Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz haragszik a tanárokra?

A fidesz haragszik a tanárokra?

Figyelt kérdés

Komoly, hogy mennyire kihagyják őket mindenből. Most volt egy kisebb találkozónk volt általános iskolai osztálytársakkal, szóba jöttek a fizetések is, hogy ki mennyit kap fiatalon nettóban.

Szobafestő (középiskolával, érettségi nélkül): 350 ezer + szolgálati autó

Autóvillamossági szerelő (érettségi+szakma): 310 ezer + napi egy étkezés + én végén 200 ezer bónusz

Tanár (diplomával): 145 ezer + 15 ezer pótlék

Rendszergazda (érettségi+okj-vel): 255 ezer + 20 ezer cafeteria

Műkörmös (tanfolyam után): 22 ezer

Szóval ez már így is nagyon gáz, de most bevezetik azt is, hogy a 25 alattiak a bruttót kapják meg, vagyis 33%-kal magasabb lesz a bérük. Tehát ha egy szakmunkás 19 évesen elmegy dolgozni, 200 ezer helyett 300 ezret kap 6 éven át.

Viszont a tanárképzés 6 éves, vagyis ők ebből sem látnak semmit, mert kb. pont akkor töltik be a 25-ott, mikor megszerzik a diplomát, szóval maradt nekik a nettó 145 ezer.

Ráadásul míg a tanároknál alapból jobban kereső állami alkalmazottaknak most 20%-os emelést ígért a kormány, a tanároknak csak 10%-ot. Mi a baja a fidesznek velük?

2021. nov. 14. 13:59
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
88%

"Most akkor azt is magyarázd meg, hogy egy műkörmös mivel dolgozik többet,"

A műkörmös az vállalkozó a fizetése attól függ mennyit dolgozik, mennyi kuncsaftja van. Na meg hogy milyen ügyes

2021. nov. 14. 14:28
 22/48 A kérdező kommentje:

"A műkörmös az vállalkozó a fizetése attól függ mennyit dolgozik, mennyi kuncsaftja van"

Akkor én ismerek, ő alkalmazott szalonban.

2021. nov. 14. 14:30
 23/48 anonim ***** válasza:
26%
A kezdő tanár nem keres jól, de később 200-300 nettóra emelkedik a bérük és ugyanúgy csak 10-re járnak és 15-kor mennek is vagy ha 8-ra jönnek délben lépnek is. Megvan a nyári szünet és minden évszakban van iskolaszünet. Télen két hét is. Azért ez így nagyon kénylmes!!
2021. nov. 14. 14:31
 24/48 A kérdező kommentje:
A nettó 200-at még 10 év után sem érik el. Bértàbla.
2021. nov. 14. 14:35
 25/48 anonim ***** válasza:
50%
Valami 30 nettó az ofő pótlék és 17 év után asszem érik el a 20-at és arra az ofő pótlék nagyon jó. Az alsós tanítóknál meg majdnem mindenki ofő
2021. nov. 14. 14:38
 26/48 anonim ***** válasza:
31%

Van tanár rokonom, nem is egy.

Állandóan, lehetetlen időkben hínak ide-oda, és amikor kérdezem, hogy te nem melózol sehol? Na akkor jön a válasz, hogy 2 lyukasóra, 10-re megyek, ÁÁÁÁÁÁÁ, má 1 óra, végeztem.

És mondom felkészülés az órára? Nagy csend...majd jön a válasz, hogy minek, hiszen a ... matek örök, meg a Rákóczi szabadságharc ideje is állandó, meg...

És mondom a dolgozatjavítás? Mire a válasz: "Hülye-e vagy? X-elős válaszok, vagy cseréljétek ki a lapokat és javítsátok ki egymásnak."

Én meg xopjam le a HR-est 1 szabadnapért. >:(

2021. nov. 14. 14:40
 27/48 anonim ***** válasza:
81%

"Akkor én ismerek, ő alkalmazott szalonban."

Egy nagyobb szalonban lehet ahol van akkora forgalom hogy többet foglalkoztatnak de ugyan úgy érvényes rájuk amit mondtam. Ha szarul dolgozik stb kirúgják .

Egyébként én ismerek szalagmunkást is akinek 550 ezret kap bruttóban az nettóban is gci sok de lényegében nincs élete annyit dolgozik és nehéz munkát

2021. nov. 14. 14:41
 28/48 A kérdező kommentje:
Ráírtam gyorsan. Bruttó 20.300 az osztályfőnöki pótlék.
2021. nov. 14. 14:43
 29/48 A kérdező kommentje:
Aztán egy magyartanár hogy javítja ki a fogalmazásokat pillanatok alatt?
2021. nov. 14. 14:43
 30/48 anonim ***** válasza:
67%

Én tanár vagyok. Senki sem haragszik ránk. Ennyire van beárazva ez az állás. Összehasonlításban megnézheted mennyi skill kell egy szakmához és mennyi van egy tanárnak. A legkönnyebb felsőoktatás után bekerülni egy olyan iskolába, ahol már a gyakornoktól kezdve megkapja az évi három és fél hónap szabadságot a szünidőkkel. Javítottam magyar dolgozatokat reálos létemre. A gyerekek közhelyeket nyögtek be. Ripsz ropsz ki lehetet javítani. Verselemzésnél azt is leírja adiák, hogy melyik évben írta és hány versszakos maga a vers érted!? 🤣

A mesterpedagógus nem képes a saját osztályában a du napköziből elmenőket összeírni a napközis naplót nem képesek hónapokig kitőlteni. Elfelejtik az anyagot bevinni az értekezletre, vedég előadásra. Elemi hibákat vétenek. Az alsós nem tudja hogy a KIR statba a lakheyére mit írjon be. Ggyaláűzatosan semmit sem végeznek el normálisan. Marad a kényelmes munkavégzés ami vonzó még mindig. Míg a többi pályán évi 20 nap+ életkortól függő jár, addig itt már kezdettől megkapod a szünidőket. Szabad 7végét napi 5-6 óra munkát. Nagy jó ez a pálya szerintem még most is. A gond az emberek szemléletével van. Mindenki anyagi centrikussá vált. Ezen kellene változtatni.

2021. nov. 14. 15:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!