Családosok.Ti kire fogtok szavazni áprilisban? A kormányra aki segít hogy tisztességesen neveljétek a gyereket,vagy a családellenes ellenzékre aki nyomorba döntene titeket?
Balufiu29, aki ezt írta privátban:
"Fizess csak 50%-os Szja-t, vizitdíjat, kórházi napidíjat."
Látszik, hogy te sem tudod, hogy mi volt, és mit akartak, csak zabáltad a Fidesz propagandát, és ez kimosta az agyadat.
de helyreteszek dolgokat, hátha...
Többkulcsos SZJA volt, DE ez mellett aki minimálbért keresett, annak a teljes adóvisszatérítés járt, amit magasabb jövedelem esetén annak arányában fokozatosan vezettek ki.
a több kulcsnál a magasabb kulcsot nem az egész jövedelemre kellett érteni, hanem a küszöb feletti összegre, a magasabb kulcs pedig iszonyat magas küszöbnél volt, a legtöbb embert nem érintette, csak a Fidesznek bedőlve hergelődtek a semmin.
Vizitdíjat, kórházi napidíjat konkrétan jó dolognak tartom, mert azok fizettek nem sokkal többet, akik valóban igénybe vették a szolgáltatást, és nem mindenki. Gyengébbek kedvéért úgy is fel lehet fogni, mint a mint közműnél a készenléti költség és a fogyasztási díjat.
Ráadásul maximalizálva lett volna a vizitdíj, kórházi napi díj, stb, évi 20 ezer forintban, és akkor is számtalan mentesség lett volna, pl. egy nap csak egyszer kellett volna fizetni, tehát ha egy nem 100 orvoshoz mész, akkor is ez van, rengetegen mentességet élveztek volna az egész alól.
Szerencsére most úgy van, ahogy te akarod: Jóval nagyobb TB-t fizethetsz, és az ember ha még életben el akar jutni valami diagnosztikai vizsgálatra, stb. akkor jobban teszi, ha privát helyre megy, és hiába fizet akkor TB-t, fizetheti az egészet. Akkoriban az nem nagyon volt divat, max. fogászaton.
Egyébként a tandíjat jótékonyan elfelejtetted, mert arról is volt népszavazás... ja hogy a keresztény Fidesz úgy tiszteletbent tartotta a nép akaratát, amire ők hergeltek, hogy bevezették, csak átkeresztelték hallgatói hozzájárulásra... végül is csodát tettek...
Szerintem ezért már most rögtön szentté lehetne avatni Orbánt és társait. Kokain és esetleg meleg orgia ide vagy oda, nem számít!
Arról nem is beszélve, hogy akkoriban a kórházi kezelésnél a gyógyszert ingyen kapta beteg, most meg láttam olyat, hogy a diagnosztikai géphez a rakás ceruzaelemet kérték, hogy vigyük, meg papírt kunyeráltak, stb.
Plusz tervben volt a kórházakban a minőségibb étel, amiről sem korábban, sem azután nem jeleskedtek általában a kórházak.
Tehát igen, azt választottam volna, és nem csak én vagyok így, hanem rengeteg fideszes is:
Balufiu29 nem nyugszik, privátban irkál baromságokat, pl.:
"Ha a gazember elvtársaid olyan jól kormányoztak volna, ahogy mondod, akkor nem kerülünk àllamcsőd közelébe, 2010-ben. Szerencsère le lettek váltva az elvtàrsaid. El lettek zavarva. Îgy Orbán Viktornak köszönhetően megindult, a gazdasági növekedés, munkahely teremtès.
Válaszol
Töröl"
Megjegyzem, hogy nem vagyok "bolsi", amit szintén írt, bár szerintem azt se tudod, hogy mit jelent.
Az "elvtársaim" még nem voltak kormányon. Bár Gyurcsányt nem kedvelem, de tény, hogy a két kormány lehetőségeit és körülményeit számba véve messze jobban kormányzott, a Fidesz-kormánynál.
Emlékeztetőül: ő kisebbségi kormányzásban kormányzott kevés MSZP-s önkormányzattal, míg a Fidesz kétharmadosban szinte teljes önkormányzattal 3 cikluson át minden közhivatal és egyebek kulcspozíciójában NER-es pártkáderrel.
Hogy mikor milyen volt a gazdasági helyzet, szerintem hanyagoljuk, nem csak azért, mert Gyurcsány idejében világgazdasági válság volt, hanem azért is, mert most sem jobb a helyzet, meg lehet nézni az inflációt, az államadósságot az államháztartási hiányt, stb.
A gazdasági növekedés a tavalyelőtti nullán állásról elindulását magyarán hogy kinyitottak a boltok a COVID után hadd ne tekintsem gazdasági csodának!
És ha már számok, akkor tessék néhány:
A hatalmas béremelések meg ilyen unorthodox módon történnek - fideszes módra. Persze a képviselői tiszteletdíjakat valahogy mindig másképp számolják, azok másképp jönnek ki, de nyilván nagyon keményen megizzadnak a gombnyomogatásban. Nehezebb munka az, mint a COVID-osokkal foglalkozni. ;)
Tehát még egyszer: Nem a régi időt sírom vissza, annál sokkal jobbat szeretnék, csak azt mondom, hogy az igazság pártján állok, és aszerint akkor bizony más volt a helyzet.
És talán ha a Fidesz ellenzékben nem tetézte volna lázongással a világgazdasági válságot, hanem ahogy most felszólítja az ellenzéket együttműködésre (ahogy az együtt is működik, amennyire hagyják), konstruktív lett volna, méginkább más lett volna.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!