Szerintetek orvosi első év mellett belefér egy részmunkaidős állás?
Két okból is erősen kétséges az orvosi mellett részmunkaidős állást vállalni. Az egyik, hogy (különösen a félévek vége felé és vizsgaidőszakban) sajnálni fogod, hogy egy napnak csak 24 órája van, annyit kell tanulni. A másik, hogy az idődet az egyetemen előre nem látható módon osztják be számodra, így akár este is kezdődhetnek egyes órák; s rettentően kevés az a munkahely, ahol olyasmit mondhatsz a főnöködnek, hogy mondjuk kedden és csütörtökön 3-tól ráérsz, de hétfőn, szerdán és pénteken csak este 6-tól.
Az egyetlen, ami talán reálisan elképzelhető az orvosi mellett, hogy hétvégente 1 napot elmehetsz diákmunkára, mondjuk szombatonként egy áruházba kisegítő eladónak. De persze ilyesmiből jelentős jövedelemre nem számíthatsz, s akkor viszont kérdés, hogy megéri-e, hogy nem jut időd pihenésre, regenerálódásra.
Jót nevettem ezen a kérdésen. 😁
Sajnos nem lesz rá időd .
Attól függ mi.
Akik látatlanba rávágják, hogy nem, csak 1-2 meló lebeg a szemük előtt.
Akkor azok akik saját lábon élnek (minden szülői, rokoni segítség nélkül) hogy oldanák meg.
Nem fog minden az öledbe hullani, de nem lehetetlen.
Bocsi, nem tehetek róla, hogy egyik szülőm sem él már. Nagyszüleimet sosem ismertem (születésem előtt meghaltak). Nincs idősebb testvérem, aki már bőven a saját lábán áll, így tudna segíteni.
És még sokáig solrolhatnám.
Nem örököltem milliókat-milliárdokat.
Viszont az álmomat nem fogom feladni.
Akkor elárulom a "titkot".
Lehet teljes állás mellett is orvosi egyetemre járni, ha:
- Nem ütközik a tanórák idejével
- Olyan a munkád, hogy halálra unod magad, plusz munkaidőben legálisan alhatsz is.
És pont ez adta nekem az ötletet, amikor a szó legszorosabb értelmében halálra untam magam a melóhelyen.
Miért ne tanuljak unatkozás helyett, ha fizetik az időmet?
Egyébként a "titokzatos" meló: vagyonőr csaj vagyok egy olyan helyen, ahol csak lenni kell (nem kell sétálni, állni, vásárlókra figyelni, stb).
Mivel nem egyedül vagyok egy szolgálati időn belül, így felváltva alhatunk is.
Ezen felül általános és középiskolásokat szoktam matekból korrepetálni, ami eléggé rugalmas, így ha napi csak 1 órát számolunk, már megéri, nem szakadok bele, millió másra marad időm.
A diákhitelt más okokból, de nem vehetem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!