Milyen lenne szerintetek Magyarország, ha nem lett volna itt 45 évig kommunizmus, szovjet uralom?
21: "A 94 - es választásokon voltam 19 éves."
Akkor nem volt időd, hogy a jó oldalait is meglásd az előző rendszernek. Én is csak később vettem észre azokat, bár többet éltem benne.
A választási eredményen nem csodálkozom, az emberek azt hitték, itt minden jobbra fordul rövid időn belül, sőt ezt is ígérgették nekik. Csalódtak, és visszaszavazták a régi nómenklatúra képviselőit, akik internacionalistából lettek multinacionalisták rövid idő alatt.
22#
98-ban Orbán elhitte, hogy meggyőzte Kádár János népét, majd 2002-ben jött a pofáraesés.
Akik Orbán és Kádár között akarnak erőltetetten párhuzamot vonni, azok a jelenlegi berendezkedésből fakadó problémákat akarják eltussolni. Semmi köze egymáshoz a két rendszernek. A Kádár-rendszerben az erőforrásokat társadalmasították, ma magánosítják. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Akkor társadalmi tulajdonban voltak az erőforrások, ma igyekeznek mindent néhány oligarcha magántulajdonába venni.
Pont a szöges ellentéte a kettő egymásnak. A jelenlegi rendszer a Horthy-rendszerrel vonható párhuzamba. Aki jobbról akarja előzni a fideszt, az még olyanabb lesz, mint a fidesz.
26) Görögország jó példa, mert ott is fasiszta katonai diktatúra volt, mint Magyarországon 1945 előtt. Görögországban (és Portugáliában) viszont ez 1974-ben összeomlott, míg Magyarországon a lakosság feudális, tekintélyszerető beállítottsága miatt nem omlott volna össze, így kizártnak tartom, hogy Görögország szintjén lennénk. Olyasmi rendszer lett volna, mint a görögöknél '74-ig, gyakorlatilag a Horthy-rendszer folytatódott volna tovább.
Hogy olyanok lennénk, mint Olaszország, azon jót röhögtem. :D Szegény 3-as...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!