Ha a határontúli magyarok elpártolnának a Fidesztől és ellenzéki szavazóvá válnának a fideszesek habzó szájjal magyaráznának és követelnék a szavazati joguk elvételét?
Ez a téma már lecsengőben van, kezdenek beletörődni.
A baloldalon is már csak a DK követeli a külföldön élő magyar állampolgárok szavazati jogának elvételét.
Szerintem inkább a lazítások felé haladunk majd, a jogilag Magyarországon élő, de ideiglenesen külföldön tartózkodó állampolgárok is szavazhatnak majd levélben és akár osztrák mintára 16 éves kortól jár majd szavazati jog.
A Fidesz azt is felvetette már, hogy a gyermekek után a szülőknek plusz szavazati joga legyen, de szerintem ebből a jövőben sem lesz semmi.
" a gyermekek után a szülőknek plusz szavazati joga legyen"
ez mit jelent?
7
A Jobbikra miért nem szavaztak 2018-ban? Ők még a Fidesznél is jobban kiálltak értük még is a fideszre ment a határon túli szavazatok 98%-a...
"ideiglenesen külföldön tartózkodó állampolgárok is szavazhatnak majd levélben és akár osztrák mintára 16 éves kortól jár majd szavazati jog" Ausztriában is nem egy cirkusz volt már pont a levélszavazatok miatt, szerintem komplett bekéne szüntetni és nemhogy mégbövíteni.
Azért van a szavazásnak egy meghirdetett napja, hogy mindenki azna adja le a szavazatát, és nem egy héttel elöbb. (Igen reálisan nézve külfödlröl legalább egy héttel elöbb fel kell adnod a szavaztot, hogy biztosan megérkezzen, amikor még a kampány még javában folyik.)
Ami szavazati jog levitelét illeti, az EU-ban egyedül Ausztriában 16 év. Magyarországon egyetlen egy párt sincs, amely az elsö választás életévének csökkentését a programjába vette volna, így ennek semmi realítása sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!