Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elvennéd a határontúli magyaro...

Elvennéd a határontúli magyarok szavazati jogát?

Figyelt kérdés
Mivel ezek román, szlovák, szerb stb állampolgárok, nem ide adóznak, nem itt élnek, csak az alamizsnáért kuncsorognak Viktortól, ezért véleményem szerint semmi közük Magyarországhoz. 1920 már rég volt, törődjenek bele, hogy más országhoz tartoznak, vagy költözzenek Magyarországra, és fizessék itt az adót.

2021. nov. 11. 19:13
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
89%

"Tehát amikor magyar származású, magyar anyanyelvű, magyar érzelmű ember 4 évente egyszer (valljuk be, ez nem túl nagy gyakoriság) beleszólhat az anyaországa életébe, az nagy probléma."

Mivel a döntése nem befolyásolja az életét közvetlenül, de sok millióét igen, nos, igen, ez probléma. Az én életemet pedig pl. Németország hat közvetve, mégsem szavazhatok náluk.

Az Uniós képviselőnek nagyon is húsbavágó, hogy szégyenkeznie kell-e, hogy milyen országot képvisel, vagy büszke lehet rá.

2021. nov. 11. 21:48
 32/56 anonim ***** válasza:
93%

"Nem

"1 - Ők is magyarok. Őseik magyar földön születtek, lehet még maguk is, pedig nem k9öltöztek sehova"

De már nem Magyarország területén születtek. Tedd már túl magad a Trianon-siratáson. Nem tudsz ezellen már mit tenni.

"2 - Nem adóznak az első választók sem a felsőoktatásban, akkor tőlük is vegyük el a szavazati lehetőséget?"

Okoska, ők Magyarország területén születtek. Látom ilyen egyszerű dolgot nem vagy képes felfogni.

"3 - Sajnos nagyban függ a helyzetük attól hogy milyen kormávan. Mivel a baloldal lásd Medgyessy a román elnökkel koccint trianoa és 23 milla románnal fenyeget. Semmivel sem támogatják a határon túliakat sem. Nem is állnak ki mellettük. Hagyjuk őket cserben?"

Egy nagy fenéket igaz ez. Medgyessy meg a szocik agyiban voltak hülyék nem akartak szavazóbázist csínálni a határontúliakból. A határon túliakat miért az én adómból kell támogatni?

2021. nov. 11. 22:14
 33/56 A kérdező kommentje:
30) Bocsi, de nem ertem a parhuzamot. Az Európai Unióban magyarok is vannak, és nem ők döntenek arról ki irányítsa az országunk. Erdélyiek, szlovákiai magyarok viszont igenis erről döntenek. Lényegtelen, hogy mennyire érzed magadénak a kultúrát. Szerintem egy sok éve Mo-n élő külföldinek több köze van az országban folyó ügyekhez, mint a határontúliaknak. Tisztelet a kivételnek, de az Erdélyből, Szlovákiából történő átszavazásnak szerintem egy motivációja van: továbbra is OV legyen a miniszterelnök, hogy folyjon az anyaországból a pénz.. Lehet vitatkozni, én ezt így látom.
2021. nov. 11. 22:16
 34/56 anonim ***** válasza:
78%
Ha egy határon túli ne szavazzon mert nem itt adózik, akkor egy külföldön dolgozó magyar se szavazhasson, mert nem itt adózik.
2021. nov. 11. 22:23
 35/56 anonim ***** válasza:
76%

#33: Szlovákiából nem is szavazhatnak, Szlovákia tiltja a kettős állampolgárságot.

Én romániai magyar vagyok, de egyáltalán nem pártolom a Fideszt.

A stadionokra nincs szükségem, aminek örülnék, ha valóban kiállna mellettünk, ezt viszont nem érzékelem. MZP szimpatikusabb számomra.

Csak felfelé!

2021. nov. 11. 22:32
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
34: Ahogy mondod, ezzel teljesen egyetértek. Nem biztos, hogy ilyen élesen el kell határolni, de aki mondjuk 3-5 éve életvitelszerűen külföldön él, dolgozik, adózik attól igenis megvonnám a szavati jogot. Haza lehet költözni, és akkor lehet itthon szavazni. Semmi értelme annak, hogy szavazhat, majd a döntésének semmilyen következményét nem kell viselnie.
2021. nov. 11. 22:32
 37/56 anonim ***** válasza:
0%

34 oké, elvennéd tőle,.de a romántól nem?

Észen vagytok ti emberek?

2021. nov. 12. 00:48
 38/56 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen elvenném. Ha nem itt lakik és nem itt adózik, akkor ne szavazzon itt!
2021. nov. 12. 09:35
 39/56 anonim ***** válasza:
100%

37

Azt írtam, hogy ha egy határon túli ne szavazzon, akkor az se aki külföldön melózik és oda adózik. Ez mindkettőre vonatkozik.

2021. nov. 12. 10:33
 40/56 anonim ***** válasza:
7%
Nem venném el, elvégre ők is a Fideszre szavaznak. 2022 ben mi Fideszesek egyenesen lerohanjuk a szavazó urnákat és ismételten narancsos színekbe borítjuk ezt a kis nemzetet! A többi EU-s ország meg irigykedni fog, hogy mi magyarok ennyi ideje egy kormányt akarunk! :)) Fidesz kormányt mindhalálig :))
2021. nov. 12. 10:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!