Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért zavarja az embereket...

Miért zavarja az embereket az, ha egy egészséges fiatal oltatlan?

Figyelt kérdés

Fiatal 26 éves vagyok, nincsenek egészségügyi gondjaim, rendszeresen sportolok, FÉLEK A VÍRUSTÓL, de ennek ellenére úgy döntöttem, hogy nem veszem fel az oltást, mivel most 1 évre passziváltattam az egyetemet és nem kell tömegbe mennem. Ugyanúgy félek a vírustól, hordom a maszkot, fertőtlenítek, rendszeresen teszteltetek, ha észlelek bármilyen tünetet, félévente járok antitest vérvizsgálatra (eddig még nem voltam koronavírusos) és abban reménykedem, hogy hamarosan lecseng ez az egész. Ugyanakkor nem szeretném felvenni az oltást (mRNS típus), mert egy olyan kísérleti technológiáról van szó, amit igazán most próbáltak ki először az emberiségen, és nem szeretném, ha a testembe kerülne. Nem vagyok ostoba, nem hiszek a konteókban, sőt gyakran szórakozok is egy jót azokon a szerencsétleneken, akik elhiszik, hogy csippek vannak benne, meg hogy irányítani akar minket a Bill Gates, bármennyire is szomorú az egész. Valójában az zavar, hogy genetikai úton beavatkoznak a sejtszerkezetbe, és bizonyos értelemben megváltoztatják azt - a sejt legyárt egy olyan patogént, ami alapvetően nem a szervezet molekuláihoz tartozik. Bár az immunrendszer képes felismerni a szervezettől idegen molekulákat, és elpusztítja azokat, de nekem mégis nagyon merész kijelentés az, hogy 100% biztonságos egy olyan hatóanyag, ami a sejttel legyárttat egy olyan anyagot, ami valójában annak a sejthalálát idézi elő (az immunrendszer megtámadja a saját sejtjét). Csak spekulációk vannak arra vonatkozóan, hogy egy ilyen “provokáció” hosszútávon mit okozhat. Lehetséges, hogy egy adagtól még nem lesz senkinek semmi baja, de most már a negyedik adag felvételét emlegetik, és az már többszörös kitettséget jelentene. Az én értelmezésemben, ha rendszeresen idézzük elő mesterségesen azt, hogy a sejt önmagát ítélje halálra (merthogy immunológiailag ez történik), akkor valami belső érzet azt mondja, hogy ennek még lehet valamilyen súlyosabb, nem várt következménye a későbbiekben. Egyébként értékelem a tudomány munkáját és fejlődését, sőt, ha biztonságosnak bizonyul ez a technológia, akkor csak gratulálni tudnék, de én most még legalább 1 évet várnék ezzel.

Az idősek vagy krónikus betegeknek jobban megéri vállalni ezt a kockázatot, ez nem kérdés, de miért zavarja az embereket az, ha azt mondom, hogy én oltatlan vagyok? Szinte azonnal megkaptam a lehető legcsúnyább tekinteteket. Pedig gyakorlatilag jobban vigyázok arra, nehogy megfertőzzek másokat, mint egy oltott, aki büszkén maszk nélkül villamosozik megfertőzve ezzel X embert. Ezért is idegesít, hogy a kormány csak az oltást propagálja, pedig az óvintézkedések is nagyon sokat számítanak! Az emberek azt hiszik, hogy az oltatlan egyben vírustagadó is, ami óriási tévedés!

2021. nov. 6. 23:31
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
36%
Na most ha az itteni szakértő beírások sem győztek meg, akkor iratkozz is ki szerintem, nem vagy méltó arra, hogy orvos legyél.
2021. nov. 7. 09:21
 12/31 anonim ***** válasza:
26%

na te fixen nemvagy orvostanhallgató, mert ugyan azokat a konteókat írod, mint a többi összeesküvés elméletes idióta

az oltás nem attól véd meg, hogy ne legyél covios!!! hanem attól, hogy ne kelljen a korházban szenvedned a lélegeztetőgépen!

üdv: gls futár

2021. nov. 7. 10:05
 13/31 anonim ***** válasza:
59%

" ha az oltottak IS fertőzhetnek, sőt fertőznek, ha maszk nélkül vannak emberek között?"

Kamu, ebben a megalapozatlan baromságban csak az oltásellenesek hisznek és ők terjesztik.

[link]

[link]

Gondolom a passziváltatásod fő okai közül a legfőbb (már ha tényleg orvostanhallgató vagy), hogy minden főtárgyadból buktál, mert tényleg rengeteg baromságot beszélsz :DD

2021. nov. 7. 10:19
 14/31 anonim ***** válasza:
28%

Jaja, meghalt 5 millió 80 év feletti daganatos ember.

Így a helyes.

2021. nov. 7. 12:07
 15/31 anonim ***** válasza:
35%

Akkor oltass másik típusú vakcinával!

Egyébként ez milyen baromság már, hogy az oltottak is fertőznek, ezért felesleges az oltás?

