válasza:
Fideszes intézkedés. Pontosabban parasztvakítás.
4/12 molnarmarcell21 válasza:
A jelen formájában jobboldali, ugyanis mindenkinek jár, ezzel egyrészt konzerválja a jelenlegi társadalmi hierarchiát, másrészt a tehetősebbeket aránytalanul jobban segíti.
6/12 anonim válasza:
Nemzeti érdekű lépés,bármelyik oldal tehet ilyet.
8/12 anonim válasza:
Bal ez nem is kérdés. Az állami beavatkozás a piacgazdaságba, árakba az baloldali lépés. Nálunk még kutyulék az egész.A Fidesz ideológiailag jobbos, de balos gazdaságpolitikát visz. Csók, Erzsébet-utalvány, rezsicsökkentés, fixákt benzinár stb. Amerikában a republikánusok ezt már kommunistáznák, nyilván helytelenül. Ő szerintük a piaci elv mindent megold, az állam ne avatkozzon bele. Ez a valódi jobbos gazdaságpolitika. Kis állam.
9/12 anonim válasza:
Baloldali, azon belül parasztvakítás (nincs ingyebéd, nem kapjuk piaci ár alatt az energiát, csak a számlára van írva valami szám, a maradékot (különbözet) pedig a befizetett adóinkból/termékárakba épült céges rezsiből/hitelből fizetjük).
10/12 molnarmarcell21 válasza:
Keveritek a liberális gazdaságpolitikát a jobboldalival. Az erős állami szabályozás önmagában még nem feltétlenül baloldali gazdaságpolitika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!