Elvennéd a határontúli magyarok szavazati jogát?
"Tehát amikor magyar származású, magyar anyanyelvű, magyar érzelmű ember 4 évente egyszer (valljuk be, ez nem túl nagy gyakoriság) beleszólhat az anyaországa életébe, az nagy probléma."
Mivel a döntése nem befolyásolja az életét közvetlenül, de sok millióét igen, nos, igen, ez probléma. Az én életemet pedig pl. Németország hat közvetve, mégsem szavazhatok náluk.
Az Uniós képviselőnek nagyon is húsbavágó, hogy szégyenkeznie kell-e, hogy milyen országot képvisel, vagy büszke lehet rá.
"Nem
"1 - Ők is magyarok. Őseik magyar földön születtek, lehet még maguk is, pedig nem k9öltöztek sehova"
De már nem Magyarország területén születtek. Tedd már túl magad a Trianon-siratáson. Nem tudsz ezellen már mit tenni.
"2 - Nem adóznak az első választók sem a felsőoktatásban, akkor tőlük is vegyük el a szavazati lehetőséget?"
Okoska, ők Magyarország területén születtek. Látom ilyen egyszerű dolgot nem vagy képes felfogni.
"3 - Sajnos nagyban függ a helyzetük attól hogy milyen kormávan. Mivel a baloldal lásd Medgyessy a román elnökkel koccint trianoa és 23 milla románnal fenyeget. Semmivel sem támogatják a határon túliakat sem. Nem is állnak ki mellettük. Hagyjuk őket cserben?"
Egy nagy fenéket igaz ez. Medgyessy meg a szocik agyiban voltak hülyék nem akartak szavazóbázist csínálni a határontúliakból. A határon túliakat miért az én adómból kell támogatni?
#33: Szlovákiából nem is szavazhatnak, Szlovákia tiltja a kettős állampolgárságot.
Én romániai magyar vagyok, de egyáltalán nem pártolom a Fideszt.
A stadionokra nincs szükségem, aminek örülnék, ha valóban kiállna mellettünk, ezt viszont nem érzékelem. MZP szimpatikusabb számomra.
Csak felfelé!
34 oké, elvennéd tőle,.de a romántól nem?
Észen vagytok ti emberek?
37
Azt írtam, hogy ha egy határon túli ne szavazzon, akkor az se aki külföldön melózik és oda adózik. Ez mindkettőre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!