Márki-Zaynak hogyan fér össze a vallásossága a melegházasság támogatásával?
Figyelt kérdés
A katolikus egyház nagyon kategórikus ebben a kérdésben, aki pedig ehhez a közösséghez tartozónak érzi magát, az miért megy ezzel szembe nyíltan. Most én értem az ő érvelését, hogy a szekuláris állam így meg úgy, de az egyházi tanítás szerint a hit és a jócselekedetek is szükségesek, ráadásul közösség előtt felvállalni ezt sosem volt nehéz. Nekem amúgy semmi bajom azzal, ha valaki támogatja a melegházasságot, én sem ellenzem, de itt érzek egy kis ellentmondást. Szerintem ezt azért mondja, hogy a liberális szavazókat ne távolítsa el magától.2021. nov. 9. 12:41
11/14 A kérdező kommentje:
Pl. maga Márki-Zay, erről is nyilatkozott többször.
2021. nov. 9. 21:03
12/14 anonim válasza:
#11: Viszont azt pontosan tudja, hogy az emberek nagyon nagy többsége ezt nem tartja be és nem is várja el.
13/14 anonim válasza:
Nagyjából annyira veszi komolyan a vallást mint Borkai vagy Szájer.Akik kérkednek a keresztény mivoltukkal azok tuti,hogy nem az egyház törvényei szerint élnek.
14/14 anonim válasza:
Már rég nem élnek az emberek minden bibliai elvárásnak megfelelően.
A legfontosabbnak a másik elfogadását és a másik iránti minimális szeretet megtartását tartom (ahogy sokan mások).
Nem a templomi esküvőt, szimplán a polgári házasságot engedélyezné.
Ez inkább jogi dolog. Például:
- Halál esetén örökölhetsz
- Ha a párod kórházba kerül, adnak ki róla információt (amúgy be se engednek..)
És még lehetne folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!