Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szeretik sokan az...

Miért nem szeretik sokan az ultraliberalizmust?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy még most a 21. században is vannak, aki a keresztény MO.-t féltik, ahelyett hogy élveznék a szabadságot. Azt sem értem, hogy valaki a szólás-és sajtószabadságot, vallásszabadságot, egyesülési és gyülekezési szabadságot még szereti, de a szexuális szabadsággal pl. már nem ért egyet. Nem fogják fel, hogy a homo-bi-és pánszexualitás, transzneműség normális dolog, csak mert vallásosak , és egy máig nem bizonyítottan létező Istenben hisznek. Azt sem fogják fel, hogy a törvény elötti egyenlőség és szolidaritás fontos dolog, és állandóan a cigányokat szídják, és kollektív bűnözéssel vádolják. A bevándorlást sem támogatják, (pedig ez pozitívan hatnak a gazdaságra) mert a "nemzeti szuverenitás" fontosabb nekik ahelyett hogy egy Európai Egyesült Államokat támogatnának. Engem balliberálisként még az is mindig felháborít, ha az USA-t, Izraelt, vagy az EU-t szídják. Pedig a ha tudnàk, hogy a kapitalizmus és a

szociális piacgazdaság milyen magas béreket és nyugdíjakat eredményez, és hogy ott progresszív adórendszer van. De nem, a jobbosoknak a vallás és a nemzet fontosabb, mint a szabadság. És kellenek egyházak igen, de a politikától függetlenül

2021. nov. 8. 13:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
44%
A kapitalizmus rossz
2021. nov. 8. 14:00
 12/32 anonim ***** válasza:
67%
"Biszex ügyvédként nem ezt tapasztalom..." Te nem biszex ügyvéd vagy,hanem egy mentális beteg!
2021. nov. 8. 14:03
 13/32 anonim ***** válasza:
63%
Az ultraliberalizmus az már az anarchia.
2021. nov. 8. 14:24
 14/32 anonim ***** válasza:
75%
#10 a kapitalizmusnak semmi köze a társadalmi liberalizmushoz. Lásd Kína esetét az is gazdaságilag kapitalista társadalmilag meg olyan messze áll a liberalizmustól hogy messzebb nem is lehetne
2021. nov. 8. 14:26
 15/32 anonim ***** válasza:
72%

"bevándorlást sem támogatják, (pedig ez pozitívan hatnak a gazdaságra) "

Láttál te már dolgozó migránst? :XD

2021. nov. 8. 14:26
 16/32 anonim ***** válasza:
55%

Baloldaliként nem támogatom a liberalizmust - és Magyarország jelenlegi helyzetében komoly szerepe van annak, hogy ezt a két dolgot nem tudják szétválasztani -, mert csak azoknak a dolgoknak a szabadságában hiszek, amelyek a társadalom javára válnak. Azoknak a dolgoknak nem hiszek a szabadságában - például a munkáltatók korlátlan önkényében -, amelyek nem érvényesítik társadalmunk érdekeit, sőt, utóbbiakat kifejezetten szabályozni/korlátozni/tiltani kell. Progresszív vagyok, nem liberális. A társadalmi igényű szabályokban hiszek, gazdaságpolitikailag pedig roppant káros a liberalizmus, mert minden piaci torzulásnak szabad utat enged.

A jobbosoknak meg nem fontos a nemzet, nekik csak a szupergazdagok érdekei fontosak, szocio-darwinista szemléletük pedig kifejezetten szembemegy a társadalom érdekeivel.

2021. nov. 8. 14:32
 17/32 anonim ***** válasza:
63%
A neoliberalizmus igazából marxizmus, ezért érezzük olyan igazságtalannak, gonosznak. Marxisták, kommunisták találták ki ezt a sok hülyeséget a BLM-től kezdve a feminácizmusig.
2021. nov. 8. 14:42
 18/32 anonim ***** válasza:
62%

Sokat szoktam vitázni az ilyen kis sötétliberális hülyegyerekekkel, mint amilyen te is vagy, van ilyen a rokonságban is. Azzal jönnek, hogy miért van az, hogy egy átlagos cigányt 10x annyiszor igazoltatnak, mint egy átlagos fehéret, csak azért, mert a cigány az cigány. Szoktam mondani nekik, azért bazmeg, amiért létezik olyan fogalom is, hogy "cigánybűnözés". És erre nem az a válasz, hogy változzanak meg a magyarok, vagy változzanak meg a hatóságok, hanem az, hogy változzanak meg a cigányok, ha pedig nem tudnak, akkor kívül tágasabb, várja őket India meg a Gangesz.

