Miért nem szeretik sokan az ultraliberalizmust?
Nem értem, hogy még most a 21. században is vannak, aki a keresztény MO.-t féltik, ahelyett hogy élveznék a szabadságot. Azt sem értem, hogy valaki a szólás-és sajtószabadságot, vallásszabadságot, egyesülési és gyülekezési szabadságot még szereti, de a szexuális szabadsággal pl. már nem ért egyet. Nem fogják fel, hogy a homo-bi-és pánszexualitás, transzneműség normális dolog, csak mert vallásosak , és egy máig nem bizonyítottan létező Istenben hisznek. Azt sem fogják fel, hogy a törvény elötti egyenlőség és szolidaritás fontos dolog, és állandóan a cigányokat szídják, és kollektív bűnözéssel vádolják. A bevándorlást sem támogatják, (pedig ez pozitívan hatnak a gazdaságra) mert a "nemzeti szuverenitás" fontosabb nekik ahelyett hogy egy Európai Egyesült Államokat támogatnának. Engem balliberálisként még az is mindig felháborít, ha az USA-t, Izraelt, vagy az EU-t szídják. Pedig a ha tudnàk, hogy a kapitalizmus és a
szociális piacgazdaság milyen magas béreket és nyugdíjakat eredményez, és hogy ott progresszív adórendszer van. De nem, a jobbosoknak a vallás és a nemzet fontosabb, mint a szabadság. És kellenek egyházak igen, de a politikától függetlenül
17) Fogalomzavarba szenvedsz (mint a jobboldal általában). A marxizmus minden termelőeszközt közösségi tulajdonba akar venni. A (neo)liberalizmus ennek éppen az ellenkezője, mindent a szabadpiaci mechanizmusokra akar bízni, szabályozások nélkül, ami elképesztő károkat okoz a társadalom számára, lehetővé téve a piaci torzulások elszabadulását.
A jobboldal neoliberalizmusa pont a marxizmus szöges ellentéte. És roppant káros.
De, abban szenvedsz, a marxisták nem hisznek semmiféle szabadpiaci mechanizmusban. A neoliberalizmus a jobboldal hülyesége, Thatcher és Reagan voltak a nagy szószólói.
Ilyen iskolázatlan ez a jobboldal, hogy még az egykori "hőseikről" sem hallottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!