Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » MZP rezsicsökkentése egy...

MZP rezsicsökkentése egy előremutató újítás?

Figyelt kérdés

Valóban annak lenne értelme, ha kisebb ökológiai lábnyomot hagynánk. Így az utókor kevert népességének is több jutna. Most is keveset fieztünk, de sokat fogyasztunk. MZP ötletével viszont a fogyasztás is visszaesne; lehet gyertya mellett is főzni, teamécsessel fűteni, TV-t sem kell minden nap nézni, úgy tovább működőképes is marad, ki lehet próbálni a kádban ill. teknőben mosást is, akkor kevesebb víz fogy. Mindent lehet racionalizálni is, csak mi magyarok vagyunk ényelmesek.

Te kiróbálnád MZP rezsicsökkentési újítását 2022-től?

2021. nov. 9. 12:01
A kérdező szavazást indított:
igen
talán
nem
47 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Én már ezt elkezdtem, home office-ban vagyok, kevesebb energiát használok közlekedésre, és némileg kevesebbet tisztálkodom és mosok. Várom, hogy MZP is jó példával járjon elő, és bizonyítsa, hogy ő is megtette a szükséges lépéseket, várom a számokat.
2021. nov. 9. 12:19
 2/16 anonim ***** válasza:
90%

Nem gondolnám, hogy ennyire visszamennénk az időben. :-)

De úgy vélem, hogy tudnánk kevesebb fogyasztással is rezsit csökkenteni. A lakóépületek korszerűsítésével sokat lehetne spórolni többek között a fűtésen. Napkollektorral be lehet segíteni a meleg víz szolgáltatásba.

Nálunk most indult el a fűtéskorszerűsítés, eddig nem tudtam szabályozni, és az utcát fűtöttem emiatt, mert annyira rákapcsolják, hogy melegem van, most, hogy szabályozható lesz, az elsők között leszek, aki letekeri alacsonyabb fokozatra. Szigetelni is kellene, de egyszerre a kettő nem ment át a szavazáson. Ablakot magamnak cseréltem, és nem értem, mire várnak, akiknek még a régi van, azt mondták, akik cserélték, hogy ki is eshetett volna, olyan állapotban volt már.

2021. nov. 9. 12:20
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Felfelé mutató! Már ami a rezsi árak mozgására vonatkozik
2021. nov. 9. 12:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem lehet panelházak hungarocelezésével rezsit spórolni, mivel szellőztetni kell. Nem lehet kaja szagban dekkolni egész nap. A főzéssel, sütéssel gáz is kerül a légtérbe. Az étkezések után is szellőztetni kell, kimegy a meleg. Parasztvakítás az egész panelkorszerűsítés
2021. nov. 9. 12:29
 5/16 anonim ***** válasza:
54%
Természetesen. Eddig pazarló életmódot folytatott a magyar, így be kell látni, hogy ez így nem mehet tovább. A nyugati életszínvonal ott kezdődik, hogy 15 fokos lakásban olvasod a nyomtatott Telexet és 444-et és kézről kézre adod. Ezért szavazók MZP-re, illetve azért, mert Ő bizonyítani fogja, hogy a migránsok hasznos tagjai a társadalomnak! 💙
2021. nov. 9. 12:36
 6/16 A kérdező kommentje:
Azt el is felejtettem mondani, hogy nem kell ingben ülni egész nap. Húzzuk fel a pulóvert, otthon is nyugodtan a sálat, sapkát, ha már megvetted. Kapcsolt le a fűtést, had jusson az ide érkezőknek is.
2021. nov. 9. 12:39
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem azt mondta, hogy barki is fagyoskodjon otthon. Egyszeruen modernizalassal rengeteget lehet sporolni. Egy modern, szigetelt hazat tort resze energiabol ki lehet futeni, mint egy korszerutlen epuletet. Nyilvan kell idonkent szelloztetni, senki nem mondta, hogy nem. De az, hogy napi 2-3-szor par percet szelloztetsz, az meg mindig joval kevesebb, mintha ejjel-nappal szokne a ho...Kb olyan mintha lyukas kadban akarnal furdeni...
2021. nov. 9. 13:13
 8/16 anonim ***** válasza:
95%

"Nem lehet panelházak hungarocelezésével rezsit spórolni, mivel szellőztetni kell."

Én éltem panelprogramos házban, a szüleim ilyenben élnek, és jelentősen tudnak spórolni a felújítás óta. Én tapasztalatból írok.

2021. nov. 9. 14:11
 9/16 anonim ***** válasza:
89%
Szellőztetni így is, úgy is kell, most a COVID óta óránként javasolják úgy mellesleg. A konyhaablaknak meg amúgy is rendelkeznie kell szellőzővel.
2021. nov. 9. 14:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet úgyis csinálni, hogy nem megy el az ember autóval az utca végén lévő postára (konkrét esemény volt). Úgyis lehet, hogy ha kimegyek a szobából lekapcsolom a villanyt. Vagy nem a legolcsóbb szar mosógépet veszem meg, hanem a drágábbat, amelyiknek kisebb az energiaigénye. Nagyon sokat lehet tenni azért, hogy tudatosan fogyasszunk. Miért kell direkt értetlenkedni? Mindenki panaszkodik, hogy milyen szar az élete, de eszében sem jut magától javítani rajta.
2021. nov. 17. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!