Márki-Zaynak hogyan fér össze a vallásossága a melegházasság támogatásával?
10 parancsolat egyike "ne lopj" "ne kívánd felebarátod értékeit"
A kormány folyamatosan szembe megy ezzel.
MZP pedig azért mert nem akarja máglyán elégetni a melegeket nem azt jelenti a szíve csücske, de emberi alapjog lassan a házasság.
Nem azt mondta MZP hogy templomi esküvőjük lehet a melegeknek, hanem hogy állami.
A kettő nem ugyan az, a templomi jogilag konkrétan semmi, a polgári meg minden.
Nincs ebbe ellentmondás még ha nem is a szívem MZP
"miért megy ezzel szembe nyíltan"
Nem megy szembe. Én is hívő vagyok, én is támogatom az azonos nemű párok polgári házasságát. A polgári házasság ugyanis egy jogilag elismert életközösség. Ahogy a bejegyzett élettársi kapcsolat is. Engem nem zavar, ha házasságnak hívják.
Nagyon Zayos ez a Márki!!!
Nem kéne miniszterelnöknek.
A jelenlegi kormány is csak névleg keresztény, nagyrészük puszta politikai haszonszerzésből mutatja magát annak, de ebből a szempontból szerintem MZP sem különb.
Ez örökre egy dilemma marad, hogy a vallás magánügy vagy közügy, mert egyesek egyszerűen nem tudják elfogadni a másik ember másságát és a vallásban találnak ehhez magyarázatot.
Én nem látom az átjárást a vallás és a homoszexualitás elfogadása közt, a kettő egymással antagonisztikus ellentétben áll, vagy egyiket vagy másikat követed.
"Én nem látom az átjárást a vallás és a homoszexualitás elfogadása közt, a kettő egymással antagonisztikus ellentétben áll, vagy egyiket vagy másikat követed."
Az elfogadás alapvető lenne a keresztény vallásban. HA én a saját nememhez vonzódnék, akkor valószínűleg együl maradnék, mert hívőként elfogadnám azt, hogy azonos párok között nem megengedett a kapcsolat. Vagy átértékelném, hogy hiszem-e azt az Istent, aki meghatározza, hogy kivel lehetek együtt. Mivel személyesen nem vagyok érintett, ezt a morális dilemmát meghagyom annak, aki érintett, és nem ítélkezek felette. Az, hogy elfogadod a másikat olyannak, amilyen, nem jelenti azt, hogy követed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!