Ha rádtüsszent egy covidos, és azzal a kezeddel összetapogatsz mindent, akkor így továbbadhatod a fertőzést úgy, hogy te nem is betegszel meg. Viszont ezt nyilván nem lehet kivédeni, szóval ez nem egy érv.

2021. nov. 7. 12:15
 16/31 A kérdező kommentje:

10: nem lesz nyájimmunitás, a koronavírus ugyanúgy beépül közénk, mint az influenza és szezonális betegség lesz. A vírus folyamatosan mutálodik, jövőre vagy 2023-ra pedig esélyes, hogy olyannyira sérülni fog az örökítőanyaga, hogy egy sima náthánál nem okoz súlyosabb komplikációkat.

Azt már egyszer elmagyaráztam, hogy miért nem tesztelik 15 éve az mRNS technológiát embereken, másrészt bármelyik virológus vagy immunológus egyetért abban, hogy kutatások valóban folynak már legalább 10 éve, de mivel 2020-ban történt egy hatalmas tudományos áttörés, ami Karikónak köszönhető, így azt először csak most tesztelik.

Rég nem újdonság, hogy az oltottak is ugyanúgy fertőznek:

[link]

“Kemenesi Gábor Junior Prima díjas magyar biológus, víruskutató, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusának írása szerint a delta variáns esetében az oltottak és nem oltottak hasonló mennyiségű vírust ürítenek a felső légutakból amennyiben megfertőződnek.”

Ennek fényében kérdezem ismét, hogy miért nem a vírustagadókat ítélik el úgy (vagy jobban), mint az oltatlan fiatalokat? Abban nincs vita közöttünk, hogy az 50 év feletti időseket indokolt beoltani, hiszen ha nyárig beoltottuk volna őket, akkor mostanra gyakorlatilag nem fenyegetne az ellátorendszer leterhelődésének a veszélye!

Mivel a kormány csak az oltást propagálja, és az óvintézkedéseket nem, így az a téves képzet alakulhat ki, hogy nincs is szükség egyéb védekezési módszerekre. A vakcina főleg egyéni védelmet nyújt, mert a fertőzés továbbadásától nem véd meg, a korlátozások, a maszkhordás, távolságtartás, fertőtlenítés, tömegek kerülése viszont már közügy, és pont nem ez történik. A kötelező maszkviselést (a tömegközlekedésen!) is csak november elsején engedélyezte a kormány, ami hatalmas csúszás, tekintve, hogy a szomszédországokban már nyár vége óta mindenhol kötelező volt az ffp maszk, és ezt a különbséget az adatokból láthatjuk is - nálunk emelkednek a legradikálisabban az új esetszámok.

2021. nov. 7. 14:10
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

teljesen jogos lenne visszahozni az óvintézkedéseket, de

az a baj, vagy nem baj, hogy jövő tavasszal választások, és sajnos rengeteg ember képes lenne a Fidesz ellen szavazni azzal az indokkal, hogy elegük van a korlátozásokból, és emiatt nem merik meglépni, mert tudják, hogy vannak akkora marhák, akiknek egy egyszerű maszkfelvétel is hatalmas problémát jelent, a másik meg lehet, hogy az, hogy túlságosan is bíznak az oltás hatékonyságában, és aki idáig nem volt képes oltakozni az magára vessen

ne mindig azt nézzük, hogy mit csinál a kormány és mit nem, hanem azt is, hogy az emberek mennyit tesznek annak érdekében, hogy minél gyorsabban és fájdalommentesen véget érjen a negyedik hullám

2021. nov. 7. 14:31
 18/31 anonim ***** válasza:
37%
Kit akarsz meggyőzni? Magadat? Nem vagy orvostanhallgató, fogalmad sincs az egészről, de félsz egy szuritól.
2021. nov. 7. 14:35
 19/31 A kérdező kommentje:
A kormány sajnos populista, ezért a sok vírustagadó, egybites szavazóinak akar megfelelni ahelyett, hogy indokolt korlátozásokat vezetne be. Pont azért tettem fel azt a kérdést, hogy miért egy oltatlanra mutogatnak, aki szinte mindent megtesz annak érdekében, hogy ne fertőződjön meg, illetve ne fertőzzön meg másokat, mint egy oltottra, de vírustagadóra, aki úgy terjeszti és adja tovább a vírust, hogy nem is érdekli, mert felelős oltatlan és oltott vírustagadó között óriási különbségek vannak.
2021. nov. 7. 14:38
 20/31 anonim ***** válasza:

#10 vagyok

Kérdező, az utolsó két bekezdésed jogos. Lényegi dolgokban teljesen egyet is értünk.

Na de hagyjuk az mRNS-vakcinákat! Új módszer, bizalmatlan vagy vele szemben. Miért nem oltatod be magad Astra Zenecával, Szputnyikkal, Sinopharmmal vagy Janssennel?

2021. nov. 7. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!