Karácsony Gergely programjában van az atipikus munkavállalási formák, így a részmunkaidő választásának támogatása. Ez nagy segítség lenne a kisgyermekes szülők számára, akik így könnyebben fenn tudnák tartani a munka-magánélet-egyensúlyt. Támogatnád?
Figyelt kérdés
Növelné ez a gyermekvállalási kedvet? Lányok, nők, mit gondoltok erről (és persze az apukák is, hiszen vannak családok, ahol az apuka marad otthon a gyermekkel)? Részmunkával többet tudnának keresni, mint anélkül, és a kisgyermekre is jutna elég idő.2021. okt. 7. 12:38
1/5 Sindelar válasza:
Én most is bevállalnám, ha alanyi jogon választható lenne. Nettó 490 ezret keresek, simán bevállalnék egy 35 órás munkahetet kicsit kevesebb fizuért. Szóval igen, elég merev a munkaidő kezelése Magyarországon. Mondhatni elég avítt-konzervatív. Differenciálni kellene a normál munkaidőt, és sokféle opciónak teret kellene engedni, hogy az emberek az élethelyzetüknek megfelelően választhassanak.
2/5 anonim válasza:
...megvan hiperpasszív nyelvtudás...az is komoly!!
3/5 anonim válasza:
A napokban valamiért megnéztem, hogy mit kínál az ALDI a munkaerő piacon.
Amit találomra megnyitottam, ott részmunkaidős pozícióba 10-30 óráig 5 órás lépésekben kínáltak lehetőségeket.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy nyugati rendszerhez szokott cég fel van készülve ilyen foglalkoztatásra is, mert vélhetően már évtizedek óta így csinálják.
4/5 anonim válasza:
Igen, a társadalomban nagyon különböző életkörülmények fordulnak elő, és a törvényalkotásnak ehhez alkalmazkodnia kellene.
5/5 A kérdező kommentje:
3 Pontosan, ez Nyugat-Európában teljesen normális. 1-es és 4-es kommentre is ment a like. Valóban nem egységes a lakosság élethelyzete, szükség lenne, hogy a munkavállalást minél inkább összhangba hozzuk az emberek mindennapi életével. A 2-es meg tipikus. Brainstormingolás zajlik, de egy réteg akkor is csak az ostoba csipkelődést tolja. Mennyit ártott ez a mentalitás az ország haladásnak...
2021. okt. 7. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!