A fidesz haragszik a tanárokra?
Komoly, hogy mennyire kihagyják őket mindenből. Most volt egy kisebb találkozónk volt általános iskolai osztálytársakkal, szóba jöttek a fizetések is, hogy ki mennyit kap fiatalon nettóban.
Szobafestő (középiskolával, érettségi nélkül): 350 ezer + szolgálati autó
Autóvillamossági szerelő (érettségi+szakma): 310 ezer + napi egy étkezés + én végén 200 ezer bónusz
Tanár (diplomával): 145 ezer + 15 ezer pótlék
Rendszergazda (érettségi+okj-vel): 255 ezer + 20 ezer cafeteria
Műkörmös (tanfolyam után): 22 ezer
Szóval ez már így is nagyon gáz, de most bevezetik azt is, hogy a 25 alattiak a bruttót kapják meg, vagyis 33%-kal magasabb lesz a bérük. Tehát ha egy szakmunkás 19 évesen elmegy dolgozni, 200 ezer helyett 300 ezret kap 6 éven át.
Viszont a tanárképzés 6 éves, vagyis ők ebből sem látnak semmit, mert kb. pont akkor töltik be a 25-ott, mikor megszerzik a diplomát, szóval maradt nekik a nettó 145 ezer.
Ráadásul míg a tanároknál alapból jobban kereső állami alkalmazottaknak most 20%-os emelést ígért a kormány, a tanároknak csak 10%-ot. Mi a baja a fidesznek velük?
"Most akkor azt is magyarázd meg, hogy egy műkörmös mivel dolgozik többet,"
A műkörmös az vállalkozó a fizetése attól függ mennyit dolgozik, mennyi kuncsaftja van. Na meg hogy milyen ügyes
"A műkörmös az vállalkozó a fizetése attól függ mennyit dolgozik, mennyi kuncsaftja van"
Akkor én ismerek, ő alkalmazott szalonban.
Van tanár rokonom, nem is egy.
Állandóan, lehetetlen időkben hínak ide-oda, és amikor kérdezem, hogy te nem melózol sehol? Na akkor jön a válasz, hogy 2 lyukasóra, 10-re megyek, ÁÁÁÁÁÁÁ, má 1 óra, végeztem.
És mondom felkészülés az órára? Nagy csend...majd jön a válasz, hogy minek, hiszen a ... matek örök, meg a Rákóczi szabadságharc ideje is állandó, meg...
És mondom a dolgozatjavítás? Mire a válasz: "Hülye-e vagy? X-elős válaszok, vagy cseréljétek ki a lapokat és javítsátok ki egymásnak."
Én meg xopjam le a HR-est 1 szabadnapért. >:(
"Akkor én ismerek, ő alkalmazott szalonban."
Egy nagyobb szalonban lehet ahol van akkora forgalom hogy többet foglalkoztatnak de ugyan úgy érvényes rájuk amit mondtam. Ha szarul dolgozik stb kirúgják .
Egyébként én ismerek szalagmunkást is akinek 550 ezret kap bruttóban az nettóban is gci sok de lényegében nincs élete annyit dolgozik és nehéz munkát
Én tanár vagyok. Senki sem haragszik ránk. Ennyire van beárazva ez az állás. Összehasonlításban megnézheted mennyi skill kell egy szakmához és mennyi van egy tanárnak. A legkönnyebb felsőoktatás után bekerülni egy olyan iskolába, ahol már a gyakornoktól kezdve megkapja az évi három és fél hónap szabadságot a szünidőkkel. Javítottam magyar dolgozatokat reálos létemre. A gyerekek közhelyeket nyögtek be. Ripsz ropsz ki lehetet javítani. Verselemzésnél azt is leírja adiák, hogy melyik évben írta és hány versszakos maga a vers érted!? 🤣
A mesterpedagógus nem képes a saját osztályában a du napköziből elmenőket összeírni a napközis naplót nem képesek hónapokig kitőlteni. Elfelejtik az anyagot bevinni az értekezletre, vedég előadásra. Elemi hibákat vétenek. Az alsós nem tudja hogy a KIR statba a lakheyére mit írjon be. Ggyaláűzatosan semmit sem végeznek el normálisan. Marad a kényelmes munkavégzés ami vonzó még mindig. Míg a többi pályán évi 20 nap+ életkortól függő jár, addig itt már kezdettől megkapod a szünidőket. Szabad 7végét napi 5-6 óra munkát. Nagy jó ez a pálya szerintem még most is. A gond az emberek szemléletével van. Mindenki anyagi centrikussá vált. Ezen kellene változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!