MZP rezsicsökkentése egy előremutató újítás?
Valóban annak lenne értelme, ha kisebb ökológiai lábnyomot hagynánk. Így az utókor kevert népességének is több jutna. Most is keveset fieztünk, de sokat fogyasztunk. MZP ötletével viszont a fogyasztás is visszaesne; lehet gyertya mellett is főzni, teamécsessel fűteni, TV-t sem kell minden nap nézni, úgy tovább működőképes is marad, ki lehet próbálni a kádban ill. teknőben mosást is, akkor kevesebb víz fogy. Mindent lehet racionalizálni is, csak mi magyarok vagyunk ényelmesek.
Te kiróbálnád MZP rezsicsökkentési újítását 2022-től?
Nem gondolnám, hogy ennyire visszamennénk az időben. :-)
De úgy vélem, hogy tudnánk kevesebb fogyasztással is rezsit csökkenteni. A lakóépületek korszerűsítésével sokat lehetne spórolni többek között a fűtésen. Napkollektorral be lehet segíteni a meleg víz szolgáltatásba.
Nálunk most indult el a fűtéskorszerűsítés, eddig nem tudtam szabályozni, és az utcát fűtöttem emiatt, mert annyira rákapcsolják, hogy melegem van, most, hogy szabályozható lesz, az elsők között leszek, aki letekeri alacsonyabb fokozatra. Szigetelni is kellene, de egyszerre a kettő nem ment át a szavazáson. Ablakot magamnak cseréltem, és nem értem, mire várnak, akiknek még a régi van, azt mondták, akik cserélték, hogy ki is eshetett volna, olyan állapotban volt már.
"Nem lehet panelházak hungarocelezésével rezsit spórolni, mivel szellőztetni kell."
Én éltem panelprogramos házban, a szüleim ilyenben élnek, és jelentősen tudnak spórolni a felújítás óta. Én tapasztalatból írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!