Azok a fidesz szimpatizások, akik nem akarják, hogy jövőre ellegyen törölve a rezsicsökkentés, őket nem zavarja az, hogy az alacsony fizetés a főprobléma?
Több nyugati országokban 700 forint felett van a benzin ára, és elfogadják ezt, mert normális fizetéseket kapnak. Gondolom ez van a rezsivel is, lehet magasabb ott a rezsi, de a fizetésük sokkal jobb. Ez az egész rezsicsökkentés egy szemfényvesztés, és egyet értek Márki-Zay-al, mert én se vagyok rezsicsökkenés párti. Bárki akivel beszélgettem, nem érzik a rezsicsökkentést, hazugságnak érzik. A legnagyobb probléma azzal van, hogy Orbánék tudatosan alacsonyan tartják a fizetéseket és sikerként adják el a rezsicsökkentés népmeséjét. Sajnos működik.
Azzal tisztában vagyok, hogy valamivel jobb a gazdasági helyzet, mint 2010 előtt volt, de még így se közelítettük meg az osztrák színvonalat, sőt a szlovákok is beelőztek bennünket. Azzal tartják alacsonyan a fizetést, hogy rengeteg pénz megy el haveroknak, családtagoknak, felesleges beruházásokra, expókra. Ez engem sokkal jobban zavar, minthogy a Márki-Zay nem támogatja a rezsikönnetést.
Jövőre MZP-re fogok szavazni. Ha a fidesz szerint, a fidesz a kisebbik rossz és az ellenzék a nagyobbik rossz, én a nagyobbik rosszra szavazok. Szeretném azt, ha változás lenne ebben az országban, nem hiszek abban, hogy a Gyurcsány csicskása lenne MZP. Zaránd Péter kampányfőnök indulása is azt mutatja, hogy változás készül az ellenzéki oldalon. Ha esetleg Gyurcsány megpuccsolná MZP-t, akkor az összefogás pártiak és a fidesz pártiak közösen összefogva vonuljanak utcára és törjék le a Gyurcsány nagy ronda ormányát. Nem kell félni a változástól, és nem kell a fidesz propagandára hallgatni!
A vízdíjamban 2013. közepe óta 29 ezer forintot jelentett a reszicsökkentés, a csatornadíjban meg 48 ezret.
Az havi 800 forintot jelent, amiért egy pizzát sem kapok...meg nem kaptam már 2013-ban sem.
Viszont már volt olyan település az idén is, ahol azért nem volt víz mert a hálózatfejlesztésen kellett a szolgáltatóknak megspórolniuk az így kiesett pénzt.
És az ilyen közüzemi problémák csak szaporodni fognak.
A mai magyar valóságban a multik húzzák felfelé a bérszínvonalat. A Lidl, Aldi, de még a Tesco is stb. többet fizet mint a hasonló magyar vállalkozás...és náluk garantáltan be vagy jelentve.
a hogyan tartják alacsonyan a fizetések dologról én mást gondolok.
szerintem úgy érik ezt el, hogy nem engedik kibontakozni a szakszervezeti működést, vagy elbagatelizálják a fontosságát.
dolgozói érdekvédelem, képviselet és összefogás nélkül pedig a munkáltató úgy használja ki a munkavállalót ahogy csak akarja és persze az adható legkevesebbet fizeti.
mert ha lennének erős szakszervezetek, akkor vége lenne a minimálos meg a bérminimumos kamu bejelentéseknek.
vége lenne, hogy egy párt betiltja a sztrájkot, vagy megszabja, hogy hányan, hol sztrájkolhatnak.
és kb duplájára emelkednének a fizetések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!