Kérdezik tőlem, hogy honnan tudom, hogy milyenek a cigányok, mi erre a bizonyíték. Mondom nekik onnan, hogy elmúltam már 16 (kétszer annyi vagyok), és volt már elég dolgom a cigányokkal.

A progesszív adózást hagyjuk, az azokban az országokban működik, ahol egy erős kapitalizmus révén már sikeresen kiépült egy fenntartható szociális rendszer, lsd. pl. a skandináv államokat. Könnyű úgy progresszív adózásról dumálni, hogy egy olajmezőre épült az országod, meg viszi oda neked a tenger a drágábbnál drágább halakat, csak ki kell fognod.

Magyarországon a progresszív adózás csak még nagyobb gazdasági káoszt okozna annál, ami most is van.

A bevándorlásnak nyilván vannak pozitív és negatív következményei, de erősen szűrni kell, hogy kit engedünk be. Az pedig vitán felül álló tény, hogy a fehér ember reprodukciós rátája 2 alatt van, a délebbi népeké, főleg az elmaradottabb országokban élőké 3-4. Ebből egyenesen következik, hogy 100 éven belül itt több lesz a sötétbőrű, mint a fehér, és ez nem vélemény kérdése.

2021. nov. 8. 14:47
 19/32 anonim ***** válasza:
43%

Azért kismillió tévedés van ebben a szösszenetben.

"Nem fogják fel, hogy a homo-bi-és pánszexualitás, transzneműség normális dolog, csak mert vallásosak"

Egyik sem normális nemi identitás zavaros emberek egytől-egyig.

"és egy máig nem bizonyítottan létező Istenben hisznek."

Tudományos úton nem is fogják bizonyítani Isten létezését a természetfeletti meghaladja a tudomány határait.

"és állandóan a cigányokat szídják, és kollektív bűnözéssel vádolják. A bevándorlást sem támogatják, (pedig ez pozitívan hatnak a gazdaságra) mert a "nemzeti szuverenitás" fontosabb nekik ahelyett hogy egy Európai Egyesült Államokat támogatnának"

Amikor 10 rablóból 10 cigány ott nem a mi készülékünkben van a hiba azt minek kellene nevezni arab vagy kínai bűnözésnek?.

A bevándorlás nem hat pozitívan a gazdaságra rengeteg bevándorló segélyekből tengeti a napjait,aki dolgozik az pedig megnyitja a 10000.kebabost amire nincsen szükség.

De,hogy a kérdésre válaszoljak a liberalizmus mai formája olyan mint a drog eleinte kellemes és jó élményeket ad de végső soron megöli az országokat.

2021. nov. 8. 15:30
 20/32 anonim ***** válasza:
50%

A homoszexualitás azért nem normális, mert nem lesz belőle gyerek, nem reprodukálja magát az alany, tehát génjei nem öröklődnek át egy kövezkező generációba.

Nem szidnák az emberek a cigányokat, hogyha 90%-uk nem munkanélküli, igénytelen, segélyen élő bűnöző lenne, és ezt nem csak úgy mondom, nézd meg a börtönstatisztikákat, hogy a rabok hányad része cigány, vagy menj ki Pestről egy faluba, aki vidéken él már a kerítésről meg tudja mondani, hogy milyen színű a tulaj bőre.

A bevándorlásnak köszönhetően a szonszédos országok 2 millió magyart rántottak el az iparunk nagy részével egyetemben, a cigányokról meg már beszéltem.

Az USA meg Izrael meg még nálunk is nacionalistább államok, ott vannak, akik lelőnek, ha egyenlőként kezeled őket a szomszéd néppel. Nyugat-Európához meg egy darabig még nem zárkózhatunk fel, mert mi nem raboltunk össze 2 kontinensnyi vagyont, mint a franciák vagy a britek (akik a gyarmatosítás előtt még a Balkánnál is nagyobb putriban éltek).

2021. nov. 8. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!