Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz haragszik a tanárokra?

A fidesz haragszik a tanárokra?

Figyelt kérdés

Komoly, hogy mennyire kihagyják őket mindenből. Most volt egy kisebb találkozónk volt általános iskolai osztálytársakkal, szóba jöttek a fizetések is, hogy ki mennyit kap fiatalon nettóban.

Szobafestő (középiskolával, érettségi nélkül): 350 ezer + szolgálati autó

Autóvillamossági szerelő (érettségi+szakma): 310 ezer + napi egy étkezés + én végén 200 ezer bónusz

Tanár (diplomával): 145 ezer + 15 ezer pótlék

Rendszergazda (érettségi+okj-vel): 255 ezer + 20 ezer cafeteria

Műkörmös (tanfolyam után): 22 ezer

Szóval ez már így is nagyon gáz, de most bevezetik azt is, hogy a 25 alattiak a bruttót kapják meg, vagyis 33%-kal magasabb lesz a bérük. Tehát ha egy szakmunkás 19 évesen elmegy dolgozni, 200 ezer helyett 300 ezret kap 6 éven át.

Viszont a tanárképzés 6 éves, vagyis ők ebből sem látnak semmit, mert kb. pont akkor töltik be a 25-ott, mikor megszerzik a diplomát, szóval maradt nekik a nettó 145 ezer.

Ráadásul míg a tanároknál alapból jobban kereső állami alkalmazottaknak most 20%-os emelést ígért a kormány, a tanároknak csak 10%-ot. Mi a baja a fidesznek velük?

2021. nov. 14. 13:59
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
54%

Amikor elkezdtem a képzést, akkor volt róla szó, hogy a minimálbérhez kötik a fizetést. Gondolta az ember, hogy akkor ez értékálló fizetést jelent, valódi megbecsülést és életpályát.

Rá egy évre kivették ezt a részt a törvényből. Még mindig a 2014-es minimálbér a vetítési alap, br. 101500 ft.

Jövőre pont a duplája lesz a minimálbér.

Na, ennyire emelkedik minden évben.

Ja, van egy 10%-os ágazati bérpótlékunk. Ezzel együtt SEM éri el az alapbér a bruttó 300000 ft-ot. (Egyetemi végzettséggel, 6. éve a pályán.)

2021. nov. 14. 16:24
 42/48 anonim ***** válasza:
38%
Magyarországon ha sztrájkolnának kiderülne, hogy nincs is szükség rájuk. Csak viszik a pénzt : iskola épületek fenntartása, menza, sportpáylák, iskola fűtése, világítása. A gyerekek meglennének a nagyiknál. Mind a covid szünetben 4-5 család összefog és elhelyezik egy nagyszülőnél aki tanít közben. Ragadna rájuk ami kell. Igaz logaritmushoz nem értenének, de talán jobb is. Egy összeszerelő országnak nem kellenek sok francos dolgok. Ami kellene a nagyiktól meglennének. 😄
2021. nov. 14. 16:31
 43/48 anonim válasza:
74%

2 pedagógus diplomám van, de tisztában voltam vele, hogy nem fogok jól keresni. De őszinte leszek sokszor nem is kellett megszakadnom. Engem az évi 46 nap szabadság vonzott, hogy a saját gyerekemmel is tudjak időt tölteni? Nyáron meg tudjam oldani a felügyeletét mondjuk.

Soha nem értettem azokat, akik a kevés fizetés miatt panaszkodnak, hiszen a csapból is ez folyik. Ezt vállaltuk, ez van...

Cégen belül (nem pedagógiai intézmény) most áthelyeztek olyan nem pedagógus munkakörbe, ahova nem kell diploma, sőt 8általános és egy 4hónapos képzéssel is fel tudnak venni embereket és bruttó 100ezerrel többet kapok!!!!

2021. nov. 14. 17:23
 44/48 anonim ***** válasza:
56%
Én egyetemre járok és gimiben meg az egyetemen is találkoztam szar tanárral. Persze lehet mondani, hogy fizessék meg őket és lehet majd válogatni de én örülök, hogy azok a rohadékok legalább szarér hugyér dolgoznak. Olyan szenya tanárok vannak, hogy én annak örülnék ha a fizetésükből már nem futná nekik semmire a hó végén és penészes kenyérrel tömnék be a büdös szájukat.
2021. nov. 14. 18:07
 45/48 anonim ***** válasza:
22%
:)
2021. nov. 14. 18:21
 46/48 anonim válasza:

Az egyik hozzászóló a következőket írja

TANÁR

- Nincs éjszakai meló.

- Nincs hétvégi meló.

- Nincs fekete foglalkoztatás.

- Van tavaszi, nyári, őszi, téli szünet.

- Van dögös anyuci és cuki diáklány.

- Van szolgálati lakás.

- Van utazási kedvezmény.

- Van boríték, ajándék.

- Nem kell utcán melózni.

- Nem kell fizikai munkát végezni.

Személyes tapasztalataim a következők

- Nincs éjszakai meló.------->Rendszeresen éjszaka 23-24 órakor fekszem le a holnapi napra készülve... Ön is?

- Nincs hétvégi meló.------->Rendszeresen nincs hétvégém a jövő hétre készülve, dolgozatokat javítva, internetes oldalakat kutatva új anyagokhoz...Ön is?

- Nincs fekete foglalkoztatás.------->Rendszeresen igérgetik a tanári fizetések emelését. Hm. 4 évvel ezelőtt az egyik kedvenc félkilós kenyerünk 99 forint volt, most 240 Ft. A fizetésem 34000 forinttal kevesebb mint 4 évvel ezelőtt...önnek is?

- Van tavaszi, nyári, őszi, téli szünet.------->Rendszeresen akkor veszem ki a szabadságom amikor kiadják, ezzel szemben Ön akkor vesz ki amikor akarja...

- Van szolgálati lakás.------->Rendszeresen fizetem a havi 120000 ft-os albérletet. Ön is?

- Van utazási kedvezmény.------->Még nem használtam, de képzelje: a képviselők ingyen utazhatnak...

- Van boríték, ajándék.------->Iskolám megbecsült tanára vagyok, megkaptam már az év tanára oklevelet. Aznap jött egy boríték 35000 ft-os villanyszámláról...

- Nem kell utcán melózni.------->Rendszeresen állítanak meg az utcán a gyerekek szülei, hogy megy a csemetéjüknek a tanulás. Önt is?

- Nem kell fizikai munkát végezni.------->Rendszeresen ütöm a falba szögeket a dekorációk miatt, a rossz csapokat szereljük, év végén osztálytermeket festünk stb...Ön is?

Ha mindenki azt mondja, hogy olyan jó a tanároknak, hát akkor jöjjenek tanárnak!

Nem?

Miért nem?

Aki csak pocskondiázni tudja a tanárokat, akkor azok biztosan jobban tudják csinálni ezt a szakmát!

2021. dec. 2. 23:28
 47/48 anonim ***** válasza:
35000 ft-os villanyszámla? Palotában élsz?
2021. dec. 3. 09:26
 48/48 anonim válasza:

éves elszámolószámla, de azt is ki kell fizetni...

...de ez is csak egy kötekedés volt...

Várjuk szeretettel tanárnak!

2021. dec. 5. 21:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!