Mivel egy egészséges immunrendszer gond nélkül legyűri a covidot, nem lenne célszerű inkább az oltások tukmálása helyett az egészséges életmódot propagálni és ösztönözni az embereket a helyes táplálkozásra, gyakori testmozgásra és cigimentes életre?
Az egészséges immunrendszer kicsit sem gyűri le gond nélkül a covidot. Sportoló, egészséges életmódot folytató, alapbetegség nélküli emberek között is lettek súlyos betegek és halottak.
Abban egyetértek, hogy az egészséges életmódról többet kellene tanítani az embereknek.
Nem, hisz ehhez eleve időutazónak kéne lenned hogy bármi hatása legyen a jelenlegi járványra nézve.
Másrészt nem mindenki az egészséges életmód hiánya miatt veszélyeztetett.
Harmadrészt az alapbetegségek rizikófaktorok, de ez nem azt jelenti hogy ne okozhatna súlyos gondokat a fertőzés egy egészséges embernek is. Egyszerűen csak kisebb eséllyel.
Valoban nem helytallo megallapitas.
Korantsem gondolnam magam egeszseges eletmodot elonek....
Dohanyzas, egeszsegtelen etelek, stressz🤷🏽♀️ megis gond nelkul atment rajtam a covid.
Kozben meg sportolokat dontott le a labukrol...
lutri az egesz hogy reagal ra a tested
Szerintem célszerű lenne. A járvány sokakat ráébresztett arra, hogy jobban kellene vigyáznunk az egészségünkre. Viszont sajnos nagyon sok a krónikus beteg, őket nem biztos, hogy meg lehetne ezzel menteni, max. javítani az esélyeiken. Én hozzátenném a listádhoz a vitaminokat, főleg a D-vitamint.
A tudósok pedig nekiállhatnának alaposan megvizsgálni az olyan eseteket, amikor "egészséges fiatal sportolók" lettek súlyos betegek, illetve amikor nagyon idős emberek enyhe tünetekkel túlestek a vírusfertőzésen. Vajon mi lehet a közös ezekben az esetekben? Szerintem nincsenek véletlenek, csak nem tudunk eleget.
Nanana.
Az lehet, hogy egészségest is legyűr, gebe meg megússza, na de melyikből csoportból mennyi? Kár lenne tagadni, hogy a halottak között bizony abszolút túlsúlyban vannak - szó szerint - pl a kövérek, meg a magas vérnyomással élők. Véletlen? Aligha.
Ugyanakkor abban is kár lenne reménykedni, hogy bármelyik 100+ kilós fejes szájából hiteles lenne egészséges életmódról papolni, így nincs aki ezt elővezesